Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ - ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ...

Δεν είναι ούτε οι πρώτοι και ούτε οι τελευταίοι!!!


Όπως λέγαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, ορισμένοι από τους επισκέπτες που βρέθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο για τη «συναυλία αλληλεγγύης στους επιχειρηματίες του τουρισμού» του παραλιακού μετώπου της ΒΑ Χαλκιδικής δεν άντεξαν και μπήκαν στον... πειρασμό να επισκεφτούν το Στρατώνι για να διαπιστώσουν αν ισχύουν τα «λασπόλογα» που πέφτουν από τους «σωτήρες» - δυσφημιστές της περιοχής. 


Μάλιστα κάποιοι έδειχναν ιδιαίτερα προβληματισμένοι, καθώς τίποτα απ’ όσα είχαν δει στο διαδίκτυο από τα προπαγανδιστικά blog  δεν ανταποκρίνονταν μ’ αυτό που έβλεπαν με τα ίδια τα μάτια τους.



Ο φωτογραφικός φακός... συνέλαβε πριν από δύο ώρες περίπου μια παρέα νεαρών ατόμων, που φορώντας μπλούζες «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ» επέλεξε να απολαύσει το μπάνιο της στα καταγάλανα νερά του Στρατωνίου, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του τοπικού Ναυτικού Ομίλου.

Σε ερώτηση κατοίκων του Στρατωνίου για το πώς τους φάνηκε η θάλασσα, απάντησαν: «μια χαρά είναι» και συνέχισαν να απολαμβάνουν τις στιγμές τους δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον καυτό ήλιο.


Πρέπει εδώ να πούμε, ότι κάποιοι κάτοικοι του Στρατωνίου φορτισμένοι συναισθηματικά από την επίθεση λάσπης και προπαγάνδας που δέχεται το χωριό τους, στη θεά αυτής της παρέας ενοχλήθηκαν από τις μπλούζες που φορούσαν και ζήτησαν να τις βγάλουν σεβόμενοι ότι βρίσκονται σ’ ένα τόπο που ζει κυρίως από τη μεταλλευτική δραστηριότητα. 


Χάρη στην παρέμβαση ψυχραιμότερων το ζήτημα έληξε εν τη γενέσει του. 

Νομίζουμε ότι τέτοιες επισκέψεις είναι η καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο γιατί από στόμα σε στόμα θα καταλάβουν ακόμη και οι πιο παραπλανημένοι εκτός Χαλκιδικής ότι τα όσα αρνητικά γράφονται για την παραλία του Στρατωνίου είναι παραμύθια της Χαλιμάς.


Όπως αντίστοιχα υπάρχει μια ανοχή και ελαστικότητα στις αυθαιρεσίες, τα τερτίπια και τις προκλήσεις  των ντόπιων αντιδρώντων έτσι αντίστοιχα και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό πρέπει να επικρατούν παρόμοιες λογικές και συμπεριφορές σε επισκέπτες εκτός Χαλκιδικής, που έρχονται για να διαπιστώσουν ποια είναι η πραγματικότητα και όχι βέβαια για να τρομοκρατήσουν με τις ενέργειες τους, όπως κάποιοι άλλοι «αλληλέγγυοι»...


Είναι βέβαιο ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και οι αλληλέγγυοι εκτός Χαλκιδικής θα γυρίσουν την πλάτη τους στους προπαγανδιστές, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη.


Σε κάθε περίπτωση αυτή η κοινωνία, όπως δεν ενστερνίζεται τις ακρότητες που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά από την πλευρά της ομάδας των αντιδρώντων, από την άλλη οφείλει να το αποδεικνύει στην πράξη. 


Αν ακολουθήσουμε αυτόν το δρόμο, που στην παρούσα φάση φαίνεται... απροσπέλαστος, πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα εργαζόμενοι στα μεταλλεία με τις οικογένειες τους αλλά και άλλοι κάτοικοι που είναι υπέρ της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας θα μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι το μπάνιο τους στις εξίσου καταγάλανες παραλίες, της Ιερισσού, των Νέων Ρόδων και της Ουρανούπολης.




