Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΓΟΥΡΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ Ο... ΠΛΕΟΝ ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ELDORADO!

Η εβδομαδιαία παρουσία του (27-31/5) στον Καναδά απογείωσε την τιμή της μετοχής!
Σε πρόσφατες αναρτήσεις από αντιμεταλλευτικά blog με... βαθυστόχαστες και... εμπεριστατωμένες αναλύσεις για το χρηματιστηριακό αντίκτυπο, που προκαλούν οι αντιδράσεις, οι συζητήσεις, οι διαδόσεις και οι φήμες που σπέρνουν οι «οικολόγοι», που δρουν ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα της ΒΑ Χαλκιδικής, επιχειρήθηκε να περάσει η εντύπωση πως όλο αυτό το «πακέτο» ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την κατρακύλα που εμφανίζουν το τελευταίο τρίμηνο οι τιμές των μετοχών διεθνών μεταλλευτικών εταιρειών, μεταξύ αυτών και της  Eldorado Gold.


Μάλιστα δεν έλειψαν και κάποιες πανηγυρικές αναρτήσεις, όπου μια συγκεκριμένη δράση στις ή για τις #skouries συνδέονταν ευθέως από εκείνους με την καθοδική τάση της συγκεκριμένης μετοχής. 

Με απλά λόγια, ...έφτυσε ένας «οικολόγος» στις Σκουριές, αυτό διαδίδονταν μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και από αυτό το «φτύσιμο» μας... ενημέρωναν, ότι έπαθε «πνευμονία» η τιμή της μετοχής της εταιρείας που κατέχει σε ποσοστό 95% την ευθύνη εκμετάλλευσης και διαχείρισης των «Μεταλλείων Κασσάνδρας».


Μπορούν οι ίδιοι «αναλυτές» να μας εξηγήσουν, τι συνέβη στην εβδομάδα που προηγήθηκε και η τιμής της Eldorado σημείωσε άνοδο;;; Από τα 7,55 δολλάρια περίπου που κυμαινόταν τη Δευτέρα η τιμή της μετοχής στο χρηματιστήριο του Τορόντο, την Παρασκευή «έκλεισε» όπως λένε στη χρηματιστηριακή γλώσσα στα 8,38 δολάρια!!! Σημειώθηκε δηλ. μια αύξηση στην τιμή της μετοχής που αγγίζει το 11%... (Για την ακρίβεια 10,99%)


Καλά, όλη αυτή την εβδομάδα δε βρίσκονταν στον Καναδά ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου...» και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βάγγέλης Λαμπάκης, όπου ενημέρωσαν το κοινοβούλιο, την ομογένεια, και άλλες ακτιβιστικές συλλογικότητες για την... ποικιλία δεινών, που έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη εταιρεία στη ΒΑ Χαλκιδική και τη Θράκη;;;

Φώτο από τη... διαδήλωση που έγινε έξω από τα γραφεία της Eldorado στον Καναδά
Δε θα έπρεπε λογικά αυτές... οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις μέσα στην έδρα της Eldorado,  η δημοσιότητα και η απήχηση που είχαν από τα Καναδικά ΜΜΕ να επηρεάσουν αρνητικά και την τιμή της μετοχής της;;; Από την Ελλάδα το έχουν... καταφέρει. 

Στον Καναδά τι συνέβη και υπήρξαν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα;;; Πως τόλμησαν οι διεθνείς αγορές να περιφρονήσουν τις καταγγελίες του πλέον... αρχέγονου ακτιβιστή και της συνοδείας του; 

Από την άλλη, μήπως μια πιο πυκνή παρουσία του ιδρυτή του antigold στον Καναδά είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για την οικονομική ευρωστία της εταιρείας, που θα συμβάλει και κατ' επέκταση στην οικονομική ευρωστία της επένδυσης;



 Δε συζητούμε για μόνιμη μετανάστευση στον Καναδά. Εκτός από το ράλι ανόδου της μετοχής και όλων των θετικών συνεπειών που θα έχει αυτή, η μετεγκατάσταση και για τον ίδιο νομίζουμε ότι θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη και ίσως πιο ενδιαφέρουσα πρόκληση της αντιμεταλλευτικής καριέρας του.

