Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

"ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ?"

Κάποια στιγμή και οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους
Τις σκεπάζουν οι εικόνες...
Αυτό ήταν το "ερώτημα-απάντηση" ανάρτησης, από την πλευρά των αυτόκλητων προστατών και των συμπαραστατών τους... 

Με φωτογραφίες επιχειρούσαν να "σβήσουν" αυτά, που άναψαν και κάποιοι απ' αυτούς, ενδεχομένως να έσβησαν κιόλας στις Σκουριές, στις 9 Σεπτεμβρίου. 

Εμείς και πάλι, δε θα υποστηρίξουμε, ότι όλοι όσοι συμμετέχουν σε μάχες τύπου "αντάρτικου πόλης" μέσα σε δάσος, είναι όλοι συλλήβδην εμπρηστές και με ελλειπή... οικολογική συνείδηση.

Τα όσα όμως βρέθηκαν στις Σκουριές είτε καμένα, είτε πεταμένα και μη χρησιμοποιημένα, δε μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει. Πάρα πολλά εύφλεκτα αντικείμενα και υλικά, που αποδεικνύουν ότι από τους 400, που συγκεντρώθηκαν εκείνη την Κυριακή για να πάνε "ειρηνικά και οικολογικά" στις Σκουριές, αρκετοί από αυτούς, αν όχι όλοι,  δεν είχαν τέτοιο σκοπό. Ήθελαν να... εκτονωθούν, παίζοντας κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ σε δασική έκταση.
Η αφίσα του ανοιχτού συντονιστικού Θεσσαλονίκης

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας δώσαμε και ένα κουίζ σχετικά με την αφίσα, που κυκλοφόρησε για την προσεχή εκδήλωση στο Βόλο και στις 29 Σεπτεμβρίου, του "ανοιχτού συντονιστικού Θεσσαλονίκης" και για το εάν μπορείτε να εντοπίσετε μέσα σ' αυτήν κάποιες λεπτομέρειες, που προξενούν περιέργεια. 

Βέβαια, η αφίσα-φωτογραφία έχει πολλές χτυπητές λεπτομέρειες, που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες από τη λογική, όπως πχ. πως συνέπεσε όλοι αυτή η "παρέα", που εικονίζεται στη φωτογραφία να... γνωρίζει, εκ των προτέρων, ότι θα υπάρξει σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ένας, που να μην φοράει αντιασφυξιογόνα μάσκα; Παράξενη σύμπτωση. Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες, πιο "χτυπητές"...


Αλίμονο! Δεν είμαστε "φωστήρες". Ούτε διεκδικούμε τέτοιο ρόλο. Ένας Μαδεμοχωρίτης με άριστη παρατηρητικότητα μας επισήμανε, ότι ο δεύτερος από δεξιά διαδηλωτής φαίνεται να κρατάει κάτι, πίσω από την πλάτη του. Κάναμε μεγέθυνση επάνω στη φωτογραφία και διαπιστώσαμε, ότι η ματιά του αναγνώστη μας ήταν πολύ σωστή. Τι είναι όμως το αντικείμενο, που κρατάει ο διαδηλωτής πίσω από την πλάτη του;


Σε όσους απευθυνθήκαμε μας είπαν, ότι "είναι μάλλον ναυτική φωτοβολίδα". Ψάξαμε στο διαδίκτυο και σαν φωτογραφία ναυτικής φωτοβολίδας βρήκαμε μια που είχε καρφωθεί στην εξάρτηση του δεξιού ποδιού ενός αστυνομικού, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Αθήνα. 


Θυμίζει λίγο το παιχνίδι "Βρείτε τις διαφορές" με μια πολύ σημαντική διαφορά...
Αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία, δεν είναι παιχνίδι...
Μοιάζει πολύ με αυτό, που έχει στο χέρι του ο διαδηλωτής στην αφίσα, αλλά εμείς δε νιώθουμε σίγουροι. Για αντικείμενο, προς "οικολογική" και γενικότερα... λογική χρήση δε φαίνεται πάντως. 

