Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΦΩΝΑΞΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ (Βίντεο)

Η... παγκόσμια πρωτοτυπία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και των φίλων του από τη "διανομαρχιακή Ροδόπης - Έβρου" με essence... αρχεγονισμού  κέντρισε και το ενδιαφέρον του iefimerida.gr.

Για να δούμε πως...
"Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη όπου ο Δήμαρχος της πόλης και διάφοροι ακτιβιστές δημιουργούν εντάσεις διχάζοντας την τοπική κοινωνία που δοκιμάζεται από την ανεργία. 

Το τελευταίο επεισόδιο δημιουργήθηκε την περασμένη Παρασκευή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στο δημαρχιακό μέγαρο της «Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά του χρυσού» μια «κίνηση» που ενθαρρύνεται ανοιχτά από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και μια ομάδα ακτιβιστών με επικεφαλής τον Τόλη Παπαγεωργίου.



Είχε προηγηθεί ανοικτή πρόσκληση του Δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη προς τους πολίτες να σπεύσουν σύσσωμοι να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση αυτή που όπως δήλωνε είναι κρίσιμη, γιατί τα σχέδια της Κυβέρνησης,προέβλεπαν την χορήγηση άδειας στα χρυσωρυχεία, κατά την περίοδο των θερινών διακοπών. Ο Δήμαρχος καλούσε ταυτόχρονα την Διανομαρχιακή σε εγρήγορση προκειμένου να αποτραπεί η αδειοδότηση των μεταλλείων χρυσού.



Η συνεδρίαση της διανομαρχιακής ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα με την παρουσία λίγων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στην αίθουσα έφτασαν και πολίτες που θέλουν να γίνει η επένδυση των μεταλλείων χρυσού στην περιοχή και ζήτησαν να μιλήσουν και αυτοί. 

Η απόφαση του δημάρχου να μην δώσει τον λόγο στους οπαδούς της επένδυσης, με το επιχείρημα ότι η συνεδρίαση είναι κατά του χρυσού και άρα δεν μπορούν να μιλήσουν, προκάλεσε ένταση με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα και να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας για να αποτραπούν τα χειρότερα. Την αστυνομία την κάλεσε ο Δήμαρχος ζητώντας μάλιστα να συλληφθούν όσοι διαφωνούν με τις απόψεις της διανομαρχιακής."



και με υπότιτλους για όσους λατρεύουν τις... λεπτομέρειες

 Αναδημοσίευση από www.iefimerida.gr