Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ "ΞΕΧΑΣΑΝ" ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ?

Πυρσός "παρακαταθήκη" για την ...προστασία
του δάσους των Σκουριών
!

Οργασμός... εργασίας επικρατεί στις τάξεις του αντιμεταλλευτικού μπλοκ. 

Το «παρατηρητήριο...γερμανικών συμφερόντων» και οι συνεργάτες του, εδώ και 5 μέρες προσπαθούν να εμφανίσουν τις μολότοφ και όλα τα άλλα, που βρέθηκαν ή έπεσαν μέσα στο δάσος  από τους σπεσιαλίστες των εμπρηστικών επιθέσεων, που κουβάλησαν στον τόπο μας, ως «αναψυκτικά» και «εμφυτεύματα». 

Το μόνο που δε μας έχουν πει ακόμη είναι ότι έπεσαν από τον ουρανό ή ακόμη πειστικότερα... από το ελικόπτερο της αστυνομίας!

,
Την ίδια ώρα βέβαια, τα «εγκληματολογικά εργαστήρια» του «παρατηρητηρίου...», είναι σε θέση να μας πουν, με κάθε ακρίβεια, τι είδους μολότοφ, είναι αυτές που εντοπίστηκαν την προηγούμενη νύχτα στη θέση Κεραίες από την αστυνομία, ενώ επίσης ως άλλοι αυθεντικοί πραγματογνώμονες, προσπαθούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο, σ’ ότι αφορά τη βόμβα μολότοφ, που δείχνει βίντεο, να πέφτει μέσα στο εργοτάξιο των Σκουριών και αναγκάζει τους αστυνομικούς και την κλούβα των ΜΑΤ να υποχωρήσουν από το αρχικό σημείο εγκατάστασης τους. 


Εδώ βέβαια πρέπει να πούμε, ότι το συγκεκριμένο βίντεο, όταν το είδαμε και το ανεβάσαμε , είχε διάρκεια 33 δευτερόλεπτα. Τώρα εμφανίζεται να έχει διάρκεια 29 δευτερόλεπτα !!! Το τι έγινε και έπεσε... μαχαίρι το αντιλαμβανόμαστε..., δυστυχώς όμως δεν είμαστε σε θέση να το αποδείξουμε. Την  επόμενη φορά υποσχόμαστε, ότι θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι... Καθώς αυτά τα 4 κομμένα δευτερόλεπτα «δυσκολεύουν» την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων στους άπιστους Θωμάδες... και στους «ανίδεους» οικολογούντες από ρίψεις μολότοφ.

 Όσοι ξέρουν όμως από τέτοιες καταστάσεις, δεν έχουν καμία αμφιβολία, ότι η φωτιά με την οποία ξεκινάει το συγκεκριμένο βίντεο είναι φωτιά, που προκαλεί έκρηξη βόμβας μολότοφ. Πέρα όμως απ’ όλα αυτά υπάρχουν και οι μαρτυρίες των εργαζομένων, που βρέθηκαν στο εργοτάξιο και τα είδαν όλα, από την αρχή ως το τέλος..., ασχέτως αν κατά τη προσφιλή «ηθική» αντίληψη και πρακτική του «παρατηρητηρίου...», όλα αυτά είναι επινοήσεις και «εμφυτεύματα»...  

Το έχουμε μάθει πως λειτουργεί. Δε θα το μάθουμε τώρα. Η μόνη διαφορά του παρελθόντος του με το σήμερα, είναι ότι τώρα πνίγεται και κρατιέται στην επιφάνεια αποκλειστικά,  από τα «μαλλιά» των συνεργατών του και όχι από την κοινωνία μας, που κρατάει αποστάσεις από τα καφριλίκια του.

Και πως ένας υγιής άνθρωπος να στηρίξει αυτού του είδους, τη νέα... «πατριωτική ηθική και πολιτική», όταν βλέπει να απειλείται το δάσος, από αυτούς που ντεμέκ ξοδεύουν τις περιουσίες τους, αφήνουν τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους και άλλα τέτοια «ψυχοπονετικά», για να το προστατέψουν... Πως το προστατεύουν και με τι; Η απάντηση είναι πέρα ως πέρα ορατή...

Πέρα από αυτά που χρησιμοποίησαν και με αυτά που τους... έπεσαν από τις τσέπες και τα σακίδια τους, κατά την επιστροφή τους από το Χοντρό Ραχώνι.

Ας δούμε λοιπόν τι άφησαν πίσω τους, εκτός από κομμάτια καμμένης δασικής γης.

