Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ...

...Από το λιμανάκια  στο Στρατώνι και του όρμου Παναγιάς

Χιλιάδες προσκυνητές  του Αγίου Όρους κατά τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρήθηκαν καθώς λόγω του αποκλεισμού του δρόμου Ουρανούπολης – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ιερισσού, από κατοίκους της περιοχής, δεν κατάφεραν σαν εισέλθουν στο Αγιώνυμο όρος.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη λειτουργία μεταλλίων χρυσού στη ευρύτερη περιοχή.

Σε περίπτωση νέου αποκλεισμού οι Αγιορείτες εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο η είσοδος να γίνεται μέσα από τα λιμανάκια του όρμου Παναγιάς και του Στρατωνίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Αγιορείτικου Βήματος».

Αναδημοσίευση από το www.agioritikovima.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Να μας επιτρέψει ο συντάκτης του "Αγιορείτικου Βήματος", να διαφωνήσουμε μαζί του, ως προς τη διατύπωση, που κάνει στο κείμενο του: "οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη λειτουργία μεταλλείων χρυσού στην περιοχή", καθώς αυτοί οι κάτοικοι είναι μια μικρή μερίδα κατοίκων σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό του δήμου Αριστοτέλη.

Πέρα απ' αυτό,οι επαγγελματίες και οι υπόλοιποι κάτοικοι της Ιερισσού, των Ν.Ρόδων και της Ουρανούπολης να σπεύσουν να δώσουν "τα συγχαρητήρια τους" στους εμπνευστές και εφαρμοστές αυτού του αποκλεισμού του Όρους, ο οποίος έχει προκαλέσει όπως βλέπουμε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των Αγιορειτών, οι οποίοι σκέφτονται ήδη εναλλακτικές λύσεις για λιμένες επιβίβασης και αποβίβασης προς και από την Αγιώνυμη Πολιτεία για το άμεσο ή προσεχές μέλλον.

 Ευχόμαστε τα υγιή μυαλά αυτών των χωριών να καταλάβουν όσο γίνεται πιο σύντομα, ότι η επιβαλλόμενη από μερίδα κατοίκων αυτών των περιοχών, πολεμική συμπεριφορά μάλλον θα επιτείνει τον ήδη υπάρχοντα οικονομικό στραγγαλισμό αυτών των περιοχών και θα τους οδηγήσει σε ακόμη δυσκολότερες καταστάσεις.

Επιτέλους, πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβουν ορισμένοι, ότι η επιλογή της ακραίας συμπεριφοράς είναι αδιέξοδος;;;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθουν. Οι ψευτοτσαμπουκάδες εδώ πληρώνονται. Ας πρόσεχαν.

Ανώνυμος είπε...

Να πάνε να ζητήσουν το λογαριασμό οι καταστηματάρχες της περιοχής από τη παρέα του συντονιστικού, που νομίζουν οτι η Χαλκιδική, το Αγ. Όρος και ολόκληρο το σύμπαν είναι δικό τους.