Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Βίντεο)



 Την επίσκεψη των δημοσιογράφων στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Eldorado Gold, παρουσίασε σε χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του το TV Super

Πέρα από την ξενάγηση που είχαν στην Ολυμπιάδα και το Στρατώνι πολύ σημαντική ήταν η συνάντηση που είχαν με τους 11 προέδρους των Μαδεμοχωρίων.

 Σ' αυτή την επαφή κατάλαβαν ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις που καταγράφονται εδώ και 1 χρόνο, εκπορεύονται από μια μειοψηφία πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας, οι οποίοι εκμεταλλεύονται εις το έπακρον τη μεγαλύτερη μάστιγα ίσως, που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία και δεν είναι άλλη από τα μικροκομματικά συμφέροντα

Άκουσαν τον πρόεδρο της Στρατονίκης τον κ. Μπρίκο να τους περιγράφει τη μεγάλη περιπέτεια που ζει η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής εδώ και 17 χρόνια, αλλά και την προσωπική που πέρασε στο χωριό του τη Στρατονίκη, η οποία ήταν ο δεύτερος σταθμός του τεχνητού διχασμού μετά την Ολυμπιάδα και πριν τη Μ. Παναγία και τώρα την Ιερισσό.

 Μια περιπέτεια... που όπου και αν εκτυλίχθηκε είχε και συνεχίζει να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Ένταση, προσφυγές στο ΣτΕ, δολιοφθορές και έκνομες ενέργειες στο όνομα ενός κάλπικου αγώνα, που μέχρι πρότινος σκέπαζε καλά τα πραγματικά του κίνητρα. 

Ίσως και αυτός να είναι ο βαθύτερος λόγος, που οι πολέμιοι της μεταλλευτικής έστησαν χθες ένα ακόμη σκηνικό σύγκρουσης. Δε θέλουν κανείς να έρχεται σε επαφή με την κατάσταση που αληθινά επικρατεί στον τόπο. Θέλουν οι πάντες να βαδίζουν στο σκοπό που αυτοί υπαγορεύουν.

 Όποιος δεν είναι υπάκουος στις προσταγές τους πρέπει να είναι έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες των δικών τους νόμων, που είναι πάνω από τους νόμους της πολιτείας και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Και αυτή όμως η απόπειρα εκφοβισμού και τρομοκρατίας έπεσε στο κενό, γιατί ακόμη και οι πιο ανίδεοι με το ζήτημα των μεταλλείων στη ΒΑ Χαλκιδική, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι η «αλήθεια» τους έχει νανοπόδαρα.

Πάει καιρός που έχουν υποκαταστήσει όλη τη δημόσια διοίκηση της χώρας. Από την κυβέρνηση μέχρι τα κατώτερα στελέχη μιας αστυνομικής υπηρεσίας. Χθες έκλεισαν το δρόμο προς τις Σκουριές επειδή ήθελαν να επιδώσουν το ψήφισμα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ (αμφότερες συνδικαλιστικές δημοσιογραφικές ενώσεις), που ήταν επικριτικό απέναντι σ’ αυτό το ταξίδι των εκπροσώπων των ΜΜΕ. 

Λες και οι δημοσιογράφοι που ήρθαν στη Χαλκιδική δε γνώριζαν, ότι υπάρχει αυτό το ψήφισμα και περίμεναν τους πολέμιους στα μεταλλεία για να ενημερωθούν. 

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε... Μπρος στα 15 λεπτά καθημερινής δημοσιότητας, αυτοί οι άνθρωποι δε λογαριάζουν τίποτα. Είναι ικανοί να ισοπεδώσουν τα πάντα και δυστυχώς μας το απέδειξαν και χθες, όπου προσπάθησαν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν τους εργαζόμενους και δυστυχώς τα κατάφεραν μέχρι ενός βαθμού.

