Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ


Τα 3 σωματεία εργαζομένων στα εταλλεία Κασσσάνδρας" εξέδωσαν ανακοίνωση για το δυσάρεστο επεισόδιο, που έγινε στην Ιερισσό το περασμένο Σάββατο, που αναφέρει τα εξής:



                        

                                  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Ανακοίνωση

Με αφορμή το πολύ άσχημο περιστατικό που συνέβη στην Ιερισσό το Σάββατο το απόγευμα, ανάμεσα σε 3 εργαζόμενους που απασχολούνται από εργολάβους της Ελληνικός Χρυσός και ομάδας κατοίκων της Ιερισσού, το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε εδώ και καιρό, για να διασύρει για ακόμη μια φορά τον κλάδο και τα μέλη μας.

Αυτή τη φορά όμως, η εμπάθεια και το ψέμα του παρατηρητηρίου ξεπέρασε κάθε όριο. Με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του, όχι μόνο παραποιεί σκοπίμως τα πραγματικά γεγονότα, αλλά επιχειρεί να εμφανίσει εμάς, τα θύματα αυτού του ακήρυχτου πολέμου που τροφοδοτεί με ασύστολα ψεύδη και ανυπόστατα γεγονότα, ως θύτες. Για την ακρίβεια ως «δολοφόνους» και «άβουλα ενεργούμενα» της εταιρείας.

Μέχρι εδώ κύριοι υπεύθυνοι του παρατηρητηρίου. Είστε πολύ λίγοι σαν άνθρωποι  για να παίζεται με την τιμή, το ήθος και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων.

Ανεχόμαστε επί έναν σχεδόν χρόνο το διαρκές κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και μίσους που έχετε φυτέψει στα μυαλά μερικών ευκολόπιστων εναντίον μας. 
 Ανεχτήκαμε καταστροφές, απειλές, επιθέσεις και τραυματισμούς που έγιναν σε βάρος συναδέλφων μας και άλλων κατοίκων των Μαδεμοχωρίων, που δεν τρώνε τα παραμύθια σας. Επειδή έχετε πολύ επιλεκτική μνήμη τις απαριθμούμε:

1)      Στις 20 Μαρτίου με πρωταίτιους εσάς αποκλείστηκε παράνομα ο χώρος εργασίας μας από 30 άτομα στις Σκουριές. Εμείς οι 500 που ήρθαμε για συμπαράσταση σε συναδέλφους μας, που δεν τους αφήνατε (με ποιο δικαίωμα αλήθεια;) να εργαστούν, στη συμπλοκή που προκαλέσατε είχαμε 4 τραυματισμούς συναδέλφων και συγγενών τους, που χτυπήθηκαν από πέτρες και ξύλα.

2)      Στις 5 Αυγούστου ημέρα όπου έγινε κινητοποίηση στις Σκουριές, ένας 29χρονος από τη Μ. Παναγία τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι του από χτυπήματα που δέχτηκε από μια ομάδα ατόμων, που επέστρεφε από τις Σκουριές, επειδή προσπάθησε να αποτρέψει τον ξυλοδαρμό ενός συνταξιούχου μεταλλωρύχου από τη συγκεκριμένη ομάδα.

3)    Την ίδια μέρα (στις 5 Αυγούστου) στο Γομάτι, είχαμε το βανδαλισμό και την ολοσχερή καταστροφή σε λεωφορείο μεταφοράς εργαζομένων.

4)      Στις 14 Σεπτεμβρίου στη Μ. Παναγία «άγνωστοι» έσπασαν με πέτρες δυο βαν μεταφοράς εργαζομένων  

5)        Στις 12 Οκτωβρίου λίγο πριν την Ιερισσό πάλι «άγνωστοι» επιτέθηκαν με πυρσούς, πέτρες και ξύλα σε εν κινήσει όχημα στο οποίο επέβαιναν 5 εργαζόμενοι, που επέστρεφαν από την εργασία τους θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωής τους.

6)      Στις 30 Οκτωβρίου στην Αρναία ένας φωτογράφος δέχτηκε επίθεση και απειλές από άτομα του περιβάλλοντος σας, επειδή θέλησε να φωτογραφίσει τη διαμαρτυρία τους έξω από τα γραφεία του δασαρχείου της Αρναίας

7)      Στις 20 Νοεμβρίου στην Ιερισσό ένα σταθμευμένο όχημα μεταφοράς εργαζομένων τυλίχτηκε στις φλόγες πάλι από βόμβες μολότοφ

8)      Στις 21 Νοεμβρίου ένας 15χρονος μαθητής δέχτηκε ύβρεις και προσβολές από συμμαθητές του μέσα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που οδήγησαν σε καυγά ανάμεσα τους, επειδή είναι γιος μεταλλωρύχου.

9)      Στις 6 Δεκεμβρίου ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στη γεννήτρια πετρελαίου που βρίσκεται στο εργοτάξιο των Σκουριών, όπου χάρη στην έγκαιρη και ψύχραιμη επέμβαση συναδέλφων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

10)   Στις 8 Δεκεμβρίου στη Φισώκα βρήκαμε καμένο το γεωτρύπανο γεωλογικών ερευνών

11)   Στις 18 Δεκεμβρίου εργαζόμενος από την Ιερισσό, βρήκε καμένο ολοσχερώς το τροχόσπιτο του.

12)  Στις 18 Ιανουαρίου λίγο πριν τα Γαβριάδια ένας κομμένος κορμός δέντρου και πεσμένος στη μέση του δρόμου, λίγο έλειψε να αφαιρέσει τις ζωές ενός συναδέλφου μηχανικού και της συζύγου του, που έτυχε εκείνη την ώρα να περνούν από το σημείο.

