Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΦΟΥΣΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ..."

Έκαστος στο είδος του και το "παρατηρητήριο..."
στις φούσκες και τις απειλές του!!!
Λάβαμε αυτό το email από την πολύ καλή φίλη του blog, αγωνίστρια της λογικής και της δημιουργίας και κατοίκου της περιοχής την κ. Ευγενία Μάρκου. 

Το email  απευθύνεται στον ιδρυτή του "παρατηρητηρίου..." με αφορμή την κατάπτυστη αναφορά-καταγγελία, που έδωσε στη δημοσιότητα .

 Ακολουθεί σχόλιο του blog.

«κύριε Παπαγεωργίου, δεν ξέρω αλλά μάλλον χάσατε την κρίση σας και τη λογική σας. Έξυπνος άνθρωπος είσαστε, καιρός να το καταλάβετε. Γιατί αγνοείτε την παραχώρηση της δασικής έκτασης από το Μακεδονίας- Θράκης? Γιατί αγνοείτε το ότι το δάσος είναι υπό ευθύνη της Ελληνικός Χρυσός?
Τα  είδαμε τα γραπτά. Ναι είναι δημόσια, η περιουσία των δασών , δεν είναι μόνο δική σας όπως νομίζετε και το κράτος το παραχώρησε στην Ελληνικός χρυσός. Αν εσείς ψάχνετε για δικαιολογίες για να «πάρετε το βουνό....άλλο αυτό». Και ξέρετε πολύ καλά ότι αυτή τη φορά οι οπαδοί σας μας λένε ξεκάθαρα, ότι ζητάτε αίμα, ελπίζοντας ότι έτσι θα σταματήσετε αυτό που ήδη έχει δρομολογηθεί.

 Η αστυνομία θα είναι πάλι στο βουνό. Γιατί αποφεύγετε τη νομιμότητα? . Να πληρώνουμε τις υπερωρίες των αστυνομικών?  Να πληρώνουμε τα όσα θα καταστρέψετε?

Γιατί δεν μας λέγατε ξεκάθαρα ότι είσαστε ΜΚΟ? Με τα λεφτά του κράτους πολεμάτε το κράτος ( και εμάς)

Αλλά στου κωφού την πόρτα ...έτσι δεν λέει η παροιμία? Θα είμαστε όλοι εκεί αυτήν την φορά.  Να ξέρετε ότι θα λογοδοτήσετε!» 

Ευγενία Μάρκου

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Οι θέσεις της κ. Ευγενίας Μάρκου, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν και δική μας απάντηση στον ιδρυτή του «παρατηρητηρίου…», που με τα γνωστά επικοινωνιακά του πυροτεχνήματα, επιχειρεί να προσφέρει νομιμοποίηση στο σκηνικό βίας, που ετοιμάζει ο ίδιος και η παρέα του αύριο στις Σκουριές, με σαφή στόχο την ανακατάληψη τους.

Ο αρχιπροστάτης μας όπως πάντα με περισσό θράσος και απίστευτη στρεψοδικία και ραδιουργία, απειλεί ευθέως τους φορείς της πολιτείας και την κοινωνία  με κλιμάκωση της βίας, ενώ απαιτεί να γίνουν και συλλήψεις!!! Αυτός που παραβιάζει σχεδόν όλο τον ποινικό κώδικα και το σύνταγμα της χώρας, με τις πράξεις του και τις υπόγειες διαδρομές του.

Επικαλείται για εκατομμυριοστή φορά νομικίστικες φούσκες(βλέπε ειδική άδεια επέμβασης) για να τρομοκρατήσει και να παραπλανήσει τις υπηρεσίες του δημοσίου και τους πολίτες της Χαλκιδικής, ενώ όσοι ασχολούνται με τα μεταλλευτικά θέματα γνωρίζουν καλά, πως «άδεια επέμβασης» για μεταλλευτικές δραστηριότητες, αποτελούν οι ΜΠΕ και οι τεχνικές μελέτες!  

Αυτό προβλέπει ο νόμος του κράτους και όχι ο νόμος του ιδρυτή του «παρατηρητηρίου…»  Επίτηδες βέβαια, λησμονεί να αναφερθεί στις αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες δεν προβλέπουν κάτι τέτοιο. 

Αυτά γνωρίζουμε εμείς. Ίσως θα ήταν καλύτερα να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας και των νομικών της. Αυτοί σίγουρα γνωρίζουν τα πράγματα καλύτερα από εμάς.

 Η κοινωνία της  ΒΑ Χαλκιδικής δεν πρέπει να τρομοκρατείται και να παραπλανάται. Επίσης να μην ξεχνά, ότι  από το 2004 μέχρι και τώρα τα νομικίστικα κατασκευάσματα του, υπό μορφή μηνύσεων, αγωγών και προσφυγών του δήθεν οικολόγου και δυνάστη της περιοχής δεν δικαιώθηκαν από κανένα δικαστήριο της χώρας. Τυχαίο; Δεν το νομίζουμε… 

ΥΓ. Να μην ξεχνούμε ότι οι γερμανοί είναι φίλοι μας... (Πολύ περισσότερο βέβαια, είναι φίλοι του "παρατηρητηρίου..." και των φίλων του)