Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ...

Προφανώς οι Σκουριές τίθενται... αυθορμήτως εκτός "δικτύου natura"
οταν γίνονται κινητοποιήσεις και καταδρομικές επιθέσεις

Το «παρατηρητήριο...» πριν καν στεγνώσει η μελάνη της αποφάσεως του  ΣτΕ έσπευσε να μας... διορθώσει, αναφέροντας σε ανάρτηση του, ότι αυτή η αίτηση αναστολής δεν έχει καμία σχέση με την υλοτόμηση του δάσους των Σκουριών.


Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να τους πούμε, ότι για πολλοστή φορά...  συλλαμβάνονται επιεικώς ανενημέρωτοι, αν όχι συλλήβδην παραπληροφορητές, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει.



Στην 20σέλιδη αίτηση αναστολής επί της ΚΥΑ της «Ελληνικός Χρυσός», που κατέθεσαν «σύλλογοι της περιοχής» τον Οκτώβριο του 2012, στην 3η σελίδα αυτής της προσφυγής (δείτε στο τέλος της ανάρτησης) φαίνεται ξεκάθαρα, ότι μεταξύ όλων των «γνωστών απειλών» που συντρέχουν στην περιοχή μας από την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, μέγιστες απειλές είναι... η υλοτομία των Σκουριών, οι βιντεοκάμερες ασφαλείας στις Σκουριές, οι εκσκαφές στις Σκουριές, οι γεωτρήσεις στις Σκουριές, η περίφραξη στις Σκουριές  και άλλα...επειδή η ευρύτερη περιοχή είναι natura και... αρχέγονο δάσος. 

Έννοιες που προφανώς αγνοούν ΟΛΟΙ εκείνοι που κάνουν καταδρομικές επιχειρήσεις με μολότοφ και μπετόνια βενζίνης μέσα στο δάσος...


Εκεί επάνω στάθηκε και η απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε ότι οι "επίδικες μεταλλευτικές και μεταλλουργικές εγκαταστάσεις βρίσκονται εκτός προστατευόμενων τόπων του δικτύου Natura εκτός από μόνο μια έκταση 2,4 περίπου στρεμμάτων στο Στρατωνικό όρος, στην τοποθεσία Σκαμνί όπου προβλέπεται η προσωρινή απόθεση των τελμάτων, θα αποκατασταθεί κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του όλου έργου."



Για να κλείσουμε λοιπόν αυτό το κεφάλαιο με τη σημερινή απόφαση του ΣτΕ, η σημερινή του απόρριψη έχει να κάνει με την αίτηση αναστολής όλων των εργασιών της «Ελληνικός Χρυσός» και ειδικότερα αυτών των Σκουριών




Με λίγα λόγια αυτοί οι... σύλλογοι, έως ότου αποφασίσει το ΣτΕ επί της αίτησης ακύρωσης της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που πήρε η εταιρεία από την πολιτεία τον Ιούλιο του 2011, ήθελαν να βρεθούν στην ανεργία 1200 εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής των Μαδεμοχωρίων.



Επομένως συνιστά στάχτη στα μάτια η τελευταίας κοπής καραμέλα, «ότι δεν τους ενοχλεί η υπάρχουσα μεταλλευτική δραστηριότητα». Τους ενοχλεί και τους παραενοχλεί.



Αφορά και παραφορά λοιπόν τις Σκουριές αυτή η απόφαση του ΣτΕ, γιατί δεν αναστέλλονται οι εργασίες στο εργοτάξιο μέχρι την τελική ετυμηγορία του επί της ΜΠΕ.

Διαβάστε τώρα την 3η σελίδα της αίτησης αναστολής όλων των εργασιών που αφορούν μεταξύ άλλων και τις Σκουριές που απέρριψε το ΣτΕ.

 
 












9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την προσφυγή υπέγραψε και ο πολιτιστικός σύλλογος Μ.Παναγίας. Αλλα και άλλα τους πειράζουν στις Σκουριές, οι σκηνές βίας, οι ξυλοδαρμοί και οι εφοδοι μέσα στο δάσος δεν τους ενοχλούν; Αυτός είναι σύλλογος που προάγει τον πολιτισμό....

Ανώνυμος είπε...

Άντε βρε, με γειά το φασισμό!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @11:25 Σ' ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε... και ούτε θα σου ευχηθούμε κάτι το οποίο έχεις υποστεί ήδη...!

Ανώνυμος είπε...

εμείς τον έχουμε υποστεί ή εσείς???

http://3.bp.blogspot.com/-cNgwysgQKN4/UUwiPv45riI/AAAAAAABQpI/kP1N1iuCtIw/s1600/1.jpg

καληνύχτα σας.

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Καληνύχτα και "όνειρα δημοκρατικά" caesar!

Ανώνυμος είπε...

Σηζαρ μην κάνεις πως δε θυμάσαι... Και ο "στρατηγός" εκεί ήταν μαζί με τα φιντάνια από το Κιλκίς

https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=ef95caa3a9&view=att&th=13d9118f28969350&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς για μένα η συνείδηση μου είναι πολύ δημοκρατική και προοδευτική. το βράδυ κοιμάμαι σαν πουλάκι ήσυχος... εσάς όμως σας καταδιώκουν οι ερινύες κι ακόμη μυαλό δεν έχετε βάλει

caesar

Ανώνυμος είπε...

Πως να μην κοιμάσαι ήσυχος, όταν καθε βράδυ παίζει η ιδια κασέτα στα αυτιά σου!!!! "Είμαι ο πιο έξυπνος, ο πιο έντιμος, ο πιο οικολόγος, ο πιο προοδευτικός και ο πιο πατριώτης."

Και να μασήσει η κασ'ετα το έχεις μάθει απ' έξω το παραμύθι σου.

Ανώνυμος είπε...

ακόμη στην κασέτα είσαι εσύ??? ο κόσμος έχεις προχωρήσει πολύ απ την εποχή της κασέτας.... ίσως γι αυτό να γράφεις αυτά που γράφεις. έμεινες ανεξεταστέος στην τεχνολογία και στην ζωή..!!

caesar