Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Φώτο από το κομμένο και καμένο δέντρο από τα χέρια
των "οικολόγων"... Ανάμεσα στα κλαδιά του και ο πυρσός,
που χρησιμοποίησαν για να του βάλουν φωτιά...

Η αστυνομία εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση σχετικά με τα όσα έγιναν χθες στις Σκουριές, στο Χονδρό Δέντρο και τον Πολύγυρο. 

Περιληπτικά μόνο θα σας πούμε, ότι προσήχθησαν 21 άτομα, εκ των οποίων,τα 14 τελικά συνελήφθησαν και  θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

Επίσης το δελτίο αναφέρει με λεπτομέρεια "τα εργαλεία",που είχαν μαζί τους οι ακτιβιστές της "οικολογίας" για την ειρηνική κατά τα άλλα κινητοποίηση τους.  

Είναι πανομοιότυπα με αυτά που είχαν μαζί τους στις 5/8 και 9/9... Διαβάστε τη και βγάλτε  και τα δικά σας συμπεράσματα φίλοι αναγνώστες.



  "Χθες (21.10.2012) κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Σκουριές και στην περιοχή Χονδρό Δένδρο της Μεγάλης Παναγιάς, άτομα προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες στην περιοχή Σκουριές της Μεγάλης Παναγιάς ομάδα ατόμων επιτέθηκε απρόκλητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ προκλήθηκε εμπρησμός εκ προθέσεως στην ευρύτερη δασική έκταση. Οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των επιτιθεμένων προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων.

Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι κατά την επιστροφή τους από τις Σκουριές συνενώθηκαν με παραμένοντες στο Χονδρό Δένδρο και επιτέθηκαν εκ νέου κατά των αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ, πέτρες, πυροτεχνήματα, βεγγαλικά και άλλα αντικείμενα.

Επίσης ομάδα ατόμων προσέγγισε τον εξωτερικό χώρο του αστυνομικού καταστήματος Ιερισσού και ρίχνοντας πέτρες, προκάλεσε φθορές σε τρεις υαλοπίνακες και τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθως, μεγάλος αριθμός συγκεντρωθέντων κινήθηκε ομαδικά προς το αστυνομικό μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο αστυνομικό κατάστημα προκειμένου να προσεγγίσουν το σύνολο των προσαχθέντων που βρίσκονταν εντός αυτού. Αστυνομικές δυνάμεις με τη σωματική παρουσία τους απέτρεψαν την είσοδο των συγκεντρωθέντων.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα ηλικίας 18 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της στάσης, της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της αντίστασης. Παράλληλα προσήχθησαν άλλα επτά (7) άτομα, τα οποία αφού εξετάστηκαν, αφέθησαν ελεύθερα.

Επίσης, από αστυνομικούς ελέγχους βρέθηκαν έξι βόμβες μολότοφ, δέκα βεγγαλικά, δύο σφεντόνες, δύο μάσκες, μία κουκούλα τύπου full face , ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε τεμάχια μπετόβεργας και ένα Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο με ανοικτή καρότσα έμφορτο με τριάντα τρία ξύλινα κοντάρια και άλλα αντικείμενα, που κατασχέθηκαν.

Τραυματίσθηκαν ελαφρά οκτώ (8) αστυνομικοί, εκ των οποίων πέντε (5) μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής."

Αναδημοσίευση από το www.astynomia.gr

7 σχόλια:

SKANDALO είπε...

Ανάρτηση στο blog nonews-NEWS για την άγρια καταστολή των διαδηλωτών στις Σκουριές. Global Rank 2,624,433 - Sites linking in 840.

Αναρτήσεις στο blog Polites Aristoteli υπέρ των ξένων τοκογλύφων και των εθνικών νταβατζήδων. Global Rank No data - Sites linking in 39.

Υπολογίστε και όλα τα υπόλοιπα blogs & sites που αποκαλύπτουν το σκάνδαλο ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου στην Χαλκιδική και έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα της απήχησης και της αποδοχής της κοινής γνώμης.

Κρίμα για τα εν Ελλάδι τσιράκια της El Dorado Gold. Θα μείνουν δίχως τα 'μαύρα' χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Παράλληλα ενημερώνεται η ομογένεια στον Καναδά για να δωθεί η πρέπουσα διάσταση στο θέμα και να δούμε πώς λειτουργούν οι μέτοχοι της El Dorado Gold σε συνθήκες αρνητικής γι'αυτούς δημοσιότητας.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Φίλε "σκάνδαλε"κάνε ότι μπορείς, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή... Σε ότι αφορά τα νούμερα δεν μας αφορούν... Τα νούμερα αφορούν τα νούμερα...

Σε ευχαριστούμε που με τον τρόπο σου μας δείχνεις πόσο πολύ εκτιμάς την προσπάθεια που κάνουμε...

Ανώνυμος είπε...

πως να εκτιμήσουμε την προσπάθεια που κάνετε για την καταστροφή της Χαλκιδικής μας ρεεεεε....
και κάτι πολύ σημαντικό την προβοκάτσια με την φωτιά που μπήκε στις σκουριές γιατί δεν την ανεβάζεις. αν σου δώσω το video που θα φτάσει πρώτα εκεί που πρέπει...θα παραιτηθείς ρε αλήτη από το blog και την δουλειά σου και φυσικά την προσπάθεια σου να αποτελειώσεις την Χαλκιδική με τους Καναδούς?????

caesar...

Υ.Γ. για το video που λέω να ξέρεις ότι δεν μπλοφάρω. το τράβηξα ο ίδιος και είναι πεντακάθαρο...!!! για να δούμε πόσα κότσια έχεις και πόσο μάγκας είσαι τώρα....!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar "πεντακαθαρίδη" προ πολλού σε έχουμε διαγράψει από αξιόπιστο συνομιλητή. Είσαι/στε το συνώνυμο του ψέματος, της διαστρέβλωσης και της χυδαίας προπαγάνδας. όσο και να παλέψεις να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα εκτίθεσαι ακόμη περισσότερο...

Ανώνυμος είπε...

με προκαλείς να γελάσω....χαχαχαχα

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αν ήσουν έστω και λίγο σοβαρός/η σαν άνθρωπος θα έπρεπε να κλαίς και όχι να γελάς αμήχανα για να κρύψεις τις μηχανοραφίες και τις ραδιουργίες σας.

Ανώνυμος είπε...

η σοβαρότητα ενός ανθρώπου κρίνετε από τις ενέργειες του. οι ενέργειες μου είναι πάντα αξιοπρεπείς και σοβαρές, αντίθετα με σας που η προπαγάνδα σας δεν έχει όρια οι ευθείες απειλές σας κατά της ζωής μας τα ψέματα σας που δεν πείθουν κανένα και το πιο σημαντικό η καταστροφή της περιοχής μας...

caesar