Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Η ΕΝΟΠΛΗ "ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ" ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ... ΤΩΡΑ!!!

Δώστε την αστυνόμευση της Χαλκιδικής στην ένοπλη "πολιτοφυλακή" της Ιερισσού, για να...

Αν είναι κάποιοι... μάχιμοι συνδικαλιστές της αστυνομίας να μπαίνουν σε έξοδα προγραμματίζοντας σκηνές διαμαρτυρίας, έξω από το αστυνομικό μέγαρο του Πολύγυρου και ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας να καταναλώνει χρήσιμη φαιά εγκεφαλική ουσία για τη σύνταξη ερώτησης στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, για την έλλειψη αστυνόμευσης στη Χαλκιδική, που αμφότεροι την αποδίδουν στη... σπατάλη φύλαξης των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων, νομίζουμε πως είναι ουσιαστικότερο το να προτείνουν λύσεις. 

Κατά τη γνώμη μας, η παρούσα πρακτική διαιωνίζει το πρόβλημα. Λύση υπάρχει και μάλιστα άμεσα εφαρμόσιμη. 


Να καταργηθούν τελείως -σήμερα κιόλας - η αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής και τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και να αναλάβει ολόκληρη την αστυνόμευση της χερσονήσου η ένοπλη... πολιτοφυλακή των «οικολόγων» της Ιερισσού, με γενικό επιτηρητή – διευθυντή τον πλέον... αρχέγονο ιδρυτή του «παρατηρητηρίου...».


Έχει κανείς να τους προσάψει τίποτα στον 1 ½ μήνα που έχουν αναλάβει την αστυνόμευση της Ιερισσού, μετά από το λουκέτο που μπήκε στο αστυνομικό τμήμα;;; Κανείς και τίποτα απολύτως. 

Έγινε κάτι στην Ιερισσό στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε που να παραπέμπει στην παραβίαση του ποινικού κώδικα;  

Απασχόλησαν τις αρχές υποθέσεις ληστειών, κλοπών, ναρκωτικών, βιασμών, επιθέσεων σε κατοίκους ή τουρίστες, λαθρεμπορίου, σωματεμπορίας, ή καταγγελίες για απλές παραβάσεις του υγειονομικού κώδικα σε χώρους μαζικής εστίασης; Τίποτα απολύτως.


Επομένως, αφού έχουμε σαν παράδειγμα την πετυχημένη αστυνόμευση της Ιερισσού από τους ένοπλους και έφιππους περιπολάρχες της, ποιος ο λόγος αυτό το... πετυχημένο πείραμα να μην επεκταθεί και στην υπόλοιπη Χαλκιδική, που παρά την παρουσία της αστυνομίας σημειώνονται πυκνά –συχνά κρούσματα όλων των παραπάνω παραβάσεων;;;


Και χρόνο έχουν και ζήλο και τεχνογνωσία σε ζητήματα αστυνόμευσης. Και το κυριότερο δέλεαρ αυτής της ιστορίας; Θα το κάνουν τζάμπα. 
....γίνει η Χαλκιδική, όντως Λατινική Αμερική!!!


Εννοείται, πως οι... πολιτοφύλακες της Ιερισσού θα αναλάβουν και την αστυνόμευση των εγκαταστάσεων των μεταλλείων, όπως γίνεται και στην Λατινική Αμερική, όπου οι ένοπλες ομάδες αντίδρασης από... πολέμιοι γίνονται.... φύλακες των εξορύξεων, χάρη σ' ένα... συμβολικό αντίτιμο που εισπράτουν από εργαζόμενους. Άλλωστε στη μεταλλευτική περιοχή της Σεγκόβιας στην Κολομβία, υπάρχει ένα ρητό: «Όπου υπάρχουν κλειστά στόματα δεν μπαίνουν μύγες...» (Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του Εξάντα «Το Άγγιγμα του Μίδα» από το 35ο λεπτό μέχρι και το 40ο λεπτό και θα καταλάβετε ακόμη περισσότερα...)


Τέλος, για να μην γίνει καθεστώς αυτή η ιστορία και γεννήσει τις συνηθισμένες παθογένειες και νοσηρές καταστάσεις, που παρατηρούμε στη δημόσια διοίκηση, προτείνουμε αυτή η αστυνόμευση να γίνεται εκ περιτροπής κάθε δύο χρόνια. 

Μετά δηλαδή την "πολιτοφυλακή" της Ιερισσού, να αναλάβει την αστυνόμευση της Χαλκιδικής πχ. η ένοπλη πολιτοφυλακή των Μουδανιών... Έπειτα του Μαρμαρά, αργότερα της Ουρανούπολης. 

Όλα και όλοι θα αλλάζουν, εκτός από τον γενικό τοποτηρητή, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι... αναντικατάστατος!
 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανόητη και ακατανόητη η στάση των συνδικαλισταράδων της ΕΛΑΣ. Μόνοι τους αυτοακυρώνουν το ρόλο τους και ανοίγουν στο δρόμο στις ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι. Τις ίδιες βλακείες έκαναν και άλλοι συνάδελφοι τους στο δημόσιο και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν. Ας πρόσεχαν.