Φώτο ν.1
Το μπουκάλι με το πορτοκαλοκόκκινο υγρό που βλέπετε,  δεν περιέχει κάποιο ισοτονικό ρόφημα, που προσφέρει δροσιά και ενέργεια... Περιέχει «υγρόν πυρ», κοινώς βενζίνη. Ενώ γύρω-γύρω, οι «προστάτες του δάσους», το τύλιξαν με μονωτική ταινία για να τοποθετηθεί ο πυρσός, που αναμμένος επιταχύνει τα αποτελέσματα της ανάφλεξης... Το είδαμε και σε άλλες φωτογραφίες, όπου έγινε χρήση αυτής της «οικολογικής» πατέντας. Αυτή τη βόμβα δεν πρόλαβαν να τη χρησιμοποιήσουν και είπαν να την αφήσουν πεσκέσι για τα ζώα του δάσους... Οι «φιλόζωοι»...πέρα από «οικολόγοι»...

Φώτο ν.2
Σ’ αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε 4 εγκαταλελειμμένους και μη χρησιμοποιημένους πυρσούς, που μάλλον έπεσαν... από το σακίδιο του καλού «οικολόγου» διαδηλωτή. Από τους 3 λείπει το κόκκινο καπάκι, η «γόμα», το «τσακμάκι», όπως λέγεται, με το οποίο ανάβει ο πυρσός. 20 ευρώ πεταμένα στο χώμα, καθώς όπως πληροφορηθήκαμε, το καθένα κοστίζει 5 ευρώ στην αγορά. Εξαρτάται βέβαια από την ποσότητα, που  αγοράζεις. Είμαστε σίγουροι πως από τον αριθμό των όσων χρησιμοποιήθηκαν, ή βρέθηκαν στο δάσος, οι «οικολόγοι» πέτυχαν καλύτερη τιμή, με τη συχνότητα και την ποσότητα που τους αγοράζουν... Και να μην την πέτυχαν όμως, δεν πειράζει, λεφτά υπάρχουν στις τσέπες τους...!

Φώτο ν.3
Εδώ οι υπερασπιστές... της «αναβάθμισης της ποιότητας ζωής», ξέχασαν να πάρουν  φεύγοντας μαζί τους... τα «υποζύγια» και τις «δάδες φωτός» αυτού του μεγαλεπήβολου εγχειρήματος. 8 κοντάρια και 3 πυρσούς. Πάντως για να τα αφήσουν πίσω τους, πρέπει να τα έχουν σε αφθονία...

Φώτο ν.4
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πως για να πετύχεις την «αναβάθμιση της ποιότητας ζωής» χρειάζεσαι σαν πρώτες ύλες σίδηρο και  ατσάλι για καλές και ανθεκτικές κατασκευές. Το  οξύμωρο είναι ότι αυτοί, που αφορίζουν υποκριτικά τη μεταλλευτική δραστηριότητα, δείχνουν να γνωρίζουν καλά να χρησιμοποιούν... τα προϊόντα της. Σ’ αυτή τη φωτογραφία, βλέπουμε ένα μικρό «μπουκέτο» από παξιμάδια, πυράκια, κομμάτια από κομμένες σιδερένιες βέργες (!!!) και 1 μεταλλική σφαίρα... Και αυτά μάλλον, έπεσαν... από τσέπες και σακίδια, κατά την αποχώρηση των «αναβαθμιστών» από το δάσος...

Φώτο ν.5
Αυτό που βλέπετε δεν πρόκειται για κάποιο εξελιγμένο προφυλακτικό μάρκας, για κάπως... διόμορφους χρήστες. Πρόκειται για το κάλυμμα μικροφώνου καναλιού, του οποίο με βάση το λογότυπο, (όπως ψάξαμε και βρήκαμε) ανήκει στο Ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι RTS.  (Εκτός από τους γερμανούς και οι... ελβετοί είναι φίλοι μας!!!) Πιθανώς να έφυγε από τη θέση του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Όλα όσα σας δείξαμε, τα βρήκαμε στο δρόμο που οδηγεί στις Σκουριές, από το Χοντρό Ραχώνι. Τα χαρακτηρίζουμε ευρήματα της νέας «πατριωτικής ηθικής», που τη χαρακτηρίζουν «υψηλές αξίες και ιδανικά». Χαρακτηρισμοί που απονέμουν στους εαυτούς τους, οι ίδιοι οι διαστρεβλωτές της αλήθειας και αποκλειστικοί βεβηλωτές της φύσης και της κοινωνίας μας. 

Λυπούμαστε ειλικρινά. Η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής δε θα γίνει τιμωρός τους, όπως κάνουν αυτοί. Δε γίνετε όμως να τους ανεχτεί περισσότερο. Η απομόνωση και η περιφρόνηση τους είναι μονόδρομος. Δυστυχώς για όλους μας. Αυτοί το επέλεξαν.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχω σοκαριστεί από την υποκρισία αυτών των ανθρώπων και των βουλευτάδων που τους καλύπτουν. Μπράβο πολίτες. Βγάλτε τα όλα στη φόρα.