Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ «ΣΥΜΠΤΩΣΕΩΝ» ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ... ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ...»

Μεγάλη "επιτυχία"!
Τόσες... συμπτώσεις μαζεμένες;;;;
Δεν είναι οι λίγες οι φορές, όπου ο ιδρυτής του «antigoldgreece» επιχειρώντας να αποδομήσει ενέργειες, καταστάσεις ή γεγονότα, που φέρουν τη σφραγίδα της επιρροής του, χρησιμοποιεί τη φράση: «αυτά τα φαινόμενα δεν πρέπει να θεωρούνται διαβολικές ενέργειες, αλλά φυσικές αντιδράσεις ανθρώπων που αντιδρούν για όσα ακούγονται για τον τόπο τους»... (Δείτε εδώ στο 17:27)

Όσο και να απορρίπτει ο Mr. antigold  μ’ αυτό το επιχείρημα, το ενδεχόμενο να υπάρχει το στοιχείο της διαβολής, στα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια στην ευρύτερη περιοχή,  με αφορμή τα... προβλήματα που δημιουργεί κυρίως στον ίδιο και έπειτα σ’ όλους τους υπόλοιπους αντιδρώντες η μεταλλεία, χθες κατά «διαβολική σύμπτωση»... γέννησαν και τα κοκόρια του!

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης δημοσίευσε στο blog του «καταγγελία» για τις συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσης των συμπυκνωμάτω,ν που φορτώνονται και μεταφέρονται από Στρατώνι και Ολυμπιάδα στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης και το απόγευμα της ίδιας μέρας συνέβη, κατά... σύμπτωση, να διαφύγει από την καρότσα φορτηγού συμπύκνωμα χρυσοφόρου πυρίτη κατά τη διάρκεια αλλαγής ελαστικού!!!!!


Δε θα μείνουμε προς το παρόν στην... καταγγελία, καθώς ως συνήθως πρόκειται για ένα μυθιστορηματικό πόνημα στο οποίο ο... πλέον αρχέγονος ακτιβιστής παίρνει επίσημα στοιχεία τα οποία είναι δημοσιευμένα τόσο στη ΜΠΕ του έργου, όσο και στο site της Eldorado Gold και «κολλάει» αυτά που πρέπει, φαντάζεται ή θα επιθυμούσε να συμβαίνουν στην πραγματικότητα για να δικαιωθούν οι...προφητείες του και να επιτύχει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από τη διακοπή της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική. (Δείτε ενδεικτικά εδώ και εδώ).


Το κυριότερο δε όλων που αποδυναμώνει κατά την άποψη μας την όποια βαρύτητα θα μπορούσε να ‘χει αυτή η «καταγγελία», είναι ότι πρώτα εστάλη για δημοσίευση στην εφημερίδα «το ποντίκι», μετά ενημερώθηκαν οι  αντίχρυσοι τουιτεράδες και στο τέλος οι επίσημες αρχές οι οποίες είναι καθ’ ύλην αρμόδιες για τέτοιες υποθέσεις. Παγίως, οι εντυπώσεις είναι αυτές που απασχολούν το «παρατηρητήριο...» και έπειτα η... ουσία, που σπανίως απαντάται στις κατηγορίες του.


Εμείς θα ασχοληθούμε με τη... σύμπτωση του «φαινομένου», που χθες δεν ήταν μόνο μια...


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΛΛΕΠΆΛΛΗΛΩΝ «ΣΥΜΠΤΩΣΕΩΝ» ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ... ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ...»


Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου (πρώτες πρωινές ώρες πριν κυκλοφορήσει «το ποντίκι» με την καταγγελία): Η... καταγγελία αναρτάται στο blog με φωτογραφίες από το φορτηγό του εργολάβου που έχει αναλάβει την εργολαβία μεταφοράς των συμπυκνωμάτων, από το σημείο φόρτωσης στην Ολυμπιάδα και μ’ έναν χάρτη που δείχνει ποια είναι η διαδρομή που ακολουθείται από τα φορτηγά για το συγκεκριμένο δρομολόγιο και μέσα από ποιους οικισμούς της παλιάς Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας διέρχονται.




Λίγες ώρες αργότερα το «παρατηρητήριο...» κάνει  έκκληση στο twitter και στους αντίχρυσους τουιτεράδες του να διαδώσουν με τιτιβίσματα την... καταγγελία του.