Στον Καναδά εδρεύουν οι μεγαλύτερες μεταλλευτικές εταιρείες του κόσμου, ενώ παράλληλα υπάρχει δυναμική μεταλλευτική δραστηριότητα λόγω και της πληθώρας των κοιτασμάτων που διαθέτει αυτή η αχανής χώρα. Πεδίο δόξης λαμπρόν ανοίγεται μπροστά του.

Νομίζουμε, ότι είναι πολύ άδικο για μια τέτοια οικουμενική προσωπικότητα να χαραμίζει το ταλέντο της στη μικρή και ασήμαντη Ελλάδα.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ήθελα να ξέρω με τι ζουν ο αρχέγονος ακτιβιστής και η νεαρά συμβία του; Και έχουν την οικονομική άνεση να τρέχουν όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Δουλειά δεν κάνουν, η μόνη δουλειά τους είναι ο ακτιβισμός.

Ανώνυμος είπε...

μπομπολακια αφήστε τις σαχλαμάρες σας και διαβάστε τι έγινε στην Τουρκία μήπως και ξεστραβωθείτε!!
ακόμη και οι Τούρκοι είναι πολύ πιο μπροστά από σας!!!
Διαβάστε τι έκαναν με αφορμή μια πλατεία που θέλουν να την μετατρέψουν σε εμπορικό κέντρο!!!
Διαβάστε επίσης και πως λειτουργούν οι σωστοί δήμαρχοι και όχι σαν τον δικό μας που έγινε ραγιάς στους Καναδούς!!!

http://www.alterthess.gr/content/toyrkiato-background-i-aformi

Αστεριξ

Ανώνυμος είπε...

" Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του,
μήτε τη γνώμην άλλαξε μήτε την κεφαλήν του "

μου θυμίσατε την εποχή Σημίτη που ήταν υπουργός και ο κ. Πάχτας !!!

Ήταν η εποχή που έβγαινε ο λαλίστατος κ. Παπαντωνίου και έλεγε αγοράστε μετοχές ... στο χρηματιστήριο !!!

τελικά την εξέλιξη την θυμόμαστε όλοι
.... διότι η εποχή θα μείνει στην ιστορία ώς η ΦΟΥΣΚΑ του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ !!!

επίσης σας αναφέρω από την περίοδο των Λαυρεωτικών τα εξής :
“Στην προοπτική των κερδών από τις μετοχές είναι αδύνατο να αντισταθεί ένας λαός που αγαπά τις αποταμιεύσεις και συνάμα τις περιπέτειες» έγραφε από την Αθήνα τον Μάρτιο του 1873 ο γάλλος πρέσβης Ζυλ Φερύ. Ενώ λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ο Μπέρινγκ (προφανώς της οικογενείας της φερώνυμης τράπεζας) διαβεβαίωνε με επιστολή του τον λόρδο Γκράνβιλ, υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, πως τα κοιτάσματα και συνακολούθως οι μετοχές του Λαυρίου «θα κάνουν τον κάθε Ελληνα πλούσιο».” Πηγή Το Βήμα

τελικά και το Λαύριο τελείωσε και το Χρηματιστήριο ξεφούσκωσε και το μόνο που έμεινε είναι …. Η εξαθλίωση και η περιβαλλοντική υποβάθμιση !!!!!

ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Χαζοχαρούμενε αστεριξ, που διακαατέχεσαι από την αμπεολοιδεολογία "πότε μήλα πότε φύλλα" συγχέεις και πάλι ανόμοια πράγματα.

Αν υπάρχει μια ομοιότητα στην προκειμένη περίπτωση, που συνδέει την κατάσταση στην Τουρκία με τις Σκουριές και τον άθλιο συρφετό σας είναι ότι και εσείς εμφανίζεται τα ίδια σημαδια αυταρχισμού με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Ερντογαν, που θέλει σώνει και καλά να εξισλαμίσει όλους όσους δεν συμπορεύονται με τις θρησκευτικές του αντιλήψεις, όπως κάνετε και εσείς με το δόγμα της "θρησκευτικής οικολογίας" που από πίσω κρύβει συμφέροντα οικονομικής φύσεως.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=213139&catid=7

Ανώνυμος είπε...