Δεν ξεχνάμε επίσης, ότι την παραμονή της Ανάστασης και την παραμονή των Χριστουγέννων του 2012, με πρόσχημα την παρεμπόδιση της βόλτας στημένων ατόμων σε δασικούς δρόμους των Σκουριών οδηγήσατε εργαζομένους στα τμήματα και στα δικαστήρια μόνο και μόνο για να μας ασκήσετε ψυχολογική βία, ενώ στις 27 Δεκεμβρίου στη σελίδα σας ψευδώς πάλι και μόνο και μόνο για να μας συκοφαντήσετε αλλά και πιθανόν να για να παρακινήσετε κάποιους υποστηρικτές σας σε κρούσματα τυφλής βίας, γράψατε ότι εμείς επιτεθήκαμε σε άτομα στις Σκουριές, που έψηναν κρέατα, τα οποία όχι μόνο δεν ενοχλήθηκαν από κανένα, αλλά μας έβριζαν και χυδαία από πάνω, χωρίς να απαντήσουμε στις συνεχείς προκλήσεις τους.

Είναι πολύ μεγάλος ο κατάλογος όλων αυτών που έχουμε υποστεί και ανεχτεί. Παρ’ όλα αυτά επιδιώξαμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεννόησης με τη μικρή ομάδα κατοίκων της Ιερισσού, που έχετε κυριολεκτικά αρρωστήσει και συμπαρασύρει σε αντικοινωνικές ,αν όχι απάνθρωπες συμπεριφορές, με τους μύθους σας.

Και παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαιτίας σας έχει επιβληθεί εναντίον μας, εργαζόμενοι από όλα τα Μαδεμοχώρια συνέχισαν να επισκέπτονται την Ιερισσό, στηρίζοντας έτσι και τα καταστήματα της, αλλά δείχνοντας πάνω απ’ όλα, ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα απ’ αυτά που εσείς θέλετε να μας χωρίζουν. Όπως ακριβώς έγινε και το Σάββατο, όπου η μπύρα που θέλησαν να πιουν οι 3 νέοι και έμμεσα εργαζόμενοι στα μεταλλεία (συνάδελφοι για μας) σε καφέ της Ιερισσού, ήταν τελικά «ποινικό αδίκημα» και «ζήτημα τιμής» για μια παρέα 20 παρασυρμένων Ιερισσιωτών.

Εμείς από την πλευρά μας καταδικάζουμε την ενέργεια του νεαρού συναδέλφου μας και ταυτόχρονα λυπούμαστε που θα αναγκαστεί να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να αποδείξει ότι ούτε τίποτα είχε προσχεδιάσει ή αποφασίσει για να απειλήσει τη ζωή των θαμώνων της καφετέριας της Ιερισσού και ότι επίσης, δυστυχώς αναγκάστηκε να σηκώσει την καραμπίνα του για να γλυτώσει τη ζωή τη δική του από το ανελέητο ξύλο, που δεχόταν ο ίδιος και οι δύο φίλοι του, επειδή «τόλμησαν» να καθίσουν σε καφετέρια της Ιερισσού.

Έτσι όμως πρέπει να γίνει, καθώς αυτοί οι κύριοι θεωρούν δεδομένο, ότι οι εργαζόμενοι είναι ο «αδύναμος κρίκος» της μεταλλευτικής δραστηριότητας και είναι εύκολο να στοχοποιηθούν και να τους φορτωθούν εκτός όλων των άλλων κατάπτυστων συκοφαντιών και «δολοφονικά ένστικτα»!

Γελιέστε κύριοι αν νομίζετε κάτι τέτοιο και να είστε σίγουροι ότι αυτό θα αποδειχθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου θα κληθείτε πολύ σύντομα για να αποδείξετε όλα αυτά τα αισχρά ψεύδη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ενότητα και ετοιμότητα και το κυριότερο τους παρακαλούμε να είναι πολύ πιο προσεκτικοί και ψύχραιμοι απ’ εδώ και πέρα, έτσι ώστε αποφύγουν να πέσουν στη φάκα τυχόν νέων παγίδων και προκλήσεων των ψευτοοικολόγων.

Ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη αλλά και η πολιτεία θα αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για να σταματήσει αυτός ο υποκινούμενος παραλογισμός, που κρατάει την κοινωνία μας σε πολυετή ομηρία.



Σωματείο εργατοτεχνικών και υπαλλήλων «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»



Σωματείο εργαζομένων στις υπόγειες στοές όλως των ειδικοτήτων



Σωματείο εργαζομένων υπογειτών παραγωγής

5 σχόλια:

ΤΥΦΩΝΑΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΑΛΑΤΕ ΦΩΝΗ, ΔΕΙΞΑΤΕ ΤΟ ΜΠΟ'Ι' ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ(?)ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΩ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ,(ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΝ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΣΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ, ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ "ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ" ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΤΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ????????

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πήγε να πάρει την καραμπίνα για να αυτοκτονήσει; Γιατί από το πολύ του πιόμα και μέσα στην ζάλη του κατάλαβε τι του γίνετε και του βγήκαν τα εσώψυχα του;

Ανώνυμος είπε...

αυτά που γράφεται και σχολιάζεται εγώ τα ονομάζω κοινώς.. αυνανισμός!!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Για να είσαι σε θέση να ονοματίζεις κάτι, πρέπει να το χεις δοκιμάσει πρώτα σήζαρ, τέκνο του Αυναν!

Ανώνυμος είπε...

Αυριο στην Αρναία έχει θέατρο. Να μη λείψει κανείς. Ανεβαίνει το "Είναι πολύ οικολόγος για να πεθάνει στη δουλειά". Πρωταγωνιστες; Ο τΌΛΗς ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ. τΟ ΓΈΛΙΟ.