Ούτε βέβαια για πτυσσόμενη ράβδο, που χρησιμοποιείται σαν στήριγμα σε ορειβατικές πεζοπορίες.... Και το κυριότερο ερώτημα; Γιατί την κρατάει πίσω από την πλάτη του ο διαδηλωτής;


Επίσης, τη δική μας περιέργεια προξένησε ένας άλλος διαδηλωτής, με  λευκό t-shirt και στάμπα "όχι στην εξόρυξη χρυσού". Στο ύψος της μέσης του φαίνεται να είναι δεμένο ένα μπουκάλι με υγρό και μέσα σε σακούλα. Τι κουβαλάει λοιπόν μέσα στον κακό χαμό ο διαδηλωτής; Νερό; Γάλα; Εύφλεκτο υγρό; Malox σε υγρή μορφή, για προστασία από το τσούξιμο, που προξενούν τα δακρυγόνα στα μάτια;

Ναυτική φωτοβολίδα καρφωμένη
στην εξάρτηση αστυνομικού των ΜΑΤ
Ας πάρουμε την τελευταία εκδοχή. Πως έτυχε και αυτός να πήγε προετοιμασμένος για τέτοιες καταστάσεις; Υποτίθεται ότι αυτοί οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διατυπώσουν ειρηνικά τις... οικολογικές τους ανησυχίες. Πώς συνέπεσε οι περισσότεροι από αυτούς, να πάνε  εφοδιασμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες και άλλα;

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Τα ίδια είχαμε και στις 5 Αυγούστου. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Επομένως θα ήταν πολύ χρήσιμο όλοι αυτοί, που "βάζουν το χέρι τους στη φωτιά", για τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες και προθέσεις, να κάνουν μια σοβαρή αυτοκριτική. 

Λένε δηλαδή, ότι "οι αστυνομικοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι, για τις φωτιές στο δάσος", όταν οι ίδιοι πάνε εκεί, προετοιμασμένοι για συμπλοκές με αστυνομικούς και κάτι παραπάνω. Δείχνουν να τις επιδιώκουν κιόλας. Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα και ειλικρίνεια δε βλάπτει...

 

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το μόνο που βλέπω είναι αποπνικτική ατμόσφαιρα απο χημικά κ μααλοξ.

ευγε ντεντέκτιβ μου...ανακάλυψες πως οι μπάτσοι μας ψεκάζουν. Επειδή φαντάζομαι ότι η μόνη πορεία που θα κατέβηκες ποτέ είναι για το καμπαναριό τις κυριακες το πρωί, μάθε πως ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΑΛΟΞ Κ ΜΑΝΤΗΛΙΑ.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ σχολιαστή 4:01 Μαλόξ και μαντήλια να έχετε. Μολότοφ και να ναυτικές φωτοβολίδες δεν πρέπει να έχετε, όπως ο νεαρός στην επίμαχη αφίσα. Αυτό ελπίζουμε να το καταλαβαίνεις. Σ ευχαριστούμε για το σχόλιο και την επιλεκτική σου όραση.

Ανώνυμος είπε...

οι πολιτες του αριστοτελη ανησυχουν καθολου γιααυτα που γινονται τουρκια???η μηπως εχουν επιλεκτικη οραση και ακοη???
ή καλυτερα για αφαιρεση σπληνας ακουσατε τπτ??
κουιζακια ειναι κιαυτα.....

Ανώνυμος είπε...

Βασικά δεν μπορείτε να καταλάβετε πως πλέωον Ο πουλημένος Δημος Αριστοτέλη δεν εχει αλλα σοβαρά ζητήματα να θυξει στο blog του παρα το θεμα για της σκουριές, οχι για να δείξει τα προβλήματα που ταλανίζουν το κοσμάκη που θελει να σώσει τον τοπο του απο πολλά δεινά που θα τον βρούνε στο άμεσο μέλλον άλλα για την υπεράσπιση του κ. μπομπολα κ μιας ιδιωτικής εταιρείας.

απαντήστε μας σε αυτό, σκλάβε που γράφεις για το blog του δήμου σου, σου απαγορεύουν και τα κείμενα για να λες ολες αυτές της εξυπνάδες?
απάντησε γιατι τόσο πάθος για μια ιδιωτική εταιρεία?