τα κοινά σημεία είναι...
1)μια πλατεία και ένα βουνό
2)μια επένδυση (εμπορικό κέντρο) και η εξόρυξη
3) καταστροφή μιας περιοχής από την μια και καταστροφή μιας πλατείας από την άλλη!!!
τι δεν καταλαβαίνεις???
όσο για τον αυταρχισμό που αναφέρεσαι μήπως πρέπει να σου θυμίσω τις θέσεις του υπαλλήλου-μετόχου ή ότι άλλο ειναι δημάρχου σας του Πάχτα? μήπως πρέπει να σου θυμίσω τις διαβουλεύσεις? μήπως πρέπει να σου θυμίσω τον τραμπουκισμό των εργαζόμενων όταν 400 μισθοφόροι εργαζόμενοι της εταιρείας ανέβηκαν και προπηλάκισαν τους φύλακες του βουνού???
ντροπή σου που με τόση αναίδια και θράσος μιλάς εσύ για αυταρχισμό!!!
Το κίνημα μας δεν είναι κυβέρνηση για να κάνεις ΕΣΥ ανόμοιες συγκρίσεις. Δεν κυβερνάμε και να βγάζουμε αποφάσεις. Το υποκείμενο σας ο Πάχτας κυβερνάει αυτήν την περιοχή και οι κατά πάσα πιθανότητα λαδωμένοι πρώην υπουργοί από εσάς σαν τον Παπακωνσταντίνου και τον Τσοχατζόπουλο. Αυτό το κίνημα που ονομάζεις εσύ συρφετός είναι αγωνιστές ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ!!!!!

Αστεριξ

Ανώνυμος είπε...

μια ακόμη ομοιότητα από τον Εντοργάν με σας για το πως αποκαλεί τους διαδηλωτές!!!
και μάλιστα απο το blog που ενημερώνεσαι!!!!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=213025&catid=7

αυτές είναι δηλώσεις από τον ίδιο τον Ερντογάν και όχι από έναν διευθυντή που κάνει ερμηνείες!!!

Αστεριξ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Συμπολίτη του Αριστοτέλη επέτρεψε μας να σου πούμε ότι το σχόλιο σου είναι πολύ άστοχο. Ή δεν κατάλαβες το πνεύμα της ανάρτησης ή απλά βρήκες μια ευκαιρία για να πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα.

Εμείς δεν κάναμε αυτή την ανάρτηση για να σπρώξουμε τον κόσμο στο χρηματιστήριο και ειδικότερα στην αγορά μετοχών της Eldorado. Δεν μας ενδιαφέρει και ούτε πρόκειται ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτή η ανάρτηση έγινε για να καταδείξει πόσο κίβδηλα και παραπλανητικά είναι αυτά που γράφουν σχετικά με τα μεταλλεία και την επένδυση τα προπαγανδιστικά blog.

Το χιούμορ δε πουχρησιμοποιούμε οφείλεται στη γελοιότητα που εκπέμπει η κάθε σας κίνηση.

Κατά την άποψη μας πάντα. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει να συνδέετε "πάσαν νόσον και επινόηση" με τα μεταλλεία. Είναι σεβαστό αλλα δε μας βρίσκει σύμφωνους.

Συμφωνους επίσης δε μας βρίσκει το γεγονός, ότι μας αποδίδεις πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με μας.

Πιο πιθανό είναι να έχουν κάποιοι απο εσάς "σχέση" με το χρηματιστήριο, παρά εμείς. Το αποδείξατε άλλωστε με τις σχετικές αναρτήσεις, που κάνατε για να περάσετε στον κόσμο την εντύπωση ότι όσο πέφτουν μολότοφ στις Σκουριές, πέφτει η μετοχή της εταιρείας...