Τα παπαγαλάκια του ανταποκρίθηκαν άμεσα στην... έκκληση του. Κάποιοι τουιτάρουν την καταγγελία με βαρύγδουπες εκφράσεις για να γίνει πιο «τοξικά» πειστικό το «τηλεγράφημα» τους. 

Κάποιοι άλλοι τουιτάρουν ΜΟΝΟ το χάρτη της διαδρομής με «χρηστικές» πληροφορίες, όπου πχ η λίμνη τελμάτων της Ολυμπιάδας, απ’ όπου γίνεται η λήψη του χρυσοφόρου πυρίτη, χαρακτηρίζεται ως «χαβούζα» (Δείτε εδώ το χάρτη).


Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 3 μ.μ.: το φορτηγό που έχει ξεκινήσει κατά... σύμπτωση από Ολυμπιάδα και κατευθύνεται προς τη Θεσσαλονίκη φορτωμένο με τόνους χρυσοφόρου πυρίτη, σύμφωνα με την  εφημερίδα «αυγή»: «σταμάτησε στη Ρεντίνα λόγω μηχανικής βλάβης σε κοντινό βουλκανιζατέρ» και συνεχίζει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα: «... από το ατύχημα όμως που υπέστησαν τα ελαστικά του φορτηγού, μετακινήθηκε το φορτίο, άνοιξε η πόρτα και χύθηκαν οι αρσενοπυρίτες στο έδαφος...».


Ερώτηση 1η: Πως γίνεται να σταματάει το φορτηγό για «μηχανική βλάβη» αλλά αυτή η βλάβη να μετατρέπεται σε «ατύχημα» και πρόβλημα στα ελαστικά του φορτηγού? Εδώ το ρεπορτάζ της «Αυγής» έχει μια τρύπα που δεν καλύπτεται όσο καλοπροαίρετος αλλά κυρίως φαντασιομανής να είναι κάποιος.


Ερώτηση 2η: Πως γίνεται από το ίδιο «ατύχημα» να προκαλείται μετατόπιση φορτίου και να ανοίξει η πόρτα για να χυθούν οι αρσενοπυρίτες στο έδαφος; Τέτοιου τύπου φορτηγά (ανατρεπόμενα), ως γνωστόν, έχουν υδραυλικές καρότσες που οι πόρτες τους ανοίγουν και κλείνουν μόνο με το πάτημα κουμπιού. Πως λοιπόν από μια αλλαγή ελαστικού φτάσαμε στη μετατόπιση φορτίου και τη διαρροή του αρσενοπυρίτη; Για φορτηγά αυτοκίνητό μιλάμε που ήταν σταθμευμένο και όχι για φορτηγό πλοίο που βρίσκεται σε καταιγίδα.


Την ώρα που γινόταν της... μετατόπισης στο βουλκανιζατέρ, όλως... τυχαίως και... συμπτωματικώς  στο συνεργείο μέσα σε δευτερόλεπτα το... επισκέφτηκαν  και 3 αντιδρώντες. 

Οι δύο από την Ιερισσό και ο τρίτος από το Σταυρό, οι οποίοι ζήτησαν να γίνει αλλαγή στα λάστιχα του αυτοκινήτου τους, ενώ στο συγκεκριμένο βουλκανιζατέρ δεν γίνονται αλλαγές ελαστικών σε επιβατικά αυτοκίνητα. Μόνο σε φορτηγά και πάλι κατόπιν παραγγελίας....


Όταν έγινε η... διαρροή, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έφυγαν από το σημείο και επέστρεψαν μέσα σε 10 λεπτά έχοντας μαζί τους εκπρόσωπο του Δήμου Βόλβης, τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας  Άνω Σταυρού κ. Ναούμ και την αστυνομία...! 

Ερώτηση 3η: Μέσα σ' όλες τις προηγηθείσες συμπτώσεις να βρεθει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την είσοδο του φορτηγού στο βουλκανιζατέρ και αυτοκίνητο στον ίδιο χώρο, στο οποίο επέβαιναν και 3 αντιδρώντες και το οποίο έπρεπε να αλλάξει λάστιχα σ' ενα συνεργείο, που δεν αλλάζει λάστιχα σε επιβατικά αυτοκίνητα και είναι κάτι που είναι γνωστό από το Βασιλούδι μέχρι και την Αμμουλιανή και από την Αρέθουσα μέχρι και την Καβάλα;
Τοξικό...  ατύχημα και "εμπάτε σκύλοι και αλέστε"!


