Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ #SKOURIES#

Όταν επιδιώκεις την προβολή του... αγώνα, τέτοιου είδους πινακίδες γίνονται αόρατες!!!

Αν δεν υπήρχε το βίντεο από τη νέα καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων χθές στις Σκουριές, πολλοί θα έμεναν πάλι με την παραπλανητική εντύπωση, που διοχέτευσαν μερικά παπαγαλίζοντα sites και blogs στην - καλώς εννοούμενη για εκείνους - δημοσιότητα.

Οτι δηλαδή η αστυνομία άνοιξε απρόκλητα τη στρόφιγγα των χημικών και ψέκασε με δακρυγόνα τους «επαναστάτες» της... εργατιάς, του... περιβάλλοντος και των... κοινωνικών αγώνων.

 Και πάλι όμως τα πραγματικά γεγονότα τους διαψεύδουν εκκωφαντικά, όπως και στις 17 Φεβρουαρίου, όπως και κάθε άλλη φορά που το άσπρο βάφεται μαύρο και το αντίστροφο από τον προπαγανδιστικό αντιμεταλλευτικό μηχανισμό.

ΤΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Στο 9λεπτο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα, ότι η ομάδα των 40 περίπου κουκουλοφόρων δεν πήγε στις Σκουριές «για να μυρίσει τον αέρα της άνοιξης», όπως πολύ άστοχα γράφτηκε σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας. Πήγαν στο βουνό μ’ ενα συγκεκριμένο στόχο. Να προκαλέσουν φθορές και ζημιές στο εργοτάξιο και να παίξουν τον αγαπημένο τους κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ. 
Μύρισε αλήθεια από τις... #SKOURIES#

Μέσα από τις εικόνες που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης αποκαλύπτεται όλη η στρατηγική τους. 

Προηγείται μια ολιγομελής ομάδα  ανιχνευτών και από πίσω ακολουθούν οι... ρίπτες των βομβών μολότοφ και πίσσας (ναι καλά διαβάσατε), που για πρώτη φορά έκανε το «πύρινο ντεμπούτο» της στο δάσος των Σκουριών. Επί 3 λεπτά η ομάδα των κουκουλοφόρων δρα ανενόχλητη από τις αστυνομικές δυνάμεις. Πετούν τις βόμβες τους προς το φυλάκιο σπάνε και καταστρέφουν, ότι σπάει και καταστρέφεται και περιμένουν την αντίδραση των αστυνομικών για να’ χουν λένε μετά τα γνωστά «περι κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας».

Το τραγελαφικό της όλης... επίθεσης είναι ότι αυτή καταγράφεται από κάμερα, η οποία στα «αντιμεταλλευτικά επίκαιρα» μας παρουσίαστηκε κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των δήθεν οικολόγων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  
Η νέα καταδρομική επίθεση ήρθε να δικαιώσει αυτό που γράψαμε παραμονές της «πρωτομαγιάτικης ανάβασης» στις Σκουριές. Όλες αυτές οι... δράσεις δεν έχουν καμία σχέση με την αγάπη αυτών των ατόμων προς το περιβάλλον. Ας μην γελιόμαστε. Δε νοείται να πηγαίνεις τη μια για... δεντροφύτευση, την άλλη... για αυτοψία νομιμότητας και την παράλλη για να κάνεις... πρωτομαγιά και να κουβαλάς μαζί σου εύφλεκτα υλικά έτοιμα προς χρήση. 

Αυτά τα άτομα είτε από την περιοχή μας, είτε εκτός Χαλκιδικής δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόζουν πιστά το δόγμα του πλέον... αρχέγονου ακτιβιστή της Χαλκιδικής, του οποίου το... όνειρο είναι μέσα από τη μπαχαλοποίηση των Σκουριών, να εκδιώξει τους εκάστοτε επενδυτές από το μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής.


Όσες φορές ανεβαίνουν στις Σκουριές με μια αληθοφανή δικαιολογία (αυτοψίες, εορτασμούς και άλλες τρίχες κατσαρές) το μόνο που κάνουν στην πραγματικότητα είναι να ανιχνεύουν το χώρο και τις εργασίες στην περιοχή για να προετοιμάσουν το επόμενο τους χτύπημα. Ξεκάθαρα πράγματα, ας τελειώνουμε με τις αστείες δικαιολογίες.

Γιατί περί αστειότητος πρόκειται όταν τα... αρχέγονα blog ομιλούν περί αστυνομοκρατίας στην περιοχή και άλλα τέτοια φληναφήματα, τα οποία σιγοντάρουν κάποιοι αλαφροίσκιωτοι συνδικαλιστές της αστυνομίας. 

Η αστυνομική δύναμη της Χαλκιδικής ξεροσταλιάζει έξω από τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις γιατί αυτό επιτάσσει το σχέδιο που έχει θέσει σε εφαρμογή ο... αρχέγονος ακτιβιστής και οι πρόθυμοι φίλοι του. Κανένας άλλος δεν είναι αυτός που επιθυμεί την παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή. 

Μόνο το «καθεστώς του τρόμου» με αυτή την εκφυλισμένη οικολογική συνείδηση, τη θέλει και αυτό είναι που τη χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, εκμεταλλευόμενο τις αιώνιες παθογένειες και αδυναμίες της Ελληνικής Πολιτείας, ως προς την αυστηρή εφαρμογή του νόμου και τις αντίστοιχες  κυρώσεις απέναντι σ’ αυτούς που τον παραβαίνουν κατά συρροή.  

Ξέρουμε ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούμε είναι εξαιρετικά δυσάρεστη προς την κάστα των δήθεν οικολόγων της Ιερισσού και των χρήσιμων ηλιθίων, που επιστρατεύουν για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους. 

Δυστυχώς όμως, αυτή είναι η αλήθεια και αυτή υπερασπιζόμαστε. Και όχι μόνο αυτή, αλλά και το δάσος των Σκουριών, που κάποιοι έχουν βάλει σκοπό να το κάψουν, ρίχνοντας την ευθύνη, που αλλού;;; Στη μεταλλεία.

Τι δεν καταλαβαίνεις...???
Μια παραγωγική δραστηριότητα, που επι σειρά δεκαετιών, αν όχι αιώνων, στηρίζει την οικονομία και την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδική, όπως και την Ελληνική οικονομία, αλλά κάποιοι... αρχέγονοι θέλουν να την εξαφανίσουν για να επιβάλλουν το μοντέλο της ανάπτυξης που για εκείνους είναι περιβαλλοντικά και οικονομικά ορθό. Τσιμέντο να γίνει...


Όχι λοιπόν. Δε θα γίνει... Ούτε τσιμέντο, ούτε κάρβουνο!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα ακόμη συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι από τα δακρυγόνα δεν ανάβει φωτιά στο δάσος. Ένα επιπλέον παραμύθι που καταρρίπτει αυτό το βίντεο. Μας τα είχαν πρήξει τα συκώτια ότι οι φωτιές πέρσι το καλοκαίρι έπαιρναν από τα διακρυγόνα των μπάτσων.