Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ Ή ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑ?


"OXI στην ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑ"

Στο blog των "Εργοληπτών Χαλκιδικής" αλιεύσαμε έναν πολύ καλό διάλογο μεν, φανταστικό δε, ανάμεσα σε δύο άτομα με νοθευμένες οικολογικές προθέσεις και αντιλήψεις. 

Ένας διάλογος όπου αυτός που τον έγραψε προφανώς εμπνεύστηκε από πραγματικά στοιχεία και βιωματικές καταστάσεις για να καταλήξει στους "ήρωες", που χρησιμοποιούν την οικολογία σα μάσκα  για να καλύψουν προσωπικά οικονομικά τους συμφέροντα. Μήπως δε συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και στην πραγματικότητα που εκτυλίσσεται γύρω μας;  



ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ… Εδώ και 3 χρόνια προσπαθώ με πάρα πολλή αγώνα και κόπο να επεκτείνω την επιχείρηση μου. Αλλά με απορρίπτουν οι υπηρεσίες για κάποιες παρανομίες. Πρέπει όμως να βρω τρόπο να το περάσω.
ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ…Η λύση είναι μια. ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. Έτσι και αλλιώς όλοι οι προηγούμενοι από την ΠΑΡΩ ήταν, τι πειράζει ακόμα ένας? Έτσι και αλλιώς το χωριό είναι
100 χρόνια πίσω σε θέματα τουρισμού.
ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ…Τι πρέπει να κάνω?
ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ…Να γίνουμε οικολόγοι!
ΣΟΥ/ΜΑΝ… Μπορούμε?
ΣΑΛ/ΣΑ… Κάνεις κάτι που αντιτίθεται στο πνεύμα της οικολογίας?
ΣΟΥ/ΜΑΝ…Η δεύτερη επιχείρηση μου μερικές φορές βγάζει λάδια και βενζίνα στη θάλασσα και έχω θέμα με τους λουόμενους.
ΣΑΛ/ΣΑ… Σώπα μωρέ!
ΣΟΥ/ΜΑΝ… Βάζω και καλαμπόκια σε παράνομες καθίστρες το καλοκαίρι για να σκοτώνω αγριογούρουνα.(ΤΑ ΘΥΛΗΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΓΚΥΜΩΝΟΥΝ).
ΣΑΛ/ΣΑ… Σιγά τ’ αυγά!
ΣΟΥ/ΜΑΝ… Κόβω και αρκετούς τόνους ξύλα (ΛΑΘΡΑΙΑ) για το σπίτι μου και καμιά φορά τους πουλαω ,για τις βενζίνες.
ΣΑΛ/ΣΑ…Δεν πειράζει ούτε αυτό!
ΣΟΥ/ΜΑΝ… Διακινώ τουρίστες το καλοκαίρι σε μαγαζιά εστίασης και είδη δώρων, φίλων μου, δίνοντας μου ποσοστό επί των πωλήσεων. Καθώς πουλώ και σε αλλοδαπούς επισκέπτες για< μέσα > τα χαρτιά εισαγωγής τους 6 φορές επάνω από το κανονικό κοστολόγιο. Γι αυτό και οι από< μέσα> μ’ έχουν στη μαύρη λίστα.
ΣΑΛ/ΣΑ… Θα καθαρίσει ο άλλος την μπουγάδα με τους< μέσα>. Έχω ζητήσει από τον φίλο μας τον αριστερό με την δεξιά τσέπη να μας βοηθήσει, που και ξέρει από πολιτικά, και τους χωριανούς παραμυθιάζει, και δεν άφησε τους <μέσα> να δημιουργήσουν θεολογικό πανεπιστήμιο εδώ στο χωριό, ξεσηκώνοντας τους, λέγοντας ψέματα ότι θα τους πάρουν τα σπίτια. Και αυτοί το έχαψαν χωρίς να σκεφτούν ότι το χωριό θα έπαιρνε μεγαλύτερη αξία τουριστικά.
ΣΟΥ/ΜΑΝ..Και?????
ΣΑΛ/ΣΑ… Είπε πως πρώτα πρέπει να ενταχτείς στο σύλλογο των επαγγελματιών, να κερδίσεις την εύνοια τους με υποτιθέμενους αγώνες υπέρ του τουρισμού. Μετά να εισχωρήσεις σ’ αυτούς που είναι κατά της επένδυσης, στους οικολόγους. Θα κάνεις έργα όπως καθαρισμός παραλίας, πλύσιμο δρόμου και θα μοιράσεις φυλλάδια κατά του εργοστάσιου. Θα τους ξεσηκώσεις λέγοντας ότι θα φύγει το λιμάνι, θα φύγει το Άγιον Όρος
θα σταματήσουν να δουλεύουν στ’ αμπέλια του Τσάνταλη, στο τέλος θα φύγει και ο Άθωνας. Μ’ αυτό τον τρόπο κάποιοι θα σε πιστέψουν. ΕΣΥ θα είσαι ο πρόεδρος ,θα λύσεις τα προβλήματα σου. Το χωριό θα μείνει πίσω δεν θα υπάρξει άλλη τουριστική υποδομή, και οι δικές σου επιχειρήσεις θα ανθίσουν οικονομικά.
ΣΟΥ/ΜΑΝ… Και αν δε βγω πρόεδρος??? Και με πάρουν χαμπάρι???
ΣΑΛ/ΣΑ… Μετακομίζουμε στην χώρα μου δίπλα. Στην έπαυλη μου,και την περνάμε ζωή και κότα, και άστους αυτούς εδώ να βγάλουν τις μαύρες τους.
ΣΟΥ/ΜΑΝ…ΟΚ!!!


ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ορκινάδες κοινώς καλογεροσποροι ,σας βγάζω το καπέλο! Για ακόμα μια φορά μπορέσατε και εξαπατήσατε 3 χάνους …τον σούπερμαν την μπάρμπι και τον αριστερό με την δεξιά τσέπη .Τους βάλατε στο λούκι να κοντραριστούν με το Άγιον Όρος χωρίς να σκεφτούν με το ΠΑΝΩ κεφάλι ότι εξάρτιουνται και αυτοί και το χωριό από αυτό. Γιατί αν δεν υπήρχε το Άγιον Όρος το χωριό τους δεν θα υπήρχε ούτε στο χάρτη .Επειδή δεν έχει να προσφέρει τίποτα σαν τουριστικό θέρετρο. Εκτός από έναν πύργο-μουσείο που έχετε και ενώ λειτουργούσε όλο τον χρόνο εδώ και δυο χρόνια παραμένει κλειστό για να μην κλέψουν τα αρχαία σας. Εσείς βέβαια δεν έχετε να χάσετε τίποτα, ΟΡΚΙΝΟΧΩΡΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΡΚΙΝΟΧΩΡΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ!!! ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΝΟΥΣ….

επισκεπτης

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα-πλάκα αυτος ο διάλογος δεν είναι καθόλου φανταστικός. Είναι πέρα ως πέρα αληθινός και ακούγεται από την Ιερισσό και κάτω...