26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν το Στρατώνι δεν έχει ας λένε οι παραμυθάδες ότι θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

Οσοι αγαπάμε αυτόν τον τόπο και θέλουμε να δούμε την πρόοδο του, πρεπει να δείχνουμε και τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε εμάς και τους ορκυνάδες (Ιερισσιώτες) Οι ψεκασμένοι οικολόγοι είναι η καλύτερη διαφήμιση για εμάς.

Τα ψάρια του Αντώνη να δοκιμάσουν ή το κοτόπουλο του Νικηφόρου και θα παραμιλάνε. Δε λέμε τώρα για τα ποτά και τα κοκτεηλ του paraty.

Να έρχονται και με τις μπλούζες τους. Γουστάρω. Να καταλάβουν τι σημαίνει και δημοκρατία; Που μιλούν για αυτή αλλα πραγματικά δεν ξέρουν τι χρώμα έχει.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟρΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΑΝΗΣΥχΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΚΙ ΟχΙ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ!ΟΜΩΣ ΚΙ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ κΑΙ ΤΟ
ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ Η' ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ
ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΆΠΗΚΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ψΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ!
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ
ΟΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ..
ΑΝΗΜΕΡΩΣΙΑ+ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ=ΚΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΞ'ΑΥΤΩΝ!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΕΦΑλΩΝ..

Ανώνυμος είπε...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=629860763709187&set=a.172204462808155.44602.172191969476071&type=1&theater

Ανώνυμος είπε...

Γελάει ο κόσμος... Καταγάλανα νερά, μαγευτική παραλία κ άλλα γραφικά για μια παραλία επιβαρυμένη με τεράστιες ποσότητες βαρέων μετάλλων, την στιγμή π στο εργοστάσιο εκεί επίσημα χρησιμοποιείται κυάνιο!!!απίστευτο!

Ανώνυμος είπε...

opoioi theloun na doun an einai molusmenh h thalassa tou stratwniou mporoun na rthoun na to diapistwsoun apo monoi tous k na mhn pisteuoun stis laspologies twn oikologwn.na erxontai omws xwris na forane tetoies mplouzes k mas prokaloun.an trelathoun me ta psaria tou antwnh k to kotopoulo tou nikhforou fantasou ti tha pathoun me thn pitsa ths annas k tou zatsa!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Ιερισσιώτες όσο και αν έχουν πέσει θύματα της παραπλάνησης του Τόλη και αυτών που κρύβονται από πίσω του, απέδειξαν ότι είναι σε θέση να είναι μια άριστα αυτοοργανωμένη κοινωνία και αυτό πρέπει να το παραδεχθούε όλοι. Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε πολύ μπαμπακεροί μπροστά τους. Να τα βλέπουμε και αυτά. Όχι μόνο τα καουμποιλίκια τους, αλλά και τα ωραία τους.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι αυτος με τη γαλαζια μπλουζα στα δεξια. Δεν μπηκα για μπανιο γτ θυμομουν τη φωτο με τα κιτρινα τοξικα νερα. Δεν εκανε κανενας μπανιο εκτος απο δυο φιλους μ π μπηκαν μη γνωριζοντας οτι το μπανιο εκει εχει απαγορευτει. Οι κατοικοι πηγανε να μας λιντσαρουνε. Ευτυχως ηταν ο αντιδημαρχος εκει και δεν τους αφησε. Παρα τη διαβεβαιωση τους οτι οι φωτογραφιες π τραβηχτηκαν με ασφαλητικο τροπο θα διαγραφουν, αυτο δεν εγινε. Αντιθετως μας χρησιμοποιησατε στην αισχρη προπαγανδα σας. Αξιοι της μοιρας σας. Δεν θα ξαναπατησω στο χωριο του μπομπολα. Προτιμω το γαλατικο χωριο.

Ανώνυμος είπε...

Το κυάνιο ο μόλυβδος και ο υδράργυρος είναι το αλατοπίπερο στα καταγάλανα νερά του Στρατωνίου, και όποιοι δεν το καταλαβαίνουν είναι λασπολόγοι οικολόγοι και τρομοκράτες Συριζαίοι. Αν βγάλουν τα παιδιά σας λέπια, φτερά ή καμιά ουρά και γεννηθούν με ανίατες ασθένειες μετά μη κλαίγεστε.

