Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

"ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ Η ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΦΕΡΕΤΡΑ, ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ"...


Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν, ότι αυτή η φράση ήταν ο λόγος που εξόργισε τους μεταλλωρύχους και ώθησε μια ομάδα εξ αυτών να θελουν να εισβάλλουν μέσα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου.

Ήταν φράση από την τοποθέτηση που έκανε από το βήμα του συμβουλίου ο καθηγητής κοινωνικής ιατρικής ΑΠΘ κ. Αλέξης Μπένος.

Ο γνωστός πολέμιος της μεταλλευτικής δραστηριότητας σε μια αποστροφή της τοποθέτησης του επισήμανε, "ότι αν γίνει τελικά η εξόρυξη, η περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής θα γεμίσει φέρετρα και τα πρώτα θα είναι αυτά των μεταλλωρύχων".


Μια τοποθέτηση που είναι ευρέως γνωστή από παλαιότερες τοποθετήσεις του κ. Μπένου σε αντιμεταλλευτικές ημερίδες, που έλαβε μέρος.

Νομίζουμε ότι αυτές οι απόψεις είναι ήσσονος σημασίας και δεν πρέπει ο κόσμος να πέφτει στην παγίδα της πρόκλησης. Η ουσία βρίσκεται στις τοποθετήσεις των συμβούλων της αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής. Εκεί θα φανούν όλα. Εκεί θα πέσουν οι μάσκες.

 Ότι όμως και να ειπωθεί πρέπει να γίνει σεβαστό, αυτές οι εντάσεις δεν έχουν κανένα όφελος. Το αντίθετο. Ρίχνουν νερό στο μύλο εκείνων που θέλουν η περιοχή μας να είναι στο προσκήνιο λόγω εντάσεων και επεισοδίων.

Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής πριν από λίγο έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα του δρόμου που βρίσκεται επί της οδού Ανδριανουπόλεως

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ άσχετοι με τη χαλκιδική,της αναξιοκρατικής κλίκας των πανεπιστημίων(το 70-80%των καθηγητών έχουν Α' βαθμού συγγένεια),οι βολεμένοικαι κρατικοδίαιτοι,θέλουν ν'αποκτήσουν αναγνωρισημότητα με την ευκαιριακή αντίσταση τους κατά της μταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!Μου θυμίζουν την εποχή που ήταν αντίθετοι με τη κατασκευή της περιφερειακής οδού στη Θεσσαλονίκη.Β.Κυρούδης.

Ανώνυμος είπε...

B Κυρουδη μ αυτό το σχόλιο σου μου θυμίζεις τον άλλο συχωριανό σου τον Αγαλή..
μετά την συνταξιοδότηση σου σου έταξαν καμιά θέση φαρμακοτρίφτη στην εταιρεία μήπως???

Ανώνυμος είπε...

πριν από 40 χρόνια στο Παλαιοχώρι οι γυναίκες όλες ήταν μαυροφορεμένες γιατί οι άντρες τους πέθεναν από την πνευμονοκονίαση.
επειδή όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται θα δικαιολογήσω τον Μπένο σ αυτό που λέει.
μετά τους εργαζόμενους βέβαια θα ακολουθήσει και ο υπόλοιπος πληθυσμός της περιοχής!!!
σκεφτείται καλά μεταλλωρύχοι τι πάτε να κάνετε. πρώτα απ όλα όμως σκεφτείται τις γυναίκες σας και τα παιδιά σας που θα τους αφήσετε αν χαθείτε εσείς για ένα μεροκάματο!!!