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Φίλε «ελεύθερε» και «ανεξάρτητε» σχολιαστή 10:14, είναι εμφανές ότι είναι τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα σου η έννοια της δημοκρατίας και της ελευθερίας, που δε σου επιτρέπει τη παρουσία διαφορετικής άποψης στο δημόσιο ιντερνετικό διάλογο. Το blog αυτό εκτός του ότι δεν έχει καμία σχέση με το δήμο, είναι το μοναδικό απέναντι σε δεκάδες blog, που εδρεύουν στην περιοχή, που είναι κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας.
Αυτό το blog, όσο και αν δεν το αντιλαμβάνεσαι η δεν το παραδέχεσαι, ασχολείται με το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα, που απασχολεί όχι μόνο τη Χαλκιδική, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, που πάνε κόντρα στο τσουνάμι της ανεργίας, μ ε σημείο αναφοράς τη ΒΑ Χαλκιδική.
Εν αντιθέσει μέ όλους εσάς, τους τακτοποιημένους, που... ξαφνικά και εκ του ασφαλούς την είδατε ειδικοί, πανεπιστήμονες, γιατροί και πάνω απ όλα «οικολόγοι» και έχετε βαλθεί να καταστρέψετε τις ζωές χιλιάδων κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, που ζούν αξιοπρεπώς χάρη στη μεταλλευτική δραστηριότητα, που υπάρχει εδώ πάνω από 2.500.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεν σας βγαίνει το «εγχείρημα» και έχετε ενεργοποιήσει πέρα από την εντατικοποίηση της προπαγάνδας και της ιδεολογικής τρομοκρατίας και τις πρακτικές υποκόσμου. Έχετε μετατρέψει το δάσος των Σκουριών σε πασαρέλα βομβιστών-εμπρηστών, για να διακόψετε προσωρινά ή οριστικά μια παραγωγική δραστηριότητα, που τίποτα απ όσα τις καταλογίζεται δεν έχει αποδειχθεί. Είναι όλα εικασίες και «προφητείες».
Επομένως τα ερωτήματα είναι πολύ συγκεκριμένα:
• Τι κρύβεται πίσω απ’ αυτό το «ιερό πάθος και φανατισμό», που σας διακατέχει και γράφετε στα παπούτσια σας την πολιτεία, τους θεσμούς, τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων;
• Ποιά σκοτεινά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα σας βάζουν πλάτη και «ζείτε» κυριολεκτικά στον κόσμο σας, ενώ την ίδια στιγμή, η Ελλάδα κλυδωνίζεται οικονομικά και κοινωνικά από τις στρατιες 2 εκ. ανέργων;
• Πως είναι δυνατόν όλους εμάς να μας απασχολεί η επιβίωση και οι τρέχουσες υποχρεώσεις, ενώ εσείς έχετε μετατρέψει τη διαδρομή Ιερισσός – Αλεξανδρούπολη ή Κιλκίς σε Ιερισσός- Νέα Ρόδα; Εσείς δεν έχετε τέτοια προβλήματα;
Όλα αυτά αγαπητέ σχολιαστή «βγάζουν μάτια» πια, ότι η σαπίλα που κατέστρεψε αυτή τη χώρα, εξακολουθεί να τροφοδοτεί με βενζίνη τον προπαγανδιστικό σας μηχανισμό.
Όταν κάποια στιγμή, αφυπνιστείς και καταλάβεις, ποιούς σκοπούς κατα βάθος εξυπηρετείς, τότε να ξαναμιλήσουμε για το ποιός είναι ή ήταν «σκλάβος» και ποιός όχι.
Θα αρκεστούμε μόνο να σου πούμε ότι η ΒΑ Χαλκιδική, ήταν σκλαβωμένη όντως επί μια δεκαπενταετία, εξαιτίας του πάρτι, που είχατε στήσει με λεφτά του ελληνικού δημοσίου και των φορολογουμένων πολιτών, συστήνοντας οικολογικές οργανώσεις και ΜΚΟ με το ίδιο αντικείμενο. Όλα αυτά όμως τελείωσαν. Οι σκλαβωμένοι κάτοικοι κατάλαβαν, πόσο ύπουλα λειτουργείτε και συμπεριφέρεστε εσείς τα υποχείρια του οικοφασισμού, για την εξυπηρέτηση, εκτός όλων των άλλων και προσωπικών σας συμφερόντων, που έχουν άμεση σχέση με οικονομικά σας συμφέροντα.
Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Φίλε σχολιαστή 22 Σεπτεμβρίου 2012 6:43 μ.μ.

