Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ...! ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ...!

Με καθυστέρηση ενός περίπου μήνα (!!!) θα εορταστεί η "παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος" από τους... οικολόγους συντονιστές της Ιερισσού. 

Έχουν απευθύνει γενική πρόσκληση για σήμερα το απόγευμα προς τους κατοίκους του χωριού να συμμετάσχουν στον καθαρισμό της παραλίας, της οποίας τη φροντίδα αμέλησαν, ως φαίνεται, ίσως λόγω των πάμπολλων "αγωνιστικών" υποχρεώσεων τους.

Για όσους δε θυμούνται η "παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος" γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Στις 5 Ιουνίου όμως οι "οικολόγοι" της Ιερισσού ήταν αδύνατον να οργανώσουν σχετικές περιβαλλοντικές δράσεις, καθώς ήταν... γεμάτο το πρόγραμμα τους.

Εκείνη τη μέρα οι "συντονιστές" συνεπικουρούμενοι από τη... γεμάτη επιλεκτικές "απορίες" και "ερωτήσεις" βουλευτίνα τους, έστρωναν το "κόκκινο χαλί" για να υποδεχθούν τον κ. Τσίπρα, σε μια "Kinder έκπληξη" επίσκεψη. 

Ενώ από καθαρή σύμπτωση, το ίδιο βράδυ είχαμε άλλου τύπου "επίσκεψη" σε σπίτι εργαζόμενου στα μεταλλεία...

Πάλι καλά να λέμε, που κατάφεραν στο τόσο φορτωμένο "αγωνιστικό" πρόγραμμα τους να χωρέσουν και μια δράση σαν τη σημερινή, που αν μη τι άλλο δικαιώνει και τον τίτλο τους. 

Η μόνη ανάμεσα στα τόσα άλλα που έχουν κάνει και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το "οικολογικό" προφίλ, που θέλουν να περνούν σε όσους δεν τους ξέρουν ακόμη..

(Ακόμη και η περίφημη "δεντροφύτευση", πού ήθελαν να κάνουν εν μέσω καύσωνα στις Σκουριές στις 5 Αυγούστου του 2012 έξελίχτηκε σε κανονική μάχη με μολότοφ, φωτοβολίδες, πυρσούς, πέτρες, λοστούς, κάηκαν ολοσχερώς 2 οχήματα, ένα λεωφορείο μεταφοράς εργαζομένων, ενώ ένας νεαρός κάτοικος της Μ. Παναγίας κατέληξε στο νοσοκομείο από κάτι διερχόμενους "οικολόγους" που επέστρεφαν από τις Σκουριές)

Ευχόμαστε αυτή η απογευματινή δράση τους να μην είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα απ' εκείνα που μας έχουν συνηθίσει και να ακολουθήσουν και στο μέλλον και άλλες ανάλογες κινήσεις. 

 Πάντως, η σημερινή κίνηση είναι μια καλή αρχή. Ευχόμαστε και ανάλογη συνέχεια.

ΥΓ. Παρακαλούμε τα παιδιά του "συντονιστικού" περά από τις φωτογραφίες που θα τραβήξουν μετά το πέρας της δράσης τους, να πάρουν και κάποιες που θα δείχνουν την παραλία πρίν την έναρξη αυτής, για να έχουμε τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε το έργο τους, καθώς όπως διαβάσαμε στο προσκλητήριο ζητούν από τον κόσμο να φέρει κλαδευτήρια (!!!), σκούπες και άλλα. Πάντως όχι... μπογιές!