Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ


Μια καλοστημένη διαδήλωση απο τους αντιδρώντες έπιασε στον ύπνο την Αστυνομία. Έτσι από πολύ νωρίς συγκεντρώθηκαν στον Πολύγυρο, όπως είχαν προαναγγείλει, για να διαμαρτυρηθούν για τις τέσσερις συλλήψεις των Ιερισιωτών. 

Η Αστυνομία που είχε στραμμένα τα βλέμματά της στην πορεία, στην ασφάλεια του Πολυγύρου και των πολιτών δεν έδωσε βάση στην αποχώρηση των διαδηλωτών.



 Έτσι αποσυντονίζοντας την οι Ιερισσιώτες κατά την φυγή τους από τον Πολύγυρο, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών ακολούθησε τον δρόμο για Ιερισσό μέσω Πλανάς, ενώ μία άλλη μερίδα κατευθύνθηκε προς Αρναία αφήνοντας την εντύπωση στην Αστυνομία ότι κατευθύνονται από τον Πολύγυρο προς Θεσσαλονίκη. 


Έτσι κατευθύνθηκαν στην Αρναία όπου και συνάντησαν ένα φιλήσυχο λαό με μόνο στόχο την εργασία  και τον  προβληματισμό τους για  τον επιούσιο. Προκλητικοί και χωρίς την επίβλεψη της αστυνομίας άρχισαν να προκαλούν τους πολίτες, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες προκαλώντας τον κάθε έναν που έβρισκαν στο πέρασμά τους με μοναδικό τους στόχο τα επεισόδια. 

Αφού παρέμειναν για περίπου 30΄λεπτά μπροστά στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο μέσα στο γραφείο του,  με λίγους  ηλικιωμένους Αρνιώτες θεατές και πολλούς ανήλικους με μπλουζάκια sos στα γύρω στενά αναζητώντας αφορμή για να ανάψουν τα αίματα,  αποχώρησαν από την Αρναία χωρίς να μπορούν να πετύχουν τον αρχικό τους στόχο τους που ήταν  τα επεισόδια. 


Κατευθύνθηκαν στο Παλαιοχώρι όπου και  συνέχισαν να προκαλούν τους κατοίκους και τους θαμώνες καφετέριας που βρίσκετε στον κεντρικό δρόμο.Την συγκεκριμένη στιγμή έφτασε στην διασταύρωση το λεωφορείο της Εταιρείας με επιβάτες τους Φοιτητές που εργάζονται στην εταιρεία με το πρόγραμμα της θερινής απασχόλησις. 

Στο αντίκρισμα του λεωφορείου με τα χαρακτηριστικά της εταιρείας, σταμάτησε ένα μέρος τις πομπής  των  αυτοκινήτων  με τους Ιερισσιώτες που άρχισαν και πάλι να προκαλούν  τους επιβάτες και τους θαμώνες από τις καφετέριες με υβριστικά συνθήματα και χειρονομίες. Έτσι τα πνεύματα οξύνθηκαν και άρχισαν οι διαπληκτισμοί με τους κατοίκους του Παλαιοχωρίου που  ολοένα και  αυξάνονταν  και τους φοιτητές εγκλωβισμένους στο λεωφορείο να είναι θεατές σε μία πρωτόγνωρη για αυτούς κατάσταση. 

Ο διοικητής του Α.Τ. Αρναίας γνωστός και στους μεν και στους δεν, λόγο της καταγωγής του,  προσπάθησε να φέρει την ισορροπία και την ηρεμία μεταξύ των εμπλεκομένων με αποτέλεσμα κάτοικος από την Ιερισσό να του επιτεθεί και να τον ρίξει στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι χάνοντας για λίγο της αισθήσεις του. 

Στο σημείο αυτό φτάνει  μία διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στης σκουριές και τότε μόνο άρχισαν να αποχωρούν οι Ιερισσιώτες και τον Διοικητή του Α.Τ. Αρναίας να καταλήγει στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. 


 (για όλα αυτά υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων και φωτογραφικό υλικό που θα δημοσιοποιηθεί εάν και όταν το κρίνουμε εμείς)

Αναδημοσίευση από ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά απορώ αν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να σας πιστεύει! Στη προπαγάνδα και στο ψέμα είστε πρώτοι.
Οι μεν και οι δε, όχι οι δεν! Ρωτήστε και τη ντεμέκ φιλόλογο!(αντιδρΟΥντες)κρίμα στα παιδιά που έκανε μάθημα!

Ανώνυμος είπε...

http://epitropiagonapanagias.blogspot.gr/2013/07/blog-post_16.html