Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μέγα πλήθος και πάθος για εργασία, ανάπτυξη και ευημερία
Το συλλαλητήριο της τοπικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής μπορεί να τελείωσε. 

Τα στιγμιότυπα και οι μνήμες που αφήνει πίσω του δεν πρόκειται να σβήσουν μέχρι το επόμενο μεγάλο συλλαλητήριο της μεταλλευτικής κοινότητας των Μαδεμοχωρίων.

 Κάποιοι το χαρακτήρισαν ήδη "γιορτή της εργατιάς". Κάποιοι άλλοι το αποκαλούν "μαζική απάντηση της κοινωνίας"


Θα πουν και άλλα όσο περνάει ο καιρός και αυτή η βουβή μέχρι πρότινος πλειοψηφία της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, θα γιγαντώνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο τη δράση της απέναντι στην καπήλευση και τη συκοφάντηση της. 

Αυτό που έγινε σήμερα δεν ήταν καν η αρχή. Τα πιο σημαντικά και ωραία είναι μπροστά μας. 

Ας ξαναρίξουμε όμως μια ματιά στα όσα έγιναν πριν από 3 ώρες στη Μ. Παναγία.



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι κάτοικος της Μ.Παναγίας. 42 ετών. Σήμερα δάκρυσα από συγκίνηση. Η κοινωνία μας ξύπνησε. Πήρε μπρός.Μεγάλη έκπληξη περιμένει όλους όσους δεν υπολόγιζαν τους μουγγούς Μαδεμοχωρίτες.ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

από πότε η προδοσία φέρνει ρίγη συγκίνησης????

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση:πως οι 1500 που βρίσκεται δουλειά εκεί (με τις τραγικές συνέπειες...) θα στηρίξετε τους 15000 που θα μείνουν άνεργοι εξαιτίας...της "επένδυσης";

Ανώνυμος είπε...

@7:46 Αυτά τα συναισθήματα δε μπορούν να τα νιώσουν άτομα τα οποία δεν έχουν δουλέψει στα μεταλλεία. Επομένως τι να σου απαντήσει κάποιος; Δε γνωρίζεις τι πάει να πει Μαντεμοχώρια. Αν γνωρίζεις και επιδιώκεις την καταστροφή τους, τότε εσύ λέγεσε προδότης.

Ανώνυμος είπε...

@11:41 Ποιοι είναι οι "15000" που πρέπει να στηρίξουμε επειδή θα μείνουν χωρίς εργασία και που μένουν αυτοί οι εργαζόμενοι;

Ανώνυμος είπε...

Να είναι ο αγώνας των κατοίκων που Δεν θέλουν τα μεταλλεία, νικηφόρος, έτσι ώστε να μην μάθετε ποτέ ποιοι θα χάσουν την δουλειά τους και πόσοι θα αρρωστήσουν εξαιτίας της ρύπανσης.
Μετά τα πυρηνικά εργοστάσια , η βιομηχανία μεταλλευμάτων είναι η πιο ρυπογόνα βιομηχανία. Το μόνο που αφήνει πίσω της είναι καταστροφή, αρρώστειες, θανάτους, ανεργία, μιζέρια, παρακμή.