Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΝΕΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ Ν.ΡΟΔΑ

Μ' αυτές τις δράσεις... βάφονται οι αγώνες στην Ιερισσό!

Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο... λεβέντικος αγώνας κάποιων θερμοκέφαλων, που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως "προστάτες του περιβάλλοντος" της ΒΑ Χαλκιδικής, ενώ επί της ουσίας συμπεριφέρονται ως διαλυτικοί παράγοντες της κοινωνίας της περιοχής. 

Τη Μ. Τρίτη το βράδυ, μερικά... σαΐνια, που ο νους τους είναι μόνο πως θα κάνουν το βίο αβίωτο των συγχωριανών τους, που εργάζονται στα μεταλλεία, είχαν τη φαεινή ιδέα να πάρουν μπογιές και να τις ρίξουν επάνω σε 3 οχήματα εργαζομένων. Μάλιστα σε μια από τις 3 περιπτώσεις διέρρηξαν το όχημα και έριξαν τη μπογιά μέσα σ' αυτό!!!

Χθες στα Ν. Ρόδα σημειώθηκε ακόμη ένα κρούσμα ρατσισμού (αυτή είναι πια ή σωστή έκφραση) στο σπίτι ενός εργαζομένου, όπου μέσα στη νύχτα άγνωστοι πέταξαν κάθε λογής ζαρζαβατικό και αυγά, προκαλώντας αναστάτωση στην οικογένεια του εργαζομένου.
 
Εντάξει, το παιχνίδι της λογικής έχει χαθεί προ πολλού, σ' ότι αφορά αυτούς τους επαναστάτες της ρέκλας και του φραπέ... 

Με την αλήθεια και την αντικειμενική ενημέρωση φαίνεται και πως και εκεί τα πράγματα βαδίζουν στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Οι δημοσιογράφοι σε κάποιες εφημερίδες δείχνουν να έχουν ταυτιστεί απόλυτα με τους εξτρεμισμούς αυτών των δήθεν αγωνιστών και αποκρύπτουν με εντυπωσιακή συνέπεια όλα αυτά τα επικίνδυνα συμβάντα, που διαδραματίζονται στον τόπο μας. 

Είδηση και νέο αποτελεί γι' αυτούς η... αυτοψία 40 κουκουλοφόρων, την οποία την παρουσιάζουν ως απόλυτα δικαιολογημένο ακτιβισμό, ασχέτως αν για τη διεκπεραίωση αυτού του ακτιβισμού χρησιμοποιούνται βόμβες μολότοφ μέσα σε δάσος, ή έχει παραβιαστεί κάθε άλλη έννοια νομιμότητας. 

Το να 'χουμε σχεδόν καθημερινή βάση επιθέσεις και διώξεις σε βάρος εργαζομένων στα μεταλλεία ή συγγενών τους που μένουν εξαιτίας της συγγένειας τους χωρίς δουλειά αυτό το καλοκαίρι δεν διεγείρει ουδόλως το δημοσιογραφικό τους ενδιαφέρον.

Νομίζουμε ότι κάτω απ' αυτές της συνθήκες πέρα από την "επανεφεύρεση" της οικολογίας, αποτελεί ανάγκη άμεσης προτεραιότητας για κάποια ΜΜΕ (εξαιρουμένων των κομματικών...) πχ "Εφημερίδα των Συντακτών", που έχουν μάθει να πετούν τη μπάλα στην εξέδρα, όταν τους ζορίζει η αλήθεια που επιμελώς αποκρύπτουν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι λουβιάρηδες και οι αναταβαλήδες έτσι βάφουν και τα αυγά. Τόσο άξιοι είναι!

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια δεν κάνετε στη Μεγάλη Παναγία κι εσείς;