Η συνέχεια είναι γνωστή. Επείγουσες ανακοινώσεις στο twitter από το «παρατηρητήριο...» για το συμβάν, τιτιβίσματα αυτοδικαίωσης και φωτογραφίες από το σημείο παρουσία αστυνομικών, που υποτίθεται ότι ήταν αποκλεισμένο από την πρώτη στιγμή,  γιατί υπήρχε... σοβαρό περιβαλλοντικό - τοξικό ατύχημα.  (Δείτε εδώ και εδώ)
 


Όπως και να’ χει θεωρούμε, ότι οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές οφείλουν να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση. Να διερευνήσουν δηλαδή και τις καταγγελίες του «παρατηρητηρίου...», αλλά και την αλληλουχία των παράξενων... συμπτώσεων, που συνέβησαν από τη δημοσίευση τους και έπειτα...


Αυτό δεν το λέμε τυχαία. Όποιος διαβάσει τις καταγγελίες του «παρατηρηρίου...» και δει και τις νέες φωτογραφίες που δημοσιεύει (δείτε εδώ), αντιλαμβάνεται ότι είναι προϊόν συστηματικής παρακολούθησης σε βάθος χρόνου

Κάποιοι άνθρωποι όπως φαίνεται αφιέρωσαν πολύ χρόνο και χρήμα γι' αυτήν την παρακολούθηση. Τα υπόλοιπα ας τα διερευνήσουν οι αρχές. 

Είναι δική τους δουλειά και αν την κάνουν, όπως πρέπει θα βγάλουν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για τους... στόχους των καταγγελόντων, των κατα... τύχη αυτοπτών μαρτύρων και όλων όσων εμπλέκονται με της... σύμπτωσης το κάγκελο!!!

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτός ο "Πότμος" τι πράγμα είναι; Πως μιλάει και γράφει έτσι για το χωριό μας; Αυτό είναι χιούμορ που κάνει; Πρέπει να είπαν γ..ω το Σταυρό σας όταν το έμαθαν". Και να ταν μόνο αυτό; απαντάει απο κάτω η "αγαθή μαρία" "είσαι θεός". Ημαρτον κύριε και θαυμαστά τα έργα σου. Με τι είδους άτομα έχει μπλέξει η περιοχή; Τι άλλο θα ακούσουμε;

Γιατί δεν κάνετε ένα άρθρο ή ρεπορτάζ για το ποιόν αυτών των ατόμων που προίσταντε του αγώνα κατά των μεταλλείων. Ξέρουν οι γιαγιάδες οι παππούδες ακόμη και αυτός ο τραγόπαπας από τη Μεγ. Παναγία πόσο βλάσφημη είναι αυτή η φάρα με τς μαύρες μπλούζες, τα μούσια και τις κοτσίδες;

Ανώνυμος είπε...

έπρεπε να περάσει λίγος καιρός
για να καταλάβω το εμμονικό σου σύνδρομο με το .... The Mentalist !!!

εκείνο που μου είχες ...υποδείξει !!!

Tragic !!!

Πάντως το σενάριο σου καλό για της Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα και νομίζω ότι οι ... σεναριογράφοι της ελληνικής τηλεόρασης βρήκανε άξιο ανταγωνιστή !!!

Αυτό έχει και τα θετικά του ... διότι στους καιρούς που ζούμε και το MEGA λύση είναι .... στον όμιλο εξάλλου θα είσαι ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙΣ.

Με συγκίνησες βρέ ... α στο καλό σου !!!

Για τα κυανιτικός διεστραμμένα φωσφοριζέ στρουμφάκια, αλλά και τους Γραμματείς, Τελώνες και Φαρσιαίους που τα ανέχονται

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

Υ.Γ. Νομίζω ότι με αδικείς όταν ... λογοκρίνεις τα σχόλια μου ;)

εγώ σου κάνω σχόλια, αλλά εσύ θέλεις να είσαι ... ΙΜΑΜΗΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Έχω δει τον Πότμο να πίνει υγρό μπαταρίας!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ολόκληρη καταδρομική έκαναν οι ορκινάδες και οι μπάτσοι ακόμη να βγάλουν άκρη,σε βουλκανιζατέρ θα κολλήσουν;
Κανείς δεν φτάνει τους ορκινάδες σε τέτοια. Ολοι οι υπόλοιποι χαιδεύουμε σκύλους γάτες και ποτίζουμε μποστάνια.
Τους παραδέχουμε τους μπ.......ς.
Πολίτη μην το κόψεις. Έβαλα τελίτσες.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κύριε... "κανένα" ή όπως αλλιώς σας αρέσει να αυτοαποκαλείστε ως σχολιαστής, αν όντως ξέρετε ή έχετε στοιχεία γι' αυτή τη σοβαρή υπόθεση μη σπαταλάτε το χρόνο σας γράφοντας και στέλνοντας χιουμοριστικά σχόλια σε εμάς.

