Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΚΟΝΤΑ... ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΧΙ!

Άντε μαζί... για να διώξουμε και το μνημόνιο!
Πράγματι! Η πορεία που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ήταν εντυπωσιακή σε όγκο και συμμετοχή. 

Φίλοι από τη Θεσσαλονίκη μας μετέφεραν σαν χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, ότι ενώ η κεφαλή της πορείας ήταν στην παραλιακή λεωφόρο η ουρά της ήταν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. 


Το αντιμεταλλευτικό μπλοκ υπολογίζει τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση σε περισσότερους από 20.000... 

Σε Θεσσαλονικιώτικα ιστολόγια γίνεται λόγος για πάνω από 9.000. 



Είτε ήταν 20.000, είτε ήταν 10.000 ήταν 5.000 για εμάς δεν έχει σημασία. Ούτε μας απασχολεί αν κόλλησαν μαζί τους πορείες των σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ή των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ από σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και αυτό γιατί γνωρίζουμε πόσοι ήταν αυτοί που εκπροσώπησαν» την τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδική, οι οποίοι δεν ήταν περισσότεροι από 800 άτομα.


Εμείς δε θα μασήσουμε τα λόγια μας και δε θα μπούμε σε μικρότητες και κομπλεξισμούς

Είχε μεγάλη επιτυχία η σημερινή κινητοποίηση των αντιδρώντων στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική και ενδεχομένως ακόμη μεγαλύτερη απήχηση, καθώς έλαβε χαρακτήρα αντικυβερνητικής διαδήλωσης. Άλλωστε αυτός ήταν ο διακαής πόθος των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έλαβαν μέρος με μέλη και στελέχη τους.


Η... επιτυχία αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, κατά τη γνώμη μας και για κάποιους επιπλέον λόγους. 


Ο πόλεμος εναντίον του χρυσού και γενικότερα κατά της αξιοποίησης και της εκμετάλλευσης των ορυκτών πόρων της χώρας φέρνει πολύ κοντά, και ας μην το παραδέχονται ανοικτά το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, την Χρυσή Αυγή τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, τους ΑΝ.ΕΛ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Αντιεξουσιαστική Κίνηση κλπ. Κόμματα, κινήματα και συλλογικότητες, όπως θέλουν να λέγονται τα οποία δεν έχουν ούτε κοινό σημείο... αφετηρίας σε απεργειακές κινητοποιήσεις εναντίον του μνημονίου και της τρόικας.


Όλοι αυτοί οι πολιτικά ερμαφρόδιτοι συσχετισμοί λοιπόν, έγιναν «ένα σώμα, μια ψυχή» για να πουν ένα μεγάλο όχι στο ξεπούλημα του «εθνικού μας πλούτου» από τις πολυεθνικές εταιρείες. 

Τόσο... εθνικού πλούτου που δεν υπήρχε σ’ όλη την πορεία, όπως μάθαμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ! Γιατί να υπάρχει αλήθεια; Οι κομματικές σημαίες και τα πανό «επικοινωνούν» καλύτερα το στίγμα αυτής της... κοινής προσπάθειας. Αυτού του... κοινού αγώνα.


Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που όλοι αυτοί οι χιλιάδες πατριώτες και προστάτες του περιβάλλοντος έχουν «υιοθετήσει» τη Χαλκιδική και τα προβλήματα της. 

Ελπίζουμε να τους δούμε να κάνουν ανάλογες κινητοποιήσεις για τους χιλιάδες βόθρους της Χαλκιδικής, τα λύματα των οποίων καταλήγουν μαζί με... άλλα λύματα παρέα στα ρέματα και από εκεί στη θάλασσα.


Να σας δούμε ...έτσι μαζί και για τη διεκδίκηση των "παραλιακών
και ηλιακών δικαιωμάτων" σε τουριστικές επιχειρήσεις ή επενδύσεις στη Χαλκιδική
Θέλουμε να τους δούμε επίσης να ξεσηκώνονται για τις χιλιάδες αυθαίρετες βίλες και τις σιδερόφραχτες παραλίες που κλείνουν την ελεύθερη πρόσβαση προς τη θάλασσα της Χαλκιδικής. 

Ζούμε για να τους δούμε να επαναστατούν για τους «γύπες επενδυτές» που θέλουν να κτίσουν 5στερα ξενοδοχεία πάνω στο κύμα πχ.στο Κάνιστρο του Παλιουρίου ή στον Αη Γιάννη, χωρίς να καταβάλλουν όπως οφείλουν ... ηλιακά, παραλιακά και εν γένει «τουριστικά δικαιώματα», όπως αντίστοιχα πρέπει και ορθά να δώσουν επενδυτές για την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου.



Εκεί όμως που θα δακρύσουμε... από συγκίνηση θα είναι όταν τους δούμε να είναι στο πλευρό των εργαζομένων στα μεταλλεία, όταν αυτοί βρεθούν στο δρόμο, αν και εφόσον καταφέρουν να κλείσουν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας. 


Επαγγελματίες διαδηλωτές είναι οι περισσότεροι από αυτούς, που κατέχουν... τόσο καλά το μεταλλευτικό ζήτημα της ΒΑ Χαλκιδικής, δε νομίζουμε να έχουν «ιδεολογικό» πρόβλημα;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για το δίκιο ...

ξέχασες :
την Νέα Δημοκρατία
το ΠΑΣΟΚ &
την ΔΗΜΑΡ

ΣΤΟ ΠΑΝΟ και στην ΠΟΡΕΙΑ ήταν και αυτοί ΠΑΡΟΝΤΕΣ ...

αν θέλεις σου στέλνω και το γιατί και οπτικά αλλά και ηχητικά .-

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Είναι το ιδανικό αυτό που μας λές και δεν έχουμε λόγους να το αμφισβητήσουμε. Εμπρός λοιπόν να διώξουμε τους τροικανούς τώρα. Αφου τα βρήκαμε για το χρυσό και τα μεταλλεία τι μας εμποδίζει να ομονοήσουμε σε ποιο σοβαρά θέματα;

Άντε με το καλό...!

Ανώνυμος είπε...

Τσούξιμο μεγάλο το συλλαλητήριο ε; Να μεταναστέψετε ξενόφερτοι προδότες της χώρας μας!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @11:31 Απο αυτά που γράφουμε αυτό συμπεραίνεις; Μάλλον φίλε σε έτσουξε η ειλικρίνεια μας.Περαστικά βρε "πατριώτη"...