Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΝΑ ΠΩΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ... ΣΤΗ "ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ"

Θα μπορούσε... άνετα ο κ. Κλίφτον να αποτελέσει το "σήμα κατατεθεν"
του... προσκυνηματικού τουρισμού της ΒΑ Χαλκιδικής
Συνεχίζονται οι επισκέψεις... υψηλών προσκεκλημένων στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Μετά το super model του παγκόσμιου  ακτιβισμού την Καναδή Ναόμι Κλάιν, που συνέκρινε την περιοχή μας με τη "Λωρίδα της Γάζας",ως προς την παρουσία της αστυνομίας στον εργοταξιακό χώρο των Σκουριών, ενώ της διέφυγε, ότι οι "αγωνιστές" έχουν καταργήσει το Α.Τ. Ιερισσού..., ένας ακόμη Καναδός και δη ακτιβιστής επισκέπτεται το απόγευμα την Ιερισσό για να επιμορφώσει τους "αγωνιστές" του χωριού για τον εξορυκτισμό και πως αυτός αντιμετωπίζεται στον Καναδά από τους εκεί "συν -αγωνιστές". 

Πρόκειται για τον Νίκολας Κλίφτον ό οποίος ανταποκρίθηκε στο κοινό κάλεσμα της Αντιεξουσιαστική Κίνησης Θεσσαλονίκης και του συντονιστικού των επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής και έρχεται για να δώσει κι αυτός με τη σειρά του... τα φώτα του και να μοιραστεί τις εμπειρίες του από ανάλογες ακτιβιστικές δράσεις που έγιναν στην πατρίδα του... (Αλήθεια και εκεί οι ακτιβιστές πετούν βόμβες μολότοφ και πίσσας μέσα στο δάσος;)

Από κάποιες φωτογραφίες και βίντεο που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο ο κ. Κλίφτον εκτός από ακτιβιστής φαίνεται να είναι και λάτρης της heavy metal μουσικής! 

Άλλο όμως ζήτημα η αγάπη στη "βαριά μεταλλική μουσική" και άλλο πράγμα η  αποστροφή για τη μεταλλευτική δραστηριότητα και αυτό ο εν λόγω ακτιβιστής φαίνεται να το εφαρμόσει πιστά και απαρέγκλιτα στη ζωή του...

Για να δούμε τι ενδιαφέροντα πράγματα έχουμε να ακούσουμε από τον κ. Κλίφτον; Θα κάνει και αυτός γυρίσματα στις Σκουριές, όπως και η συνάδελφος του κ. Κλάιν;;

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι τέτοιου επιπέδου  αφίξεις επισκεπτών... ενισχύουν το τουριστικό προφίλ της περιοχής και ανεβάζουν ψηλά το πρεστίζ της.

Στο τέλος της σεζόν με ενδιαφέρον περιμένουμε τι θα προκύψει στο ταμείο των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Ευχόμαστε να συν και όχι μείον.