Μα πόσο κρετίνοι : "Ελάτε να δείτε μόνοι σας (με το μάτι κάνουμε μετρήσεις εμείς εδώ στο Στρατώνι) τα καταγάλανα νερά"
"Τα ψάρια του Αντώνη να δοκιμάσουν ή το κοτόπουλο του Νικηφόρου και θα παραμιλάνε."
Είμαι σίγουρος οτι θα παραμιλάνε, ίσως να αρχίσουν και να γρυλίζουν, μη σου πω και να βρυχώνται

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΑΠΟ ΙΕΡΙΣΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ 10ΑΡΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ....
ΟΠΟΤΕ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΟΛΟΚΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ!


anti-tol

Ανώνυμος είπε...

Λεβέντη με τη μπλέ μπλούζα εσύ όπως λές δε βούτηξες και καλά έκανες. Οι φίλες και ο φίλος σου που βούτηξαν τι γνώμη σχημάτισαν;

Ανώνυμος είπε...

Εξυπνάκια με τη μπλέ μπλούζα μπάνιο δεν έκανες. Πάνω στην τοξική άμμο πως έκατσες τόσες ώρες;;; Τρέχα τώρα σε κάποιον βιολογικό καθαρισμό για να στανιάρεις... Γιατί σε βλεπω να βγάζεις φτερά και λέπια.Ψεκασμένε!

Ανώνυμος είπε...

“Απαγορεύεται γενικώς η αλιεία οποιουδήποτε αλιευτικού σκάφους στις εξής περιοχές: α) από εγκαταστάσεις της Εταιρείας ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ δυτικώς κατά μήκος της ακτής 1000 μ. μέχρι της θαλάσσιας περιοχής Κουρί και μέχρι αποστάσεως ενός (1) ναυτικού μιλίου”.

Ο παραπάνω περιορισμός προέρχεται από τον ισχύοντα “Eιδικό Κανονισμό Λιμένα Στρατωνίου” (ΦΕΚ 407Β’/25.04.1980), άρθρο 26 «Αλιεία». Ο ΕΚΛΣ έχει κι άλλα ενδιαφέροντα άρθρα:

Άρθρο 27:
“Απαγορεύεται η αλιεία οστρακοειδών και εχινοδέρμων καθ’ολην την διάρκεια του έτους στις ανωτέρω περιοχές οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν ως μολυσμένες”.

Και άρθρο 33:
“Απαγορεύεται η κολύμβηση και η λήψη θαλασσίου λουτρού στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Στρατωνίου, της οποίας τα ύδατα χαρακτηρίσθηκαν μολυσμένα, και σε ακτίνα 1000 μ. από του σημείου εκβολής των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού μεταλλευμάτων της Α.Ε.Ε.Χ.Π. και Λιπασμάτων Μεταλλεία Κασσάνδρας”.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ο λεβεντης εξυπνακιας με την μπλε μπλουζα. Δεν περιμενα ενα παραθαλασσιο χωριο που εχει πληγει τοσο απο τη μολυνση να ξεπουλιεται ετσι για λιγα ψιχουλα. Την μολυνση του νερου απο αρσενικο και δηλητηρια δεν μπορεις να την καταλαβεις με το ματι. Εκ των υστερων, νιωθω ανακουφισμενος που δεν μπηκα. Οσο για την αμμο, ουτε ρουχα, ουτε παντοφλες εβγαλα, ευτυχως. Οσο για τα φωτοσοπ και τις αλλες αηδιες που ειδα, παρα την διαβεβαιωση του προεδρου οτι δε θα δημοσιευτουν φωτογραφιες μας, δειχνει ποσο φερεγγυοι ειστε σε αυτα που λετε.

Ανώνυμος είπε...

Λεβέντη με τη μπλέ μπλούζα εκεί στην Κοζάνη έχετε ξεπουληθεί δηλαδή για να δίνετε ρεύμα σ όλη τη χώρα;;; Παπαγαλίζεις ή με φαίνεται;;;

Ανώνυμος είπε...

@7:16 Για να ξέρεις απλά και μόνο, αυτή η απαγόρευση έχει αρθεί εδώ και μια δεκαετία σχεδόν. Τώρα αν σε βολεύει για να την πιπιλάς είναι δικό σου θέμα.

Ανώνυμος είπε...