Πάτε κατευθείαν στην αστυνομία ή στην εισαγγελεία και δώστε τις πληροφορίες σας.

Βοηθείστε να μαθευτεί η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ@ 1:01

ΜΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΒΑΡΥ... ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΛΑΕΙ...

"ΒΕΡΜΟΥΤ" ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...

ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης του συνεργείου ξέρουν όλη την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Το μεγάλο το γέλιο θα έρθει όταν ανακαλύψουν οι υπηρέτες του νόμου κ της τήρησης της τάξης σε τι ακριβώς τοξικά υλικά βρέθηκαν δίπλα.

Πρόταση μου και νομίζω απαίτηση όλων, θα ήταν να γράφατε κανένα μυθιστόρημα, αφού η φαντασία δε σας περισσεύει.

Ο ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

"Ψύχραιμε" μήπως εσύ άρχισες ήδη να γράφεις μυθιστόρημα; Τι τοξικά βρέθηκαν δίπλα;

Βουλκανιζατέρ είναι εκεί. Λιπαντικά και άλλα θα έχουν πέσει στο τσιμέντο του. Για τη ψυχραιμία σου θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα.

Ανώνυμος είπε...

Μα εκεί που αφήνει ο Μαγουνάκης τα φορτηγά του στο Σταυρό, πως να μην του κάνουν δολιοφθορά οι αντίχρυσοι;


Ένα... πυράκι είναι η ιστορία.


Ας είναι πιο προσεκτικός απ΄εδώ και πέρα γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμια μπέσα.

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα... Μας ειπες τα ψεμματα που λενε οι αντιδρωντες.
Αντε πες μας τωρα κ τι στο καλο εγινε;
Μηπως ηταν λασπη απο ιαματικα λουτρα;

Ανώνυμος είπε...

για πες μας και για τα φορτηγα που σταματησαν στο 40 ,για αλλαγη ελαστικων ,η για αλλο λογο περιμεναν δυο ωρες;Στις 17αυγουστου οταν ελενγοταν ο οδηγος απο τροχαια στο σταυρο 8.15το πρωι γιατι 4φορτηγα περιμεναν στα γλυκα νερα; τι επαθε ο οδηγος παντελογλου στο στιβο;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @14 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:42 π.μ.

Αυτά που γράφεις δικαιώνουν αυτό που λέμε ότι σπαταλήθηκε πολύς χρόνος και χρήμα σε παρακολούθηση δρομολογίων φορτηγών του εργολάβου.

Πήγες αυτά τα στοιχεία στην αστυνομία; Αν όχι να τα πάς.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 11:27 π.μ.

Εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε τη λέξη "ψέματα". Εσύ τι χρησιμοποίησες. Ξέρεις τη ρήση με τη λανθάνουσα γλώσσα;

Σ' ότι αφορά το δεύτερο ερώτημα σου στο οποίο υπάρχει και μια πολύ ωραια δόση χιούμορ νομίζουμε ότι το τι έγινε θα το απαντήσει η αστυνομική και η δικαστική έρευνα.

Ανώνυμος είπε...

Είστε κιρίζια εκεί στους polites.
Εγώ θα πλήρωνα ότι έχω και δεν έχω να γεμίσω την Ελλάδα φυλλάδια και την τηλεόραση διαφημίσεις να λένε:
"ΕΚΤΑΚΤΟ! Έσκασε η τοξική βόμβα που ολοι ξέραμε οτι θα σκάσει. Δείτε την τοξική μόλυνση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!. Ζητάμε άμεσα την βοήθεια της Greenpeace και του OHE να σώσουν την περιοχή απο την διαρροή" Και απο δίπλα αυτην την φωτογραφία.
Σας δίνουν κάθε μέρα πάτημα να τους γελιοποιήσετε στο πανελλήνιο και εσείς δεν το κάνετε! 40 φτυαριές μεταλλείο και κάθεστε και αολογείστε αντι να τους δουλεέυετε ψιλό γαζί. Τι να πώ!
Και που ειστε... εσείς οι ίδιοι να πιέσετε την εταιρεία να πάρει μέτρα για να εξαλείψει και την περίπτωση να φεύγουν και αυτές οι 40 φτυαρίες.
Άλλο η μαλάκυνση των antigold