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Υπάρχουν πολλοί γρίφοι στο σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

ελα η μαμα εταιρια δεν σε ενημερωσε για τα οικολογικα της κατορθωματα στην τουρκια????
(ενημερωτικα δεν υπαρχει χωρα στον κοσμο που να μην ειχε προβλημα, τοσο η γη οσο και οι κατοικοι, απο την μεταλλευτικη δραστηριοτητα και ειδικα για το χρυσο)

αν και φανταζομαι για να υποστηριζεις την αφανιση ενος βουνου δεν θα σε ενδιαφερει και πολυ η προστασια της φυσης εντουτης γιατι κοπτεσαι τοσο πολυ για το αν θα καψουν το βουνο(αραγε βαζουν φωτιες στο σημειο που βρισκονται οι ιδιοι???τι μας δειχνει ακριβως η φωτο σου???)
αν το καψουν εσυ θα πρεπει να χαιρεσαι, μην μπερδευεσαι, ρωτα και τη μαμα αυτο θα σου πει....

οσο για την αφαιρεση σπληνας κανε υπομονη θα μαθεις....

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ 6:09 Οταν θα ξεπεράσεις το οιδοιπόδειο σύνδρομο, που σε καταδιώκει, τότε να τα ξαναπούμε...

Τώρα δε είναι εφικτή η σύνδεση, εισαι προ...κατειλημμένος!

ΥΓ Έχεις ιατρικές γνώσεις ή είσαι απλά "καλοφαγάς" και κατέχεις από σπλήνα και έντερο;

Ανώνυμος είπε...

Τα δάση προηγούνται των λαών, οι έρημοι τους ακολουθούν.
François-René de Chateaubriand, 1768-1848, Γάλλος ποιητής & πολιτικός

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο Σατωβριάνδος ε; Σε καλύπτει απόλυτα ε; Κυρίως όταν το δάσος καλύπτεται από μπετόν ε; Εκεί δεν τίθεται μπετον ή ερήμου ε; Εκεί όλα καλά και ωραία ε; Λαμογια υποκριτές

Ανώνυμος είπε...

προκατελειμενος εισαι εσυ που εξυπηρετεις συγκεκριμενα συμφεροντα...
γιαυτο καλα κανεις και δεν απαντας...
ουτως η αλλως τρως ψωμι απο τη μαμα...

οσο για το αστειακι σου αποτυχημενο οπως και συ....ενδεικτικο της αλλοτριωσης που εχεις υποστει....
τουλαχιστον να συγκρατουσες λιγο τη ψυχραιμια σου για ενα ανθρωπο που εχασε τη σπληνα του για να επιβληθει η αταξια της μαμας σου...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ σχολιαστή τουλάχιστον να μη χάνεις εσύ την ψυχραιμία σου. Η τρόπος που εκφράζεσαι δείχνει υψηλού επιπέδου ανατροφή.

Σε ότι αφορά την αλλοτρίωση, νομίζουμε ότι εσύ και η παρέα σου έχετε μια μεγαλύτερη τριβή τόσο με τις αλλοτριώσεις, όσο και με τις απαλλοτριώσεις. Τελευταία και δασών. Έτσι χαίρεται... ο μπαμπάς;

Ανώνυμος είπε...

''με τις απαλλοτριώσεις. Τελευταία και δασών''

XAXAXAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Πέρα από ανατροφή έχεις και χιούμορ..., μπράβο φίλε σχολιαστή.