9.55. Η Δεη ειναι δημοσια επιχειρηση που προσφερει ρευμα στο 70% της χωρας. Το ρευμα ειναι αγαθο που θα πρεπει να εχουν ολοι. Το ορυχειο στις σκουριες ανηκει σε καναλαρχη μεγαλοεργολαβο, που κανει μπιζνες τοσα χρονια στην πλατη μας. Το ορυχειο στις σκουριες λοιπον θα παραξει ενα αγαθο που δε χρειαζεται σε κανεναν, παρα μονο θα πλουτισει καποιους ηδη πολυ πλουσιους. Οποτε, τι συγκρινεις? μηλα με πορτοκαλια? αξιοπρεπεια δεν εχετε? ολα για τα λεφτα?

Ανώνυμος είπε...

Βρε Κοζανίτη άσε την ιδεολογική πλατφόρμα και πες μας οι φίλοι σου ευχαριστήθηκαν το μπάνιο τους; Εμφάνισαν τυχόν παρενέργειες; Όλα good;

Ανώνυμος είπε...

Οι παρενεργειες των φιλων μου θα φανουν στο μελλον, αν και με μια φορα δεν τρεχει τιποτα. Κατι ξερετε εσεις που δεν μπαινετε. Κυριακατικα, κανενας αλλος δεν εκανε μπανιο. Οσο για το αν υπαρχει μολυνση, σου απαντω με μια ερευνα του 2001 που εγινε απο καθηγητες σε ολη την ευρυτερη περιοχη, και μαντεψε πια παραλια ηταν η πιο βεβαρυμενη σε βαρεα μεταλλα. Θα σου μεταφρασω μονο το συμπερασμα της ερευνας.

“H περιοχή με την υψηλότερη ρύπανση από μόλυβδο, ψευδάργυρο και χαλκό είναι ο βυθός κοντά στις εγκαταστάσεις φόρτωσης της μεταλλευτικής δραστηριότητας (εργοστάσιο επίπλευσης) στον όρμο του Στρατωνίου. Συγκεκριμένα η βορειοδυτική πλευρά του κόλπου της Ιερισσού είναι ένα από τα πλέον ρυπασμένα σε μόλυβδο και ψευδάργυρο παράκτια οικοσυστήματα στην ανατολική Μεσόγειο”.

Ιδου και το λινκ;
http://library.certh.gr/libfiles/PDF/GEN-PAPYR-4576-SEDIMENT-by-STAMATIS-in-ENV-MON-ASS-V-80-ISS-1-PP-33-49-Y-2002.pdf

Ακομα να πειστεις;

Ανώνυμος είπε...

Σούρδε είναι βέβαιο ότι η τέφρα σου έχει κάψει αρκετά υγιή εγκεφαλικά κύτταρα. Μας λές ότι θα πεθάνουμε και ότι θα πάθουμε καρκίνο, όταν εσύ έχεις μεγαλώσει μέσα στο κάρβουνο και είσαι μια χαρά;;; Σούρδε ούτε μπουγάδα δε μπορείς να απλώσεις και θα μολυνθούμε εμείς από μια ανοικτή εξόρυξη 6 ετών, όταν εσύ τρως και εισπνέεις κάρβουνο από την ημέρα που γεννήθηκες; Ντροπή τόση παπαγαλία.

Ανώνυμος είπε...

Να διαβαζεις αυτα που λεω, ειπα πανω πως συγγενικο μου προσωπο που δουλευε 28 χρονια στη δεη πεθανε απο καρκινο. Το οτι δεν εχω καρκινο εγω δεν σημαινει πως η κοζανη ειναι καθαρη. Τα κρουσματα στην κοζανη ειναι παρα πολλα, αλλα το παραγομενο αγαθο ειναι δημοσιο και φτανει σε ολη την ελλαδα. Καμια σχεση με την δικη σας περιπτωση. Ας μην το συνεχισουμε, δεν βγαινει ακρη. Δεν γινεται να κανουμε αντικειμενικη συζητηση οταν την ιδια στιγμη παιρνεις λεφτα απο την hellasgold. Εσυ σκεφτεσαι με γνωμωνα το προσωπικο σου οφελος, αντε και του χωριου σου, ενω εγω σκεφτομαι το συλλογικο συμφερον. Οποτε θελησεις να ερθεις κοζανη να αντιδρασουμε για την δεη, εισαι ευσπροδεκτος.