Αλήθεια όμως πότε άλλοτε οι συγκεκριμένες ενώσεις έχουν εκδώσει τέτοιου περιεχομένου ψηφίσματα σε αντίστοιχα ταξίδια που έχουν οργανώσει πχ. φαρμακευτικές εταιρείες, η ακόμη και πολιτικά κόμματα;

 Σ’ αυτές τις περιπτώσεις μάλλον δεν παραμονεύει ο «κίνδυνος επηρεασμού» της δημοσιογραφικής κρίσης, ενώ σ’ ότι αφορά τα μεταλλεία, όχι μόνο είναι υπαρκτός αυτός ο κίνδυνος άλλα και περισσεύει, καθώς όσοι εργάζονται σ' αυτά κάνουν «μαγικά» και καταφέρνουν να... εξαφανίζουν το αρσενικό από την κοίτη του Μαυρόλακκα, που λίγες μέρες πριν κάποιοι με τα ευρήματα σε παρακείμενο ρέμα, επιχείρησαν να τρομάξουν τους Ολυμπιαδιώτες, ότι... δηλητήριο τρέχει από τις βρύσες τους, αντί για νερό!!!

Δεν πειράζει. Να’ ναι όλοι τους καλά και εμείς ακόμη καλύτερα με τα μεταλλεία μας σε πλήρη λειτουργία για να δίνουν ζωή στο κοινωνικό τοπίο, προστασία στο περιβάλλον και πολιτισμό

Ένα στοιχείο (ο πολιτισμός) που κάνει τη διαφορά και φαίνεται πολύ περισσότερο στην κουλτούρα των Μαδεμοχωριτών και στο πως αντιμετωπίζουν τις συνεχείς προκλήσεις, που δέχονται. 

Δε θέλουμε να λέμε μεγάλες κουβέντες, ωστόσο νομίζουμε ότι πουθενά αλλού, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν υπάρχει κοινωνία που να έχει επιδείξει τόση υπομονή, ανοχή και κατανόηση... στην καλπάζουσα χειραγώγηση ορισμένων, χάρη στην οποία μπορούν να παίζουν παράλληλους ρόλους. Να το παίζουν δηλαδή και αυτόκλητοι προστάτες και επιστήμονες και  τιμητές των πάντων και ότι άλλο τους προκύψει στην πορεία...

Αυτός ο  πολιτισμός που έχει επιδείξει η μεταλλευτική οικογένεια ειναι ο αστάθμητος παράγοντας, που χαλάει τα ύπουλα σχέδια τους, που θέλουν να εμφανίζουν γενικά τη μεταλλεία ως «δολοφόνο».  Γι’ αυτό το λόγο πρέπει πάντα να επικρατεί η δεύτερη σκέψη που λέει:

Διατηρείτε την ψυχραιμία σας και σώστε τα μεταλλεία...!!!

2 σχόλια:

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Φίλε @8:35 το σχόλιο σου δεν το δημοσιεύουμε γιατί το όνομα δημοσιογράφου που αναφέρεις ότιπήγε σε ταξίδι με την κόκα - κόλα δεν μας το προσκομίζεις με κάποιο σύνδεσμο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο. Αν βρείς κάπου στο διαδίκτυο(θα ψάξουμε και εμείς) ή σε κάποιο άλλο αρχείο ότι αυτός ο δημοσιογράφος πήγε όντως σε ταξίδι με την Κόκα Κόλα, τότε να είσαι σίγουρος ότι θα το δημοσιεύσουμε. Αυτά που απεχθανόμαστε να βλέπουμε σε άλλους δεν τα κάνουμε εμείς.

Σ'ευχαριστούμε πάντως για την πληροφορία. Ετσι θα τη διαχειριστούμε και βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

καλα τα λεει ο προεδρος της στρατονικης αλλα ας μασ εξηγησει αυτος η εταιρεια πως επιτρεπουν να γινεται απολυση εργαζομενου απ το χωριοτου κ εδω κ 9 μηνες να τον εχουν στο ναι μεν αλλα κ το μονο που γινεται ειναι συντευξη στην συνεντευξη κ στη κοροιδια.ποιο πολλες συνεντευξεις κ απ τον αδωνη εδωσα...