Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

AUF WIEDERSEHEN PARATIRITIRIUM...

Σαν τη ΒΑ Χαλκιδική πουθενά κύριοι του Antigold-Focus
Διαπιστώσαμε πως αυτή τη φορά ότι το «antigold» δεν έκανε το λάθος να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του....

Παραδέχθηκε ευθέως την ανάμειξη του στo συκοφαντικό δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Focus τόσο για την Ελλάδα, όσο κυρίως για τη ΒΑ Χαλκιδική και τους κατοίκους της.

 Πέρα πάσης αμφιβολίας πρόκειται για μια γενναία κίνηση, που ποτέ άλλοτε στο παρελθόν το εν λόγω blog, δεν μας είχε συνηθίσει...


Από εκεί και πέρα τα συμπεράσματα για την ενέργεια του αυτή ανήκουν σε όλους εσάς αγαπητοί φίλοι αναγνώστες και κάτοικοι του δήμου μας. Στα περί «Πολίτες της Eldorado», θα πούμε απλώς στους φίλους «παρατηρητές» μας, ότι καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση στην οποία τους έφερε η μετάφραση μας, όμως εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε το χρέος πληροφόρησης απέναντι στην κοινωνία των πολιτών του δήμου μας. Ας το σκέφτονταν αυτό, όταν έδιναν έμμεσα ή άμεσα αυτού του είδους τις πληροφορίες στο Γερμανό λιβελλογράφο, που εκμεταλλεύτηκε εις το έπακρο την ευκαιρία να δυσφημιστεί και πάλι η Ελλάδα.

Και εκεί είναι το σημείο που θέλουμε να σταθούμε για ακόμη μια φορά, καθώς είναι ευδιάκριτο ακόμη και σε αυτούς που αντιμετωπίζουν μυωπικά τη μεταλλευτική δραστηριότητα, πως αυτή έχει δημιουργήσει πολύ λιγότερα προβλήματα ρύπανσης και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης στην περιοχή σε σχέση με τις μαύρες εικόνες που διασπείρονται  ανεξέλεγκτα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, από τον πανέμορφο τόπο μας.

Πιστεύουμε ότι αυτή η κατάσταση πλήττει κυρίως το χώρο του τουρισμού, από τον οποίο έμαθε να ζει η Χαλκιδική τους θερινούς μήνες. Μικρή μεν η σεζόν, ωστόσο αυτές οι 40 μέρες είναι αρκετές για πολλούς επαγγελματίες της περιοχής (ξενοδόχους, καταλυματίες, εστιάτορες, καταστηματάρχες) για να ζήσουν τους υπόλοιπους 6-7 μήνες και να πληρώσουν τις ασφυκτικές πλέον υποχρεώσεις τους. Με τέτοιου περιεχομένου δημοσιεύματα όμως ενισχύεται ουσιαστικά ο τουρισμός της χερσονήσου, τον οποίο υποτίθεται ότι θα πλήξει «θανάσιμα» η μεταλλευτική δραστηριότητα;

Η τελευταία φράση του άρθρου του Focus, νομίζουμε πως είναι η πλέον χαρακτηριστική γι’ αυτό που συζητούμε: «Η ειδική αστυνομική μονάδα της Θεσσαλονίκης θα πρέπει μάλλον να κάνει πιο συχνέςεμφανίσεις»!!! Και μην πεί κάποιος «αφελής», ότι αυτό είναι υπερβολή. Είναι ξεκάθαρο, πως είναι το συμπέρασμα του δημοσιογράφου, των όσων άκουσε από τους συνομιλητές του.

Και ρωτάμε τώρα εμείς... Διαβάζοντας ένας Γερμανός ή ένας γερμανόφωνος Ευρωπαίος πολίτης κάτι τέτοιο, ή όποιος τελως πάντων τύχει να διαβάσει αυτό το δημοσίευμα, πως θα ξεκινήσει να έρθει να κάνει διακοπές στη Χαλκιδική αυτό το καλοκαίρι; Ένα καλοκαίρι που από κάθε άποψη είναι το πιο κρίσιμο για τα οικονομικά μεγέθη που θα προκύψουν, μέχρι το επόμενο;  Το λέμε αυτό γιατί διαβάσαμε σε σχόλιο της Ρεσπέντζα, ότι αυτό το άρθρο θέλει να καταδείξει την απομάκρυνση των Γερμανών σε όσα μέρη αναπτύσσονται μεταλλεία χρυσού... Δηλαδή θα θέλουν να έρθουν να περάσουν τις διακοπές τους, σε μια περιοχή που θα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη; 

Κλείνοντας αυτό το άρθρο υποσχόμαστε πως εμείς από την πλευρά μας θα αποκαλύπτουμε όλες τις απόπειρες που έχουν σαν στόχο να πλήξουν κοινωνικά και οικονομικά τη ΒΑ Χαλκιδική. Ο τόπος μας είναι από τους ομορφότερους στον κόσμο και δεν θα επιτρέψουμε από τη μεριά μας να διασύρεται από κάποιους κύκλους, που βλέπουν μόνο άσχημα πράγματα σε αυτόν...Και εμείς σε πείσμα όλων αυτών των κύκλων θα παρουσιάζουμε τις όμορφες πλευρές του τόπου μας.