Ανώνυμος είπε...

Πως τα καταφέρνει η ΔΕΗ και από τόσο μεγάλο ανοικτό πεδίο κρατάει ασφαλή τη Θεσσαλονίκη από τη σκόνη;

Εδώ φτάνει η σκόνη από τη Σαχάρα ...

Ανώνυμος είπε...

Προς 27 Μαϊου 2013 10:17.
Αγαπητέ φίλε αφού είσαι σίγουρος ότι έχει αρθεί αυτή η απαγόρευση δημοσίευσε το Φ.Ε.Κ. Το μόνο που θα βρείς είναι ένα νεώτερο το οποίο τροποποιεί το ανωτέρω εξαλείφοντας την φράση "λόγω μολυσμένων υδάτων". Με απλά λόγια ΔΕΝ επιτρέπεται το μπάνιο στο Στρατώνι.

Ανώνυμος είπε...

Σούρδε πας πάλι να μας πουλήσεις τρελίτσα μέσα στα μάτια μας, γράφοντας ότι κανείς δεν κολύπμησε εκείνη την ημέρα. Η φωτογραφία που δημοσιεύται σε διαψεύδει και εδώ πανηγυρικά. Ρε συ παλληκάρι μου γιατί τετοι σπέκουλα με τον τόπο μας; Ηρθαμε εμείς να απαιτήσουμε να κλείσουν τα ορυχεία σας; Που δεν πρόκειται να κλείσουν γιατί χαρη σ' αυτά ζείτε. Εσύ τι όνειρο είδες και βγάζεις τέτοια κακία με το Στρατώνι. Μια χαρα κολυμπήσατε, μόνοι σας είπατε, γιατί πάτε να μας βγάλετε τρελούς; Να ξέρεις αυτά οι λεβέντες άνθρωποι δεν τα κάνουν. Δεν ξηγιούνται έτσι

Ανώνυμος είπε...

Εγραψα οτι κανεις δεν κολυμπησε εκτος απο 2. Η τριτη κοπελα απλα ηταν με το μαγιω, και μολις ηρθατε με ρουφιανικες μεθοδους να μας φωτογραφισετε, μπηκε για 10 δευτερολεπτα απο αντιδραση. Μαθε να διαβαζεις πρωτα και μετα απαντα. Ο τοπος σας κατ αρχας ειναι και δικος μου τοπος και τουμπαλιν. Εισαι ευπροσδεκτος να ερθεις στην κοζανη να διαμαρτυρηθουμε μαζι για την μολυνση. Ο πλουτος σας ξεπουληθηκε τζαμπα και αντι να αντιδρασετε προτιματε να παρετε το μισθουλη σας. Προτεινω να διαβασεις τι λενε οι καθηγητες πανεπιστημιων για την επενδυση, οπως και τι λενε εργαζομενοι του ΙΓΜΕ που αντιτιθενται. Βαλτε μυαλο και διωξτε τα ορνια που ηρθαν να κατασπαραξουν τον πλουτο σας, ολως τυχαιως με το που ξεσπασε η κριση. Παρτε στα χερια σας τα μεταλλεια και βγαλτε πλουτο για τον τοπο μας και το λαο σεβομενοι το περιβαλλον. Ετσι που το πατε, να εχετε γινει φερεφονα της αισχρης απο ολες τις αποψεις, επενδυση, ολοι εχουν στραφει εναντιον σας.

Ανώνυμος είπε...

Βρε μαγεμένε Σούρδε που το είδες το όλοι είναι εναντίον μας;;; Μεγάλο παιδί είσαι μη συμπεριφέρεσαι σαν παπαγάλος. Ούτε Η Ιερισσός στο σύνολο της είναι κατά των μεταλλείων. Έχουν φοβίσει τον κόσμο και δεν τολμάει να μιλήσει. Σούρδε συνετίσου και φέρσου σοβαρά. Τη βουτιά που κάνατε στην υπέροχη παραλία μας δεν μπορεί να την κάνει Στρατωνίσιος στην Ιερισσό. Ξέρεις πολύ καλά ότι αυτός ο φανατισμός κρύβει αλήθειες γιαυτό το συντηρούν κάποιοι. Μην τσιμπάς.