Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΩΝ... ΑΧΑΜΝΩΝ Νο. 2

Πω, πω!!! Η "μολυσματική διαταραχή"αυτών των μελισσών
από τα μεταλλεία είναι δεδομένη...Δεν ερευνώ άλλο!!!
Οι φίλοι από τις «χρυσές αυταπάτες» συνεχίζουν δίχως ντροπή και ευθιξία να συγχέουν σκοπίμως τη... λήγουσα με την παραλήγουσα και να δίνουν τόνο και έμφαση σε ζητήματα, που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.



Για να νιώσεις όμως ντροπή και να κουβαλάς ευθιξία, σημαντική προϋπόθεση είναι να διαθέτεις ήθος. 

Δείγματα του ήθους τους, έχουμε ήδη γνωρίσει, όταν την υλοτομική δραστηριότητα ιδιοκτητών της δασικής γης στο Λοτσάνικο τη «φόρτωσαν» δίχως καμία έρευνα και στοιχεία εκεί που τους είπαν και τους βόλευε για να προσδώσουν αληθοφάνεια στο ψέμα τους.

Και αντί να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν συγνώμη για τα όσα αναληθή παρουσίασαν και σε βίντεο, άφησαν στη συνέχεια την υψηλή... νομική επιστασία του «παρατηρητηρίου...» να το πάρει επάνω της και να τους καλύψει. 

Για να μας πουν έπειτα από έναν ολόκληρο μήνα, ότι αυτός που έκοβε τα ξύλα στην ψεύτικη αυτοψία τους, πήρε τηλέφωνο και είπε στο «παρατηρητήριο...»: «κόβω από μόνος μου τα ξύλα με άδεια από το δασαρχείο, για να μην προλάβει να μου τα κόψει η εταιρεία!!!»



Όλοι αυτοί λοιπόν οι όψιμοι και αυτόκλητοι προστάτες της ΒΑ Χαλκιδικής, έχουν το θράσος να συνδέουν την «επέτειο» της θλιβερής ανάμνησης από την καταστροφική θεομηνία, που έπληξε το Στρατώνι στις 10 Φεβρουαρίου του 2010 με τις πάγιες εμμονές και ανακρίβειες, που αποτελούν σήμα κατατεθέν αυτής της προπαγανδιστικής γκρούπας και στο τέλος να μας κάνουν έμμεσες υποδείξεις για το τι εστί διάπραξη ύβρις.

Ποιοι;;; Αυτοί που αποδεδειγμένα πια διεγείρονται με τη διασπορά φόβου και τρόμου στο μυαλό και τη ψυχή των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής!!!



Ύβρις είναι το να συνδέεις όπως αυτοί ανόμοια πράγματα μεταξύ τους για να προξενήσεις  στοχευμένα σ’ ένα τμήμα της κοινωνίας, που τυγχάνει να σε παρακολουθεί, λανθασμένες εντυπώσεις και συμπεράσματα, με απώτερο σκοπό τη σύγχυση και το διχασμό της και από πάνω να θέλεις να εμφανίζεσαι «ακομμάτιστος και ανεξάρτητος».



Μόνο υπ’ αυτή τη συνθήκη μπορείς να συνδέσεις σκόπιμα μια πρωτοφανή νεροποντή τα αποτελέσματα της οποίας διογκώθηκαν λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων στο Στρατώνι με την καραμέλα π.χ.  του “Road Header”. Τι σχέση μπορεί να έχει το ένα ζήτημα με το άλλο; Έχει μόνο όταν προσπαθείς σκοπίμως να χειραγωγήσεις ένα τμήμα της κοινωνίας. 

Όσοι ασχολούνται αντικειμενικά με το ζήτημα, ωστόσο, γνωρίζουν ότι το “road header” ήρθε, δοκιμάστηκε και κρίθηκε ακατάλληλο, καθώς οι συνθήκες εργασίας που θα δημιουργούνταν, με την επεξεργασία του συγκεκριμένα κοιτάσματος, ήταν πολύ πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στους εργαζόμενους.



