Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ" ΠΑΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...

Τέτοιες φωτογραφίες βλάπτουν σοβαρά την οικολογία;
Ή οι πράξεις αυτών την οικολογία;

Οι αποκαλύψεις με φωτογραφικά ντοκουμέντα για το ποιοι είναι αυτοί που αγωνίζονται... για την «αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος» στη ΒΑ Χαλκιδική και με ποιο τρόπο το επιχειρούν, φαίνεται πως έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους υποκινητές και ηθικούς αυτουργούς αυτής της ιστορίας. Για την ακρίβεια τους έχει προκαλέσει πανικό.

Οι αλλεπάλληλες «ειρηνικές» διαδηλώσεις και «δεντροφυτεύσεις» στις Σκουριές τους γύρισαν μπούμερανγκ, καθώς όλη η Ελλάδα και όλη η Χαλκιδική, είδε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

 Έτσι λοιπόν και κάτω από το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, για τα όσα βλέπουν τα μάτια μας τους τελευταίους 6 μήνες στις Σκουριές, φαίνεται πως πήραν την απόφαση να γυρίσουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν, στην παραδοσιακή γι αυτούς μέθοδο των απειλών και των στοχοποιήσεων, δηλ. την «ιδεολογική» τρομοκρατία, ενδεικτικό του αδιεξόδου που έχουν βρεθεί, αλλά και της νοσηρής αντίληψης που τους διακρίνει.


Χθες πληροφορηθήκαμε, πως θύμα αυτής της φασιστικής τακτικής, έπεσε το blog «Εργολήπτες Χαλκιδικής» και ο διαχειριστής του, τον οποίον θρασύτατα προειδοποίησαν να προσέξει, σε επόμενες κινητοποιήσεις που θα κάνουν οι αντιδρώντες, σε ποια θέση θα βρεθεί για να κάνει τη δουλειά του...!!! Ποια δουλειά; Να τραβήξει φωτογραφίες από αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζει η περιοχή, με την επίδειξη μορφών χουλιγκανισμού και αντάρτικου πόλης μέσα σε δασικές εκτάσεις και χωριά, από τις διμοιρίες των ταραχοποιών στοιχείων, που προσκαλούν οι «προστάτες και σωτήρες» μας. (Δείτε εδώ)

Η κατηγορία που προσάπτουν οι παπαγάλοι του οικοφασισμού, στο διαχειριστή του blog και επισύρει σε βάρος του την «ποινή» των απειλών για βιολογική ή ηθική του εξόντωση (ή και τα δύο μαζί), είναι η συνεκμετάλλευση των φωτογραφικών στιγμιοτύπων από τη μεριά μας, που αποθανατίζει ο εν λόγω blogger, από τις αντιπεριβαλλοντικές και αντικοινωνικές δράσεις τους στις Σκουριές. 

Πρόκειται για ένα ακόμη αναίσχυντο ατόπημα όλων αυτών, που φτάνουν στο σημείο να καίνε τμήματα του δάσους των Σκουριών, στο όνομα της σωτηρίας του!!! Εκείνων που εντελώς υποκριτικά μιλούν για (κρατική) τρομοκρατία, έλλειψη δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας, αλλά όταν καλούνται να τις εφαρμόσουν στην πράξη συμπεριφέρονται πολύ χειρότερα από τους ίδιους τους εξουσιαστές.

Το πιο τραγελαφικό στην όλη ιστορία, είναι ότι αυτοί που εκτόξευσαν τη συγκεκριμένη απειλή προς το διαχειριστή του blog «Εργολήπτες Χαλκιδικής», στο δικό τους blog, μια μερα πριν,  είχαν κάνει ανάρτηση την ενέδρα θανάτου, που καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Κώστας Μπαξεβάνης, ότι του έστησαν κάποιοι για να το φιμώσουν...! (Δείτε εδώ)

Είναι να κλαίει και να γελάει κανείς, ταυτόχρονα, με την υποκρισία και την αλαζονεία, που τους διακρίνει. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο blog των «Εργοληπτών της Χαλκιδικής», αλλά και προκαταβολικά σε κάθε blog ή ιστολόγιο, που θα βρεθεί μελλοντικά σ΄αυτή τη θέση... Γιατί θεωρούμε βέβαιο, πως τέτοιου ύφους και είδους απειλές θα συνεχιστούν... 

Είναι ότι απέμεινε στη φαρέτρα των επιχειρημάτων τους...