Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ...???

Αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι αναρτήσεις στα Χαλκιδικιώτικα blog, που αναφέρονται σ' ένα ανελέητο πογκρόμ διώξεων, που βρίσκεται σ' εξέλιξη από επαγγελματίες του τουρισμού στην Ουρανούπολη εναντίον εργαζομένων, που κατάγονται από τα Μαδεμοχώρια και τυγχάνει να 'χουν συγγενείς που εργάζονται στα Μεταλλεία.

Ακούγεται ότι μέχρι στιγμής 3 άτομα έχουν χάσει τις δουλειές τους, εξαιτίας αυτής της... συγγένειας.

Ειλικρινά, δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Αν όμως συμβαίνει, τότε δικαιώνονται εκείνες οι φωνές που μιλούσαν "για απώλεια θέσεων εργασίας στον τουρισμό, αν ξεκινήσει η πολυμεταλλευτική επένδυση...." 

Επιβεβαιώνεται παράλληλα η άποψη που λέει ότι "η περιορισμένη χρονικά ενασχόληση με τον τουρισμό δεν αρκεί και ούτε βέβαια περισσεύει για να στηρίξει το εισόδημα των κατοίκων των Μαδεμοχωρίων".

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα και αν συνυπολογιστεί και η ανένδοτη -στα όρια της παραφροσύνης - στάση, που τηρούν ορισμένοι κάτοικοι της Ιερισσού, των Νέων Ρόδων και της Ουρανούπολης, εξαιτίας της οποίας και οι Αγιορείτες Πατέρες αναζητούν και επίσημα πλέον νέους σταθμούς επιβίβασης και αποβίβασης για τους επισκέπτες του Όρους, τότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη δυσκολότερες μέρες για τους επαγγελματίες της περιοχής.

Μακάρι να διαψευσθούμε...

Υ.Γ. Να μην ξεχάσουν αυτοί οι επαγγελματίες να πάνε σήμερα στον Κάκαβο και να
"γιορτάσουν" την εργατική πρωτομαγιά. Τους ταιριάζει απόλυτα. Τόσο σ' αυτούς όσο και στους ομοϊδεάτες τους. Γεννημένοι... για εργατικούς αγώνες!