Οταν καίμε τα δάση με πρόσχημα το περιβάλλον, τί είναι; Δεν είναι απαλλοτρίωση; Στο δικό σου το μυαλό, που έχει εμπεδωθεί, ως "επαναστατική ολοκλήρωση"; Άντε καλά, Εσύ ότι πείς...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση προς @ 4: 40 και 4:45

Δεν ξέρω τι προβλήματα και τι κολλήματα έχεις εσύ με τη μάνα σου ή την οικογένεια σου, θα σε παρακαλέσω να δείξεις σεβασμό και να μην μπλέξεις ποτέ ξανά σε σχόλιο σου την έννοια μητέρα με οτιδήποτε άλλο. Για να είμαστε εξηγημένοι. Αν επαναληφθούν τέτοια σχόλια, δε θα δημοσιευθούν. Ή αν δημοσιευθούν από άλλους διαχειριστές θα τα σβήσω εγώ.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Εδώ δεν αναφερθήκαμε στη μητέρα σου, όταν μας ειρωνευόσουν, θα αναφερόμασταν στον πατέρα σου; Όσο και αν το ψάχνεις δεν είμαστε ίδιοι σε συμπεριφορά, ούτε έχουμε φυσικά τη δική σου "καλή" ανατροφή

Στον "πνευματικό" σου πατέρα αναφερόμαστε. Αυτόν που σε καθοδηγεί και σου πλένει με κυάνιο και θάνατο το μυαλό. Μην κάνεις πως δεν ξέρεις ποιός είναι... Θα τον πληγώσεις... Για τη δόξα και την αναγνώριση ζει άλλωστε...

Ανώνυμος είπε...

για τον 25 Σεπτεμβρίου 2012 9:58 π.μ.

το δασος των σκουριων θα καταστραφει και θα καλυφθει απο αποβλητα. απο την πλευρα μας τουλαχιστον κανενα βουνο δεν καλυφθηκε απο μπετον...παντα με αοριστολογιες γραφεται εσεις και μονο για εντυπωσιασμο. αναξιοι για οτιδηποτε ειστε..!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 10:13μ.μ.

Αοριστολογία είναι η μπετονοποίηση στα Κακούδια, όπου ο αρχηγός έδωσε συνέντευξη στην "οικολογικά ευαίσθητη" δημοσιογράφο και η οποία δεν είναι τίποτα το παράξενο στο σημείο; Αοριστολογία είναι οι βίλες και οι μεζονέτες που έχουν χτιστεί στην Κασσάνδρα. Από τη Μαυρόμπαρα και τη Χανιώτη και σ' όλη την καμένη έκταση μέχρι και την άλλη πλευρά του ποδιού σε Μόλα Καλύβα και Νέα Σκιώνη; Σε παρακαλώ να μην πουλάτε τόσο εύκολα την ειδικότητα σας, που ξεπερνά την αοριστία, που μας προσάπτεις. Αγγίζει τη δεισιδαιμονία...
Σ' ευχαριστούμε πάντως για το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

είμαι σαφώς αντίθετος με οποιαδήποτε μπετονοποιηση εδώ στην Χαλκιδική μας και αλλού...
το θέμα όμως είναι πως αυτή την μπετονοποιηση δεν την προκάλεσαν οι οικολόγοι όπως μας προσαπτεις αλλά εάν ήσουν αντικειμενικός θα μπορούσες να δεις λίγο ποιο μακριά και να καταλάβεις ότι αυτή η μπετονοποιηση δημιουργήθηκε από τον άκρατο καταναλωτισμό και φυσικά από την επέμβαση του κεφαλαίου.. του κεφαλαίου που εκπροσωπείς εσύ και ο παχτας ο δήθεν σοσια(ληστης)... ο καπιταλισμός που θέλει να < γδάρει. και την Χαλκιδική μας... αλλά αν υποθετικά δεχτώ το σκεπτικό σου για την μπετονοποιηση της Χαλκιδικής τότε εσύ τι κάνεις υποστηρίζοντας τον μπομπολα, εκδικεισαι όλους αυτούς που έκαναν την απερισκεψία για να αποτελειώσεις την περιοχή μας με τα μεταλλεία??? και οταν μιλας εσυ για μπετονοποιηση....για πες μας τώρα και με το χέρι στην καρδιά...το δικό σου εξοχικό σε ποια παραλία το έχεις??? ο αναμαρτητος, λοιπον, πρώτος τον λίθον βαλετω....

Ανώνυμος είπε...

