Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ...ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ "ΚΑΨΤΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"


Οι "υπερασπιστές του δάσους" με κουκούλες, μολότοφ,
φωτοβολίδες, καδρόνια και μπουλόνια. Αυτό θα πεί
"αναβάθμιση ποιότητας ζωής"
«Εμείς πήγαμε ειρηνικά για να διαδηλώσουμε και αυτοί (οι αστυνομικοί), μόλις μας είδαν ,μας έκαναν επίθεση με δακρυγόνα».

 Αυτό λένε σε κάμερες, εφημερίδες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, οι «ειρηνιστές» και πάνω απ όλα φίλοι της οικολογίας και αυτόκλητοι προστάτες της ΒΑ Χαλκιδικής, 3 μέρες, μετά το νέο «έπος», όπως καυχιούνται, που ξανά...έγραψαν στις Σκουριές. 

Αυτά τα λόγια δεν τα λέει μόνο η ομάδα των κοινών γνωστών «οικολόγων» στην κοινωνία των Μαδεμοχωρίων, τα ισχυρίζονται και εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που έλαβαν μέρος, συνειδητά ή ασυνείδητα, στις νέες εμπρηστικές επιχειρήσεις στο δάσος των Σκουριών.

Καλή ώρα, όπως ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος με εμφάνιση που παραπέμπει σε «μουτζαχεντίν» (εξαιτίας της παλιστινιακής του μαντίλας), περιέγραψε μπροστά στην κάμερα την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων με δακρυγόνα προς τους διαδηλωτές και τις συνθήκες του δικού του τραυματισμού στον ώμο (με την ευκαιρία να του ευχηθούμε και περαστικά).

Αναρωτιόμαστε αν το τρακ που δείχνει να έχει στο λόγο του, έχει να κάνει μόνο με το σοκ του δικού του τραυματισμού και την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων,  ή και με τις καταστάσεις, που διαδραματίζονταν γύρω του, αλλά εκείνη τη στιγμή φοβόταν ή ντρεπόταν να αναφερθεί. (Δείτε εδώ)

Γιατί φανταζόμαστε πως ένας νορμάλ βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, που έρχεται από την Καστοριά και με ειρηνικές διαθέσεις, πηγαίνει να διαμαρτυρηθεί για την «καταστροφή του περιβάλλοντος», φυσιολογικά θα πρέπει να υπέστη ένα μεγάλο σοκ, βλέποντας γύρω του, άλλους διαδηλωτές, να χρησιμοποιούν βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, πυρσούς, μπουλόνια, κομμένες σιδερένιες βέργες και άλλα αντικείμενα, που συνιστούν απειλή για πρόκληση φωτιάς στο δάσος και τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών (Αλήθεια, τι έχει να πει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προς σ΄αυτούς τους βουλευτές, που τώρα τελευταία αναγνωρίζει... τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών και των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας;;; ).

Επειδή όμως υπάρχει περίπτωση ο κ.Διαμαντόπουλος να μην κατάλαβε τι έγινε γύρω του, θα μας επιτρέψει τόσο ο ίδιος, όσο και όλοι αυτοί που «ορκίζονται στα δέντρα», για τις ειρηνικές τους... διαθέσεις, να τους δείξουμε κάποιες φωτογραφίες, ενθύμια εμπρησμών, που απεσόβησαν τελικά αστυνομικοί και πυροσβέστες στο δάσος των Σκουριών.

ΦΩΤΟ ν.1
Σ’ αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε μια αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, μετά τη χρήση της,στην οποία οι φίλοι του «κινήματος για μια καλύτερη ποιότητας ζωής», (όπως λέει και σε άρθρο της η εφημερίδα «ΑΥΓΗ») έχουν τοποθετήσει και ένα πυρσό, για καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα στην ανάφλεξη...

ΦΩΤΟ ν.2
 Εδώ η αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ δεν άντεξε...από τη θερμότητα, που προκάλεσε και έλιωσε. Πρόλαβε βέβαια..., όπως βλέπετε και αυτή να κάψει πεσμένα φύλλα και θάμνους, που βρέθηκαν περιμετρικά από το σημείο της πτώσης της.

ΦΩΤΟ ν.3
Εδώ βλέπουμε έναν χρησιμοποιημένο πυρσό, ο οποίος εκεί που έπεσε, προκάλεσε φωτιά στους θάμνους, που υπήρχαν γύρω του. Στο βάθος διακρίνεται και ένα εγκαταλελειμμένο ξύλινο κοντάρι (προφανώς ένα από τα δεκάδες υποζύγια «της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής», που σύμφωνα με την αστυνομία εντοπίστηκαν στο Χοντρό Ραχώνι, αλλά οι «αναβαθμιστές»της ζωής και του περιβάλλοντος, τα άφησαν πίσω τους, καθώς δεν χρειάζονταν, λόγω της κατηφόρας, που είχαν να διανύσουν στην επιστροφή τους... )

ΦΩΤΟ ν.4
Αυτή η φωτογραφία έχει έναν σουρεαλιστικό χαρακτήρα, καθώς δίπλα στο χρησιμοποιημένο πυρσό, υπάρχει και ένα μοβ μαντήλι, που ανέτρεψε έστω και προσωρινά τη ρήση «δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε»... (μ΄αυτά που αντικρίσαμε μέσα σε δάσος, έπειτα από «ειρηνική» πορεία «οικολόγων»...)

ΦΩΤΟ ν.5
 Μη σας μπερδέψει αυτή η φωτογραφία. Δεν πρόκειται για ευρήματα του διαστημικού οχήματος “Curiosity” της NASA, κατά την πρόσφατη προσεδάφιση του στον πλανήτη ΑΡΗ. Πρόκειται για κάτι πιο γήινο. Πρόκειται για την προσεδάφιση ενός μπουλονιού, που εκτοξεύτηκε από σφεντόνα «οικολόγου», με στόχο προφανώς τους αστυνομικούς. Να είχε στόχο μπεκάτσες δε νομίζουμε. Οι «οικολόγοι» ως γνωστόν ιδιαιτέρως φιλικοί με τα ζώα και τα πτηνά. 

Αυτά σαν μια πρώτη δόση από την ανεύρεση των «εργαλείων», με τα οποία οι προστάτες του περιβάλλοντος πασχίζουν για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μας... Για εμάς, χωρίς να έχουν ρωτήσει εμάς. Σε νέα ανάρτηση μας θα δείτε  και άλλες φωτογραφίες από τη μεγάλη  γκάμα των εργαλείων της επιχείρησης «ΚΑΨΤΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ»...

ΥΓ. Υπάρχουν, δυστυχώς, εκατομμύρια πλέον Έλληνες, που δεν έχουν λεφτά να πάρουν ψωμί για να φάνε και να βάλουν βενζίνη στο αυτοκίνητο τους. Την ίδια ώρα υπάρχουν μερικοί εκατοντάδες, οι οποίοι έχουν περίσσευμα χρημάτων, για την αγορά πυρσών, ναυτικών φωτοβολίδων και βενζίνης. Τις πρώτες ύλες δηλαδή για την κατασκευή βομβών μολότοφ. 

Τα συμπεράσματα δικά σας, για το ποιοί στηρίζουν και τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τον αγώνα... για την "αναβάθμιση της ποιότητας ζωής".

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kati akousa oti k afti tin kiriaki tha xana exoume ta idia k xeirotera (apeili apo ierissiotes oti tha xithei aima) ... isxuei??

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Πολλά ακούγονται...Κάτι συγκεκριμένο όμως όχι.