Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Επηρεασμένοι... προδήλως από τη «χείρα φιλίας και συνεργασίας», που πρότεινε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κάποιοι  κάτοικοι της Ιερισσού φρόντισαν να κάνουν ΆΜΕΣΑ ... πράξη τα λόγια του. 

Έτσι λοιπόν, είπαν να προχωρήσουν στο κάψιμο του αυτοκινήτου πατέρα εργαζόμενου στα μεταλλεία αλλά και να ξαναστήσουν το μπλόκο τους στην είσοδο του χωριού από την πλευρά της επαρχιακής οδού Ιερισσού – Στρατωνίου.


Προφανώς και δεν πρόκειται να ακούσουμε κάμια δήλωση καταδίκης από κανένα και ειδικότερα από το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Ο σκοπός αυτού του... αγώνα «καθαγιάζει» ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταλλωρύχων, πυρπολισμούς περιουσιών και μπλόκα

Στον αντίποδα, αν μια κοινωνική ομάδα επιχειρεί να κάνει το ελάχιστο (μπλόκα) κινείται εκτός πρωτοκόλλου "πολιτικής ορθότητας" και εννοείται πως είναι καταδικαστέα, κυρίως όταν αυτή η ομάδα αποτελείται από εργαζόμενους που προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με πολιτικούς ηγέτες της αριστεράς που τους αγνοούν, όπως έκαναν χθες οι μεταλλωρύχοι με τον κ. Τσίπρα.


Αυτό όμως που προξενεί μεγάλη εντύπωση είναι η επιλεκτική αντιμετώπιση που δείχνει η "πολιτοφυλακή της Ιερισσού" στην πρόληψη και την θεραπεία κρουσμάτων τέτοιας μορφής βίας. 

Μετά την πολύ πετυχημένο ντεμπούτο στη συναυλία που έγινε στην Ιερισσό στις 25 Μαΐου, δείχνει να διακατέχεται από το σύνδρομο του hangover (της ζαλάδας), όταν πρέπει να δείξει τον ίδιο ζήλο στις περιουσίες κατοίκων της Ιερισσού που εργάζονται στα μεταλλεία...   

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι το δεύτερο κρούσμα μέσα σε μια εβδομάδα. Ελπίζουμε τουλάχιστον να συνετίσει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτών των επιθέσεων. Τουλάχιστον, ας το κάνει αυτό.