Τώρα θα μας εξηγήσει κάποιος τι έγινε όσο ήταν εκεί ο ιδρυτής της πλέον... αρχέγονης ΜΚΟ και η καταβυθείσα μετοχή ξαναβγήκε στον αφρό;

Σ' ευχαριστούμε για το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Αστεριξ μια κ μονη φορα ανεβηκαν εργατες στο βουνο κ μας τα εχετε πρηξει.Δυο χρονια τωρα μονο αυτη την καραμελα εχετε για τους εργαζομενους.Για τους δικους σας αμετρητους τραμπουκισμους εις βαρος εργαζομενων τιποτα.Ολα προβοκατσια.

Ανώνυμος είπε...

Eldorado Gold Corp
SLD:CN

Open: 8.4000
Day's Range: 8.2800 - 8.5100 Volume: 715,338
Previous Close: 8.3800
52wk Range: 6.7000 - 15.7800

1-Yr Rtn: -28.16%

Πηγή : bloomberg

μετοχή ασανσέρ !!!

Το ανέβασμα της μετοχής έχει να κάνει με την παρουσία Μεϊμαράκη στον Καναδά .... !!!

ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ αδίκως πλατειάζεις. Ο οικοφασισμός λεζάντα που θέλετε να επιβληθεί στον τόπο είναι ένα και το αυτό με τον ισλαμοφασισμό του Ερντογαν. Όλα τ' αλλα που λες είναι τρίχες κατσαρές "τύπου Ιγγλέζη".
Καημένοι τα'χετε χάσει. Προσπαθείτε να βρείτε ερείσματα και ομοιότητες. Μόνο ο φασισμός σας έχει ομοιότητες.

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ ο συρφετός σας είναι ένα ανελεύθερο μόρφωμα "παχιών αγελάδων" που είχαν μάθει να μη δουλέυουν ποτέ να ζουν με δανεικά και αγύριστα να κάνουν μεγάλη ζωή και να υποδύονται και τους "αγωνιστές" της μάσας και της ξάπλας.

Γελάει η κοινωνία μαζί σας. Εχετε μείνει εσείς οι λίγοι πρακτορίσκοι και ένα μάτσο νέων ανθρώπων που από τη μαστούρα δε βλέπουν μπροστά τους, τους οποίους χρησιμοποιείτε για να απασχολείτε την επικαιρότητα. Είστε πολύ λίγοι και σα νούμερα και σαν άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΩΛΗΤΗ ΤΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΝ ΠΩΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΛΕΟΣ.ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΙΧΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ?ΕΣΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ Μ Α Σ.ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ?ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΨΥΧ-ΑΓΩΓΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΣΟΥ ΕΚΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

έχεις τα κότσια μια φορά στην ζωη σου να επιχειρηματολογίσεις ΣΟΒΑΡΑ??
Αν ναι οκ καν το διαφορετικά μην προκαλείς άλλο με τις ηλιθιότητες σου.
σε διακρίνει η ηλιθιότητα και η σοβαροφάνεια και όχι η σοβαρότητα και η εξυπνάδα!!

Αστεριξ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @3 Ιουνίου 2013 - 9:24 μ.μ.

Φίλτατε "επώνυμε" σχολιαστή τα κατάφερες! Γελάμε μαζί σου... Σ' ευχαριστούμε για το δώρο!

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον @3 Ιουνίου 2013 - 9:24 μ.μ.

κατάφερες να με κάνεις να συμφωνήσω με τους ... ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και το σχόλιο τους στις 3 Ιουνίου 2013 - 10:16 μ.μ.


ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΩΝΥΜΕ ΠΩΛΗΤΗ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΑΣΟΥΛΗ?ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ.ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΑΝΤΩΣ.ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ.ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ!!!!ΑΧΧΑΑΧ.ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΙΚΡΕ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ....

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @4 Ιουνίου 2013 - 8:07 μ.μ

Τώρα που βάφτισες ως "τασούλη" το φανταστικό σου φίλο ή εχθρό σου ευχόμαστε και καλά ταξίδια στη χώρα του παραμυθιού... Τα κρασιά κερασμένα από εμάς.Οπου βρεθείς χρέωσε τα στους Πολίτες Αριστοτέλη.

Υ.Γ. ...Και πάντα άξιος κουμπάρε. Πάντα να μας προσφέρεις δώρα άφθονου γέλιου. Να μην πηγαίνουν τζάμπα και τα κερασμένα.