Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η "ΟΒΙΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ" ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ...

 ...Και  ύστερα το πέταγμα προς την "αληθειά"...;
Στη ζωή μας είναι σύνηθες, πολλοί άνθρωποι να αλλάζουν απόψεις και ιδέες και να μεταπηδούν από τη μια σχολή σκέψης στην ακριβώς απέναντι... Αυτό το έχουμε  δει ουκ ολίγες φορές στη χώρα μας και αλίμονο αποτελεί δικαίωμα του καθενός να ανήκει και να υποστηρίζει ότι  τον εκφράζει και τον αντιπροσωπεύει.

Πολλές φορές όμως αυτές οι «οβιδιακές μεταμορφώσεις», δημιουργούν ερωτηματικά, ιδίως όταν αφορούν ανθρώπους, που συμμετέχουν σε δράσεις και διατυπώνουν δημόσιο λόγο,που διαμορφώνει  αντιλήψεις και καταστάσεις στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων, είτε θετικά, είτε αρνητικά. 

Ο μεταλλειολόγος και λέκτορας του Α.Π.Θ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης
είναι κατά τη γνώμη ένας από αυτούς, καθώς τις απόψεις του κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, κάποιοι τις ασπάζονται σαν το ιερό ευαγγέλιο. Αναμφίβολα αυτό συνιστά προσωπική επιτυχία για τον κ. Τριανταφυλλίδη. Το γεγονός δηλαδή, ότι υπάρχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες σε αυτή τη χώρα, που σκέφτονται να τον βραβεύσουν, όχι τόσο για το επιστημονικό του έργο, αλλά για τον κοινωνικό του αγώνα, που ξεφεύγει όπως θα ακούσετε χαρακτηριστικά από τα όρια της επιστημονικής του θέσης... 

Το οξύμωρο σχήμα όμως είναι πως σε έρευνα του δημοσιογράφου και blogger  της Θράκης Θανάση Ζωγράφου,  φαίνεται πως η θέση του κ. Τριανταφυλλίδη  απέναντι στη  μεταλλευτική δραστηριότητα και ειδικότερα στη  χρήση κυανίου ήταν ολότελα διαφορετική.

Τόσο διαφορετική που το 1997, αθώωνε τη χρήση του(!!!), σε επιστολή του ως στέλεχος της εταιρίας  χρυσού, που εργαζόταν προς τον τότε δήμαρχο Σαπών. Τι άλλαξε αλήθεια από αυτήν την επιστολή, που θα δείτε στο σχετικό βίντεο, μέχρι τις μέρες μας;  Ο ίδιος βέβαια υποστηρίζει ότι έγινε πιο έξυπνος από τότε... Τι να εννοεί άραγε; Και τι είναι αυτό που του  αποκάλυψε «το φως το αληθινό», σε τέτοιο βαθμό, που τον ώθησε στο να αποκηρύξει την επιστήμη του; Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: