Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ... ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ

'"Δύο δρόμους έχει η ζωή"!
Και οι ψαράδες της Ιερισσού γνωρίζουν και τους δυο...
Την ώρα που οι συντονιστές... του συντονιστικού έχουν μπλοκάρει τον τουρισμό στο παραλιακό μέτωπο της ΒΑ Χαλκιδικής, τους προσκυνητές προς και από το Άγιο Όρος και τα φορτηγά προμήθειας τροφίμων, οι ψαράδες της Ιερισσού βρήκαν... άλλο μονοπάτι για να διακινήσουν τα αλιεύματα τους παρακάμπτοντας τα μπλόκα.
Πήγαν και έδεσαν στο λιμάνι του "εχθρικού" Στρατωνίου για να πουλήσουν τις ψαριές τους στους εμπόρους, που προφανώς ήταν αδύνατο να περάσουν από τα μπλόκα. 

Δεν τους ενόχλησε κανείς... Δεν τους μπλόκαρε κανείς... Δεν τους απείλησε κανείς...


 Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο facebook αδιάψευστο μάρτυρα και είναι η καλύτερη απάντηση για όσους φωστήρες θέλουν να περνάνε την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι υπάρχει "αντίπαλο δέος" σε απόσταση... 17 χιλιομέτρων στο ανελεύθερο μόρφωμα των "συντονιστών" της Ιερισσού, των "παρατηρητών..." και των "πολιτοφυλάκων" με τις επιλεκτικές ευαισθησίες, δράσεις και... αντιδράσεις.

Τώρα για τους "συντονιστές" και τους υπολοίπους αυτοί οι ψαράδες είναι "προδότες" ή τα έσοδα των αλιευμάτων θα πάνε στο "ταμείο του αγώνα" και γι' αυτό το λόγο τους έχει δοθεί... συγχωροχάρτι;;;

Αυτό που περνάει η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής από τους... συντονιστές και τους χρήσιμους ανεγκέφαλους, που έχουν υποκαταστήσει το κράτος και τους θεσμούς του, νομίζουμε ότι δεν έχει προηγούμενο... τουλάχιστον στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.


 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

υπερασπιστές του μπομπολα πρωι πρωι στην εργασία,για το μεροκάματο

Ανώνυμος είπε...

Τί άλλο θα σκαρφιστείτε; Θέλω φωτογραφία σας να κάνετε μπάνιο σ' αυτή τη θάλασσα.

Ανώνυμος είπε...

Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους. Οσοι έχουν απομείνει. Γιατί από τις 300 αιτήσεις που υπάρχουν στην Ιερισσό για δουλειά στα μεταλλεία οι μισές και παραπάνω είναι από οικοδόμους και ψαράδες.