Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΤΑΝ ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΨΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟ...

"Ρε παιδιά καμιά... όαση με αρσενικό υπάρχει στο χάρτη;;;"

Τελικά, οι «οικολόγοι» είναι οι πιο θερμοί υποστηρικτές του αρσενικού. Όταν ακούνε πως κάπου υπάρχει αρσενικό αμέσως ξεθαρρεύουν και χαίρονται. 


Για την περίπτωση δε των ανακοινώσεων που έκανε ο Δήμαρχος Αριστοτέλης προς τους δημότες του Νεοχωρίου για την ποσότητα αρσενικού που ανιχνεύτηκε στο πόσιμο νερό τους πέταξαν στην κυριολεξία τη σκούφια τους από τη χαρά και... δικαίωση! Η ξεθωριασμένη ανάγκη της δήθεν σωτήριας ύπαρξης τους ξαναπέκτησε νόημα.
 

Είναι αλήθεια πως τα συναισθήματα που τρέφουν για το αρσενικό και για τις τοξικότητες εν γένει δεν αφορά και δεν ενδιαφέρει κανένα. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το πανηγυράκι που πήγαν να στήσουν με τα συνήθη ψέματα τους για να στρέψουν επάνω τους τα αγαπημένα  φώτα της δημοσιότητας.


Και τι δεν είπαν και αυτή τη φορά. Τι ότι «αποδοκιμάστηκε ο δήμαρχος», τι ότι «δεν απάντησε στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που του τέθηκαν», τι ότι «το Νεοχώρι είναι καζάνι που βράζει μετά την αποκάλυψη», και ΦΥΣΙΚΑ ότι «τα μεταλλεία φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την ύπαρξη αρσενικού στις γεωτρήσεις».


Την αλήθεια όμως την ξέρουν τόσο αυτοί που προβαίνουν στη σκόπιμη διασπορά αυτών των ψεμάτων, όσο και οι κάτοικοι του Νεοχωρίου που παρακολούθησαν το δήμαρχο Αριστοτέλη να τους κάνει με υπεύθυνο τρόπο τη σχετική ενημέρωση.


Μάλλον εκεί έγκειται και η μεγάλη απογοήτευση των επαγγελματιών του τρόμου και της καταστροφολογίας. Το ότι οι κάτοικοι του Νεοχωρίου άκουσαν με προσοχή και νηφαλιότητα το Χρήστο Πάχτα να τους εξηγεί, πως έχει ακριβώς το ζήτημα με την συγκέντρωση του αρσενικού στις  πηγές υδροδότησης του χωριού, το οποίο συζήτησαν μαζί του και μετά το τέλος της επίσημης ενημέρωσης και τον συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία που έλαβε.


Εξίσου μεγάλη «κάψα» τους προκαλεί το γεγονός ότι η ύπαρξη του αρσενικού δεν συνδέεται επ’ουδενί με τη υπάρχουσα ή τη σχεδιαζόμενη μεταλλευτική δραστηριότητα.

 Για την ακρίβεια, η εξορυκτική δραστηριότητα εξαφανίζει την ύπαρξη του αρσενικού, η οποία υφίσταται σε όποιο σημείο του πλανήτη υπάρχει μεταλλοφορία ή χρήση φυτοφαρμάκων λόγω της υπερεντατικής γεωργικής καλλιέργειας. (Αλήθεια για την ακαταλληλότητα προς πόση του νερού της Τρίγλιας και των Ν. Πλαγίων και εκεί ευθύνεται η μεταλλευτική δραστηριότητα;)


Ψιλά γράμματα όλα αυτά για τους «οικολόγους». Ψέμα να’ ναι και ότι να΄ναι. Η ιδιοτέλεια τους δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό. 

Δεν πειράζει. Κι αυτή τη φορά όμως θα μείνουν με τη... δίψα. Ότι έφτασαν κοντά στην πηγή της καταστροφής που ονερεύονται, αλλά και πάλι... νερό δεν ήπιαν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιραζ που βρεθκε αρσινικο στου χουριο μας. Θα ρίξουμι κι λίγο θυλικο και θα του ιξουδιτιροσουμε...

Ανώνυμος είπε...

ελα μωρε κι ας εχει αρσενικο το νερο, εμας δε μας νοιαζει, εμεις πινουμε πηριε

Ανώνυμος είπε...

Που να βρουμ το θυλικό; Απου ιερισσού θα παρουμ';