Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η "ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙΣ

"Μήπως έχετε σπίτι στην Κομίτσα; Αν ναι, ελάτε να ψηφίσετε...!"
Στον μικρόκοσμο της "γελοιότητας και του τυχοδιωκτισμού χωρίς σύνορα", ευρέως γνωστότερου, ως ο μικρόκοσμος των φανατικών πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, πιστεύαμε ότι  είχαμε δει και ζήσει τα πάντα. 

Από στημένα και προκάτ ψηφίσματα, πορίσματα και γνωμοδοτήσεις πολιτικά χειραγωγούμενων δημοτικών συμβουλίων, φορέων και συλλόγων για τους δήθεν μη αναστρέψιμους κινδύνους που επισύρει η μεταλλεία, μέχρι και απαιτήσεις για τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος "εδώ και τώρα", επειδή τάχα η... συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη είναι "κατά της επένδυσης".

Να μην αναφερθούμε στα πολλαπλά σκηνικά βίας και τρομοκρατίας σωματικής και ιδεολογικής, που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο 1 1/2 χρόνο, με αποκορύφωμα την καταδρομική έφοδο στο εργοτάξιο των Σκουριών και τη "γραμμή υπεράσπισης", που ακολουθούν οι... δίνοντες "εξετάσεις"  πολέμιοι της μεταλλείας (σε ποιόν ή ποιους είναι το ερώτημα), που εμφανίζει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη γραμμή υπεράσπισης ,όσων έχουν καταδικαστεί ή κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Θα τα αφήσουμε απ' έξω στην παρούσα ανάρτηση, καθώς το ζήτημα που θα μας απασχολήσει αφορά τη δημοκρατία και τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014.

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας αναφερθήκαμε στο "σύνθετο" χαρακτήρα, που έλαβαν οι θερινές ημερίδες "ενημέρωσης", όπου οι "έγκριτοι" καθηγητές αναλάμβαναν τη "θανατηφόρο"... ενημέρωση και οι "αγωνιστές" του συντονιστικού την "ελπιδοφόρο" ενημέρωση, που είχε να κάνει με τη δυνατότητα μεταδημότευσης, όσων παραθεριστών έχουν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή. 

Και όταν λέμε παραθεριστές φυσικά εννοούμε και Έλληνες και ξένους, μερικούς εκ των οποίων είδαμε τόσο σε κινητοποιήσεις που έγιναν στην Ουρανούπολη, όσο και σε λίστες ονομάτων που συμμετείχαν σε δικαστικές αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργασιών στις Σκουριές.

Οι SOSουδες εκτός από τις ανεπίσημες "πεζοδρομιακές" προσεγγίσεις για μεταδημοτεύσεις άνοιξαν και άλλη μια  "πόρτα" προσεγγίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα στο facebook.

Στις 21 Αυγούστου ανέβασαν σελίδα με τίτλο: "Ψηφίζω στο δήμο Αριστοτέλη, στηρίζω τον τόπο που αγαπώ", όπου υπάρχει το εξής κείμενο "υποδοχής":

«Ψηφίζω στο δήμο Αριστοτέλη, στηρίζω τον τόπο που αγαπώ», είναι μια σελίδα που σκοπό έχει να παρακινήσει όλους όσους έχουν αποκτήσει ερείσματα στον τόπο αυτό, τον αγάπησαν, είναι ο μικρός τους παράδεισος και κάθε καλοκαίρι (και όχι μόνο) οι ίδιοι και οι οικογένειές τους απολαμβάνουν τις φυσικές ομορφιές και την αρμονία του τόπου, να προβούν σε μεταφορά των εκλογικών τους δικαιωμάτων στο συγκεκριμένο δήμο και να έχουν λόγο στα όσα συμβαίνουν, τα οποία απειλούν να καταστρέψουν τον μικρό μας παράδεισο.


Ελπίζουμε να γίνει αυτή η σελίδα ένας τόπος παραγωγικού διαλόγου, που θα αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής και θα προτείνει πιθανές λύσεις.

Ερωτήματα:

  • Γιατί τόση απόγνωση και τέτοιος πανικός στις τάξεις των αντιδρώντων; 
  • Αυτοί δεν είναι που υπερηφανεύονται, ότι είναι η ίδια η "τοπική κοινωνία"; Για την ακρίβεια η "φωνή" της; 
  • Αυτοί δεν ήταν που ζητούσαν επιτακτικά τη διενέργεια δημοψηφίσματος με τη μορφή του κατ' επείγοντος; 
  • Η κ. Ιγγλέζη δεν ήταν, που έλεγε μόλις την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή της Super tv, ότι "η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής είναι κατά της επένδυσης"; 
  • Τι έχει μεσολαβήσει και τώρα κάνουν έκκληση σε όσους έχουν παραθεριστικές κατοικίες στο δήμο να μεταφέρουν εδώ τα εκλογικά δικαιώματα τους; 
  • Κατά την προσφιλή λογική τους το να επενδύει μια πολυεθνική εταιρεία στα μεταλλεία δεν είναι "πρέπον" και "θεμιτό", το να ψηφίζει σε τοπικές εκλογές ένας Αυστριακός, ή ένας Γερμανός με στόχο να καταργηθεί μια επένδυση είναι "θεμιτό";
  • Επίσης, επειδή δεν τους βγαίνουν τα κουκιά και επειδή είναι νόμιμο είναι και ηθικό να ψηφίζουν για το μέλλον μια ολόκληρης κοινωνίας, άνθρωποι που έχουν σαν "έρεισμα" ότι περνούν εδώ κάποια σαββατοκύριακα  και τα καλοκαίρια τους;
Ένα είναι βέβαιο:

 το γαρ του οικονομικοπολιτικού συμφέροντος τους, έχει γεμίσει με  παραφροσύνη το μυαλό τους...

 


16 σχόλια:

STOχASTIS είπε...

Είμαι σε ένα νυκτερινό μαγαζί στην Μεγάλη Παναγία και πίνω ποτά (ΔΙΑΣΚΕΔΆΖΩ ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΙΟΛΟΓΕ) με άλλους 2 φίλους !!!

Ξαφνικά μας έρχεται ένας αναπτήρας S.O.S. Χαλκιδική για να ανάψουμε τσιγάρο ...

Μέχρι εδώ όλα τέλεια ...
από δω και πέρα όμως και υπέροχα ...
τότε ο διπλανός μας μα λέει αφήστε τον αναπτήρα γιατί λέει S.O.S. Χαλκιδική !!!

βρε συ τον ρωτάμε .... και γιατί ΟΧΙ;;;;
από πού είσαι ;;;;

και εδώ το Θεϊκό .....
στο Παλαιοχώρι ψηφίζω !!!

βρε σύ του λέμε και εμείς από το Παλαιοχώρι και οι τρεις ...
γενεές τουλάχιστον δεκατέσσερις ...
ποιανού παιδί είσαι και δεν σε ξέρουμε ;

και την αλήθεια και την θεϊκή απάντηση ....

που μας ΤΗΝ λέει τελικά ο διπλανός μας κύριος :
εγώ είμαι από τον Ταξιάρχη κανονικά και παλαιότερα έμενα στο Γομάτι αλλά τώρα που δουλεύω στην ELDORADO GOLD μένω και ψηφίζω στο Παλαιοχώρι !!!

Ακόμα να συνεφέρω την παρέα .... από το σοκ του γνήσιου "ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΝΟΥ" !!!!

Ρίμπας Αθ. Αστέριος
www.palaiochori.com

Υ.Γ Εκ τον υστέρων μίλησα με τον φίλο που αναφέρω παραπάνω με τον οποίο ... κάναμε και πολύ ωραία παρέα διότι είναι προφανές ότι μεταξύ μας ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΊΣΟΥΜΕ ΤΊΠΟΤΑ .-

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κύριε Ρίμπα να υποθέσουμε ότι στο σχόλιο σας κρύβετε η "εργολαβική" διάθεση και πρεμούρα σας για να δικαιολογήσετε για πολλοστή φορά τα αδικαιολόγητα του συντονιστικού και του συστήματος που το συντηρεί.

Κύριε Ρίμπα κρίνεστε... Κύριως η αλήθεια ή το ψεύδος των όσων ισχυρίζεστε.

Εμάς προσωπικά δεν μας έχετε πείσει για την αξιοπιστία σας.

Σας αρέσει να θολώνετε τα καθαρά νερά. Και να "ευλογείτε" τα ακάθαρτα...

Παρ' όλα αυτά σας ευχαριστούμε που μπήκατε στη διαδικασία να μοιραστείτε αυτό το "σοκ" που ζήσατε μαζί μας.



Ανώνυμος είπε...

ΡΙΜΠΑ ΠΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙΣ .ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΜΑ.ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ Ο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ?ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ?ΠΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΦΤΑΙΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ PERIE

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΏ ΝΑ ΔΕΙΣ ΡΙΜΠΑ ΤΙ ΣΟΚ ΈΠΑΘΑ ΟΤΑΝ ΡΏΤΗΣΑ ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΊΠΑΝ ΤΟ ΑΠΌΛΥΤΑ ΘΕΪΚΌ........... ΕΊΝΑΙ O ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΡΙΜΠΑ ,ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΕΠΙΣΤΆΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΈΜ ΛΆΚΚΟ, ΠΟΥ ΜΕΓΆΛΩΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ ΑΠΌ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΊΑ , ΠΟΥ ΣΠΟΎΔΑΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ ΑΠΌ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΊΑ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΨΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ ΑΠΌ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΊΑ , ΠΟΥ ΈΚΑΝΕ ΣΠΊΤΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΊΑ, ΠΟΥ ΠΑΊΡΝΕΙ ΣΎΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΚΌΜΑ ΖΕΙ ΚΙ ΑΥΤΌΣ ΚΙ Η ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΌ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΊΑ.
ΦΑΝΤΆΣΟΥ ΡΙΜΠΑ ΤΟ ΔΙΚΌ ΜΟΥ ΣΟΚ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΚΆΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕΓΆΛΩΣΕ ΑΠΌ ΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΈΕΙ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΛΈΕΙ. ΤΟ ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΕΊΝΑΙ ΑΠΌΛΥΤΟ ΘΡΆΣΟΣ!!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΊΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΉΣ !!

ΤΟ ΣΟΟΚΚ!!!

STOχASTIS είπε...

Όπως βλέπεις και βγαίνω και πίνω ...
τσιγάρο δεν καπνίζω εδώ και λίγα χρόνια ...
και φίλους πολλούς πάντα έχω ...

όλοι γνωρίζουν σε συνέχεια και με μοναδική συνέπεια όταν δεν δουλεύω εκτός Παλαιοχωρίου είμαι στο χωρίο και μάλιστα θεωρώ προνόμιο να είμαι από αυτούς που "βλέπουν ή είδαν και πέρα από το ... Χρίτσι" !!!

δεν μου λες ΚΥΑΝΙΤΙΚΟΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΈΝΟ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙ ... τζάμπα για να είναι το ποτό κάποιος κερνάει ... άρα έχω πολλούς "εχθρούς" που με κερνάνε !!!!

ΟΥΑΟΥ !!!

άρα έχεις δίκιο ... Γ@ΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ !!!

Τελικά κατάλαβα τον καημό σου @27 Αυγούστου 2013 - 8:12 μ.μ. ... άσε εμένα στους "εχθρούς" μου και να χαίρεσαι τους "φίλους" σου !!!

όσο για το που μένει ο φίλος που σου ανέφερα ... ρώτα τον ίδιο να σου το πει αφού είσαι και ξερόλας (μένει σε σπίτι κοντά στο κέντρο του χωριού μου) !!!

ΑΛΛΆ Η ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΛΛΆ .... Η ΑΝΆΡΤΗΣΗ που επίσης απαντήθηκε και στο :
http://eftropios.blogspot.gr/2013/08/blog-post_5452.html

με τίτλο:
"Η "ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΣ ... ΝΑΦΘΑΛΙΝΕΣ"

Τελικά αγαπητέ μου φίλε
@ 27 Αυγούστου 2013 - 8:12 μ.μ.
κάτι άλλο προσπαθείς να πεις ... :) :) :)
αλλά τελικά το μόνο που κατάφερες είναι να ... ξεχάσεις στο τέλος το όνομα σου !!!!

επιπλέον αν είσαι από τους ... "Λιβέντες"
ποτέ και πουθενά δεν είσαστε παρόν ...,
σήμερα θα είστε για να δείτε τον κόσμο που κυκλοφορεί, που ...
μαζεύετε παράδες για παν ενδεχόμενο ;

Κουκουλοφόρε @Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2013 - 8:12 μ.μ.!!!

Ρίμπας Αθ. Αστέριος
www.palaiochori.com

Υ.Γ. @ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ είναι δεδομένο ότι από μέρους μου (λόγω πεπραγμένων σας) δεν με απασχολεί το "Εμάς προσωπικά δεν μας έχετε πείσει για την αξιοπιστία σας." .... ;) ;) ;) !!!!

Όμως αυτό δεν με περιορίζει να σας πώ επίσης ευχαριστώ ... για τον διάλογο μέσα από αναρτήσεις σχολίων διότι παρόλο που είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ (ο διάλογος)... ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΛΕΩ συμφερόντων από την περιοχή .

Έστω και με αυτό τον τρόπο ... κάτι είναι .-

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κύρια Ρίμπα παρομοίως σ' ότι αφορά και εμάς... "Κουβέντα να γίνεται"... έστω και έτσι γιατί σε φυσιολογικές συνθήκες νομίζουμε ότι δεν είναι κάτι που σας ευχαριστεί.

Η αντιπαράθεση ουσίας δεν είναι το δυνατό σημείο της αντιμεταλλευτικής παράταξης σας.Με τις κραυγές και τα συνθήματα μπορείτε καλύτερα.

STOχASTIS είπε...

@Πολίτες Αριστοτέλη

"Συ Είπας"

Ρίμπας Αθ. Αστέριος
www.palaiochori.com

STOχASTIS είπε...

@ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Επίσης για τον πανικό των ... φωνηέντων !!!
αφού εσείς αντέχετε τον διάλογο!!!

δεν θα σας απαντήσω με το ...
" ἄφες αὐτοῖς• οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι "

ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ

"15 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηρὰν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον, καὶ ὅταν γένηται, ποιεῖτε αὐτὸν υἱὸν γεέννης διπλότερον ὑμῶν." κατα Ματθαιον, κεφ 23

διότι σας πάει ... γάντι !!!

Αλήθεια ποιοw είσαι ο "ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" που ... απαντάς στα σχόλια ;

Μην μου πείτε και εσείς ότι είστε όλοι ΑΝΩΝΥΜΟΙ διότι κινδυνεύεται να χαρακτηριστείτε ως "κουκουλοφοροι" !!!

Ρίμπας Αθ. Αστέριος
www.palaiochori.com

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κύριε Ρίμπα πόσο... δίκιο κινδυνεύετε να έχετε;

Εμείς είμαστε οι "κουκουλοφόροι"

Δεν είναι κουκουλοφόροι αυτοί που έκαψαν τις Σκουριές και έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων.

Δεν είναι κουκουλοφόροι αυτοί που έκαψαν, έσπασαν και πέταξαν πέτρες σε περιουσίες εργαζομένων.

Δεν είναι κουκουλοφόροι εκείνοι που έβγαλαν το μάτι του 29χρονου στη Μ. Παναγία.

ΟΧΙ κ. Ρίμπα αυτοί δεν είναι οι κουκουλοφόροι που απειλούν ζωές, σπιλώνουν υπολήψεις και συκοφαντούν. Εμείς είμαστε που ασκούμε κριτική στα "περήφανα" και "πατριωτικού" προσανατολισμού πεπραγμένα σας...

Επιτρέψτε μας αλλά εδώ ταιριάζει απόλυτα το: "πατέρ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι λέγουσι και τι ποιούσι."

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΨΕΜΜΑ ΡΙΜΠΑ ΔΟΥΛΕΥΗΣ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ?ΠΑΡΕ ΜΕΛΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΠΥΡΕ ΚΑΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ .ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΣΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΔΩ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ.ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΒΓΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΙΣΕ ΜΟΝΟΣ.ΜΑΛΛΩΝ ΣΕ ΠΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΥΑΝΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΕ ΑΚΟΜΑ .ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 30+ ΧΡΩΝΙΑ?

STOχASTIS είπε...

@29 Αυγούστου 2013 - 2:41 μ.μ.

Γράψε πρώτα ΤΑ εύκολα ... που πιστεύω ότι είναι το όνομα σου και πως αυτό γράφεται ...

Μην μου πεις ότι βάζεις σταυρό ; !!!

Διότι θα σκεφτώ ότι το κάνεις λόγω συντομίας φυσικά και όπως λένε οι δική σου άνθρωποι ... το παιδί (δλδ εσύ @29 Αυγούστου 2013 - 2:41 μ.μ.) είναι ΛΙΒΕΝΤΣ !!!

:) :) :)

Φιλαράκο το "ΧΡΩΝΙΑ" με Ο (όμικρον)) ... κλπ κλπ κλπ

Τελικά στις παρέες σου όταν είσαι μιλάς ή γράφεις για να ξέρω τι προσέχουν περισσότερο ... !!!

Ρίμπας Αθ. Αστέριος
www.palaiochori.com

Υ.Γ Ρουφιανούλη πάντως σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου ... διότι στην τελική με θαυμάζεις για να ενδιαφέρεσαι τόσο για μένα και τις δραστηριότητες μου !!!

@Πόλίτες Αριστοτέλη πάλι σε παραπήρε ο ενθουσιασμός και ενώ θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου ... έβαλες πάλι εκείνο το περιττό " σας..." και πάλι πισωγύρισες την κουβέντα στις ετικέτες , τους διχασμούς και τα ... διαίρει και βασίλευε !!!!

Βρε κάντε ένα βήμα μπροστά ... ξεκολλήστε λέμε ..... αλλά όπως κάπου διάβασα ότι είστε θιασώτες της κάτωθι λογικής :

"Βασική αρχή για να χειραγωγήσεις την κοινωνία είναι "ΔΙΑΙΡΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕ" ή "Divide et impera" & "divide ut regnes".

Είναι παλιά αυτή η «συνταγή» και απολύτως αποτελεσματική.
Στρέφεις ένα μέρος της κοινωνίας εναντίον του άλλου, «ποδοσφαιροποιείς» κοινωνικές ή επαγγελματικές τάξεις και το πεδίο είναι ελεύθερο να κάνεις ό,τι θέλεις την ώρα που οι άλλοι θα παίζουν το παιγνίδι των «καλών» και των «κακών».!!! "

Η ΒΙΑ κύριοι/ες ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΈΑ ΑΠΌ ΟΠΟΎ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΈΡΧΕΤΑΙ .-

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κυρία Ρίμπα εσείς είστε ο πρώτος διδάξας στις τοποθετήσεις ετικετών. Τα γνωστό γνωμικό για τη βία δε θυμόμαστε να το αναφέρατε πρώτο απ' όλα έπειτα από κάποια επίθεση των... ξεσκέπαστων "αγωνιστών".

Σας θυμόμαστε πρώτα να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα και στο τέλος έτσι για το ξεκάρφωμα να κοτσάρετε και ένα "η βία είναι καταδικαστέα, απ όπου και αν προέρχεται"...

Σας ευχαριστούμε που μας το υπενθυμίζετε γιατι με την τακτική που ακολουθείτε το είχαμε ξεχάσει...

STOχASTIS είπε...

Είπες να κρυφτείς αλλά τελικά ... δεν άντεξες !!!

για τον πανικό των ... φωνηέντων !!!
αφού εσείς αντέχετε τον διάλογο !!!

Αλήθεια ποιος είσαι ο @"ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" που ... απαντάς στα σχόλια ;

Μην μου πείτε και εσείς ότι είστε όλοι ΑΝΩΝΥΜΟΙ διότι κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ως "κουκουλοφοροι" !!!

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ που ούτε ως ψίθυρο δεν τολμάτε το :

Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΈΡΧΕΤΑΙ

Ρίμπας Αθ. Αστέριος
www.palaiochori.com

Y.G Την προηγούμενη φορά ... σε βρήκα προσεκτικό τουλάχιστον στον τόνο ... αλλά τελικά κάκιωσες διότι ζορίστηκες !!!

και να ξέρεις ότι και αυτό το παιχνίδι είναι υπέρ μου διότι στην ζυγαριά ... μάλλον "βαϊζεις" που λένε και στο χωριό μου το Παλαιοχώρι !!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κύριε Ρίμπα πόσο... δίκιο κινδυνεύετε να έχετε;

Εμείς είμαστε οι "κουκουλοφόροι"

Δεν είναι κουκουλοφόροι αυτοί που έκαψαν τις Σκουριές και έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων.

Δεν είναι κουκουλοφόροι αυτοί που έκαψαν, έσπασαν και πέταξαν πέτρες σε περιουσίες εργαζομένων.

Δεν είναι κουκουλοφόροι εκείνοι που έβγαλαν το μάτι του 29χρονου στη Μ. Παναγία.

ΟΧΙ κ. Ρίμπα αυτοί δεν είναι οι κουκουλοφόροι που απειλούν ζωές, σπιλώνουν υπολήψεις και συκοφαντούν. Εμείς είμαστε που ασκούμε κριτική στα "περήφανα" και "πατριωτικού" προσανατολισμού πεπραγμένα σας...

Επιτρέψτε μας αλλά εδώ ταιριάζει απόλυτα το: "πατέρ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι λέγουσι και τι ποιούσι."

ΥΓ. Ζητούμε συγνώμη για την επανάληψη προηγούμενου σχολίου.

Το ξαναδημοσιεύουμε για τον κ. Ρίμπα, που δεν κατάλαβε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙΠΟΤΑ Ε?ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ?ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΑΝ ΕΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ΕΣΥ ΕΡΧΕΣΑΙ ΜΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝ .ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΩ .ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΞΑΣΚΙΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΥΧΕΡΟΥΛΗ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΟΥΝ Η ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ

STOχASTIS είπε...

@30 Αυγούστου 2013 - 8:56 μ.μ.

τελικά μου θύμισες την ... συστημική φίλη μου που απλά το έπαιξε χορικός για να υπάρχει αντίλογος !!!