Επίσης, είναι γνωστό σ' όλους πια, ότι στην περίπτωση της Στρατονίκης καμία τρομολαγνική προφητεία δεν επιβεβαιώθηκε. Το χωριό παραμένει στη θέση του. Έχουν τοποθετηθεί 4 δονησιογράφοι,  οι οποίοι ελέγχονται σχεδόν καθημερινά, στο πλαίσιο της εφαρμογής των πιο αυστηρών ορίων που υπάρχουν για τις δονήσεις παγκοσμίως. Με το όριο να είναι στα 0,05 mm/sec, όταν σε αντίστοιχες δραστηριότητες που έγιναν κάτω από ιστορικά κτήρια της κεντρικής Ευρώπης για τη διάνοιξη σηράγγων του μετρό είναι πολύ πιο χαμηλό.


Είναι προφανές λοιπόν, ότι η «διαταραγμένη» λόγω προηγούμενων εκμεταλλεύσεων περιοχή μας, ωχριά μπροστά στην πνευματική διαταραχή εκείνων που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο, μεταφράζοντας όχι τυχαία ή καλοπροαίρετα  τη «διαταραχή» με «μόλυνση» και εκεί επάνω να... χτίζουν τις δικές τους αυθαίρετες θεωρίες.


Γιατί αν ήταν καλοπροαίρετοι και αντικειμενικοί στις προσεγγίσεις τους θα έπρεπε να αναφέρουν ότι μέσα σ’ αυτήν την τριετία έγιναν σημαντικά περιβαλλοντικά  και αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία θωρακίζουν την περιοχή από μελλοντικές θεομηνίες, όπως:


α) διευθέτηση του ρέματος του Γιαννάβου, πάνω από την περιοχή του Μαντέμ Λάκου

β) κλείσιμο του μεγαλύτερου μέρους των στοών του παλαιού μεταλλείου του Μαντέμ Λάκκου

γ) κατεργασίες νερών μεταλλείου,  στην περιοχή Μαντέμ Λάκκος


Αυτά τα έργα για τους δήθεν περιβαλλοντικά ευαίσθητους είναι ψιλά γράμματα. Δεν πειράζει.   

Στα ψιλά γράμματα θα μείνουν οι προσπάθειες χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Η κοινωνία μας δεν τρώει πια άλλο κουτόχορτο, ούτε παρασύρεται από τις κραυγές των αχαμνών...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες έχω να σας κάνω μια επισήμανση. Ο κύριος που εμφανίζεται στο βίντεο να κόβει δέντρα, δεν υλοτομεί μέσα σε "αρχέγονο δάσος", όπως τους αρέσει να λένε; Οταν διαπίστωσαν ποιός είναι γιατι αυτοί οι παραληρούντες οικολόγοι δεν σήκωσαν το θέμα; Γιατί δεν τον κατήγγειλαν; Αυτός ο ιδιοκτήτης λέει ότι έχει άδεια. Η εταιρεία που έχει όλες τις νομιμες άδειες της πολιτείας, γιατί δεν αφήνεται στην ησυχία της να κάνει ένα έργο, το οποίο δίνει ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης; Λυπάμαι που το λέω αλλά εξαιτίας αυτών των υποκινούμενων ατόμων (αυτό πια είναι σίγουρο) το αυτονόητο έχει καταλήξει να είναι το ζητούμενο. Το ευτύχημα είναι ότι τα αλλεπάλληλα ψεύδη τους, έχουν γίνει αντιληπτά απ' όλους μας. Είμαι εργαζόμενος στην εταιρεία και ειλικρινά τέτοιο κυνήγι δεν υπέστησαν ούτε οι κομμουνιστές στην περίοδο της χούντας.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ σχολιαστή 12 Φεβρουαρίου 2013 - 10:14 μ.μ.η επισήμανση που κάνεις για την επιλεκτική ονοματοδότηση του εν λόγω δάσους ως αρχέγονου, όποτε συμφέρει η αρέσει την πλευρά των δήθεν οικολόγων είναι πάρα πολύ σωστή. Να γνωρίζεις από τώρα πως υπάρχει περίπτωση αυτή σου η παρατήρηση να χρησιμοποιηθεί σ' ένα από τα επόμενα κείμενα μας.

Συμφωνούμε και με τα υπόλοιπα θέματα που έθεσες, ωστόσο αυτό είναι αλήθεια πως μας έκανε εντύπωση. Ήταν μέσα στα μάτια μας και δεν το σκεφτήκαμε καθόλου. Και πάλι σ' ευχαριστούμε για τη βοήθεια σου. Μας ανοιξες κυριολεκτικά τα μάτια!