και τον τολη μην τον λες αρχηγό. δεν είναι αρχηγός κανενός....μην το διαστρεβλώσεις και αυτό που σου λέω. στο έχω γράψει και αλλού ότι ο αγώνας είναι συλλογικός...
και δεν μ αρέσει να επαναλαμβάνομαι...!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο @ 10:49

Αν ο τόλης δεν είναι ο αρχηγός σας όπως λές, τότε καταδικάστε ανοιχτά και δημόσια την αισχρή τοποθέτηση του, περί αδιαφορίας για το αν θα πεθάνουν παιδιά ή όχι και ύστερα να ασχοληθούμε με τις θεωρίες σου για το ποιός φύτεψε μπετόν στη Χαλκιδική και ποιοί έχουν εξοχικά.

Δεν υπερασπίζομαι κανένα Μπομπόλα. Υπερασπίζομαι το δικαίωμα στην επιβίωση και την ιστορική συνέχεια, ζητήματα που όλους εσάς δεν αφορούν.

Τέλος λυπάμαι αν σου καίω το σενάριο, αλλά εξοχικό δεν έχω.

Ανώνυμος είπε...

σου εξήγησα σε άλλο σχόλιο για τον τολη και εξακολουθείς να ρωτάς τα ίδια και τα ίδια. σου έχω πει επίσης πως δεν μ αρέσει να επαναλαμβάνομαι. μην κάνεις την κουβέντα γελια...!! άντρες είμαστε και όχι κατινουλες...
τώρα όσο για το θέμα της επιβίωσης που λες συμφωνώ μαζί σου αλλά πάντα με θεμιτά μέσα και τρόπους διαφορετικά με τον τρόπο σου είναι σαν να δηλώνεις το ..ο θάνατος σου η ζωή μου... από την στιγμή δε που γράφεις τόσο παθιασμένα για την εταιρεία σου υπερασπίζεσαι τόσο πολύ τον μπομπολα που έχεις γίνει βασιλικοτερος του βασιλέως.. δεν κατάλαβα μόνο για πια ιστορική συνέχεια μιλάς. γίνε πιο σαφής...
κουράστηκα απόψε και αύριο με περιμένει το μεροκάματο και αυτό ληψο λόγω των καταστάσεων που ζούμε όλοι μας στην έρμη ψωροκώσταινα...δεν είμαι καθόλου βολεμένος όπως υποστηρίζετε όλοι σας φίλε μου για εμάς τους αντιδρώντες .... αποσύρεται στα ιδιαιτέρα διαμερίσματα του.... άντε ίσως σε παρασύρω και κάνεις κι εσύ λίγο χιούμορ και ξεφυγεις από την μονοτονία και την μοναξιά που σε τσακίζει.....!!!

καλό βράδυ
caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar εγώ τώρα ξύπνησα και πάω για δουλειά. Να σε ενημερώσω πώς στην ομάδα του blog το πάθος είναι κοινό γνώρισμα όλων, καθώς δε παλεύουμε για τους εαυτούς μας, αγωνιζόμαστε για όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι χρόνια τώρα ζούσαν σε καθεστώς χουντάρας, απο κάτι βολεμένους καρπαζοεισπράκτορες σαν και σένα, που αποκαλούν τον τόπο στον οποίο βγάζουν ψωμί και ψωροκώσταινα από πάνω. (Ενδεικτικό του ήθους σου/σας)

Σε ότι αφορά τη μοναξιά, κάποιοι παλιότεροι λένε, πως είναι η "μοναδική αξία" γιατί σου δίνεται η ευκαιρία, να διαλογιστείς, να αναλογιστείς, να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά. Εσύ πως ξέρεις ότι η μοναξιά τσακίζει; Σου εχει συμβεί κάτι τέτοιο; Αν θέλεις γράψε μας για τη μοναξιά σου.

Σίγουρα θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις θέσεις, που εκφράζεις κατά των μεταλλείων. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εμπειρίες σου!

Ανώνυμος είπε...

άλλη μια φορά που σε πιάνω αδιάβαστο... απορώ με σένα πως γνωρίζεις και υπολογιστή. αφιερωμενο σε σενα απο εναν καρπαζοεισπρακτορα....

Ψωροκώσταινα
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ως Ψωροκώσταινα αναφέρεται ως το παρατσούκλι της Πανωραίας Χατζηκώστα ή Χατζηκώσταινας, καταγόμενης απο αρχοντική
οικογένεια των Κυδωνιών (Αϊβαλί). Κατέφυγε στο Ναύπλιο, μετά την καταστροφη του Αιβαλιού από τον τουρκικό στρατό, που μπήκε στην πόλη στις 2 Ιουνίου 1821 για να εκδικηθεί την πυρπόληση τουρκικού δίκροτου στις 27 Μαΐου στην Ερεσό.[1]
Η "Ψωροκώσταινα" καταγράφηκε στην ιστορική μνήμη, όταν, σύμφωνα με αναφορές της εποχής, προσέφερε τα ελάχιστα υπάρχοντά της στον έρανο για την ενίσχυση των πολιορκημένων του Μεσολογγίου, το 1826. Ο Ευάγγελος Δαδιώτης, αναφέρεται στην δήλωσή της: «Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι».[2] Εκτοτε χρησιμοποιούνται οι εκφράσεις:
"Ψωροκώσταινα" που αναφέρεται στο ελληνικό κράτος ως κράτος φτωχό, που βασίζεται του περισσότερο στην εθελοντική συνδρομή και προσπάθεια των κατοίκων του παρά στη σωστή και επιστημονική οργάνωση και διαχείριση των εσόδων του [3] και
"θα τα πληρώσει η Ψωροκώσταινα" με την έννοια ότι θα επιβαρυνθεί -αναιτίως- απο το υστέρημά του ο ελληνικός λαός για υποχρεώσεις που προέρχονται απο πραξεις και παραλείψεις των κυβερνώντων.
Λανθασμένα η έκφραση «Ψωροκώσταινα» χρησιμοποιείται για να δηλώσει χώρα φτωχή, χωρίς πόρους, προορισμένη να είναι αιωνίως εξαθλιωμένη.

ειναι η χωρα που την καταντησαν ετσι αυτοι που ψηφιζες μεχρι τωρα...

τωρα να παμε στην μοναξια και στον διαλογισμο...

Διαλογισμός
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Διαλογισμός είναι μία μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων από τη συνειδητότητα του υποκειμένου. Σκοπός του διαλογισμού είναι η άντληση γνώσης ή και εμπειριών άμεσα, χωρίς τη χρήση των αισθητηρίων οργάνων του ανθρώπου ή οποιασδήποτε πηγής πληροφόρησης. Γενικότερα θεωρείται και μέσο ψυχικής χαλάρωσης και ευεξίας.

γι αυτό μην μου το παίζεις Δαλάι λάμα...
αλλο η μοναξια και αλλο ο διαλογισμος... εξακολουθεις να εχεις τρικυμια στον εγκεφαλο... παραιτησου φιλε μου γιατι μαζι μου δεν τα βγαζεις περα και σε επιπεδο γνωσεων και σε επιπεδο κοινωνικων σχεσεων.... μια βολτα μου και μονο στο δρομο του χωριου σου και θα με καλεσουν 10 για τσιπουρο...και οι περισσοτεροι ειναι και δικοι σου....

Υ.Γ. Οι συμπολίτες που αναφέρεσαι είναι επιπέδου μοσχοπουλου???? είναι για γέλια αυτό που λες κατ αρχάς και δεύτερον σου έχω επαναλάβει ότι σαν πολίτες αριστοτελη εκπροσωπείται μόνο μερικές εκατοντάδες κόσμου και όχι το σύνολο του δήμου και φυσικά αυτές οι εκατοντάδες είναι άτομα ιδιοτελή...!!! βλέπε παχτα μοσχοπουλο ρηγα και οι όμοιοι τους...

caesar

Ανώνυμος είπε...

α και κάτι ακόμα για την ευγένεια σου....
ο κόσμος όταν ξυπνάει λέει και μια καλημέρα και ας είναι εχθρός .... εγώ την καληνύχτα μου σου την είπα...
ωραία σοφία απόκτησες με την μοναξιά σου και τον διαλογισμό σου....!!!
για να είμαι ανώτερος πάλι από σένα
καλό βράδυ και απόψε να έχεις...

caesar

Ανώνυμος είπε...

CAESAR ΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΕΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟΣΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ; ΤΟΥΒΛΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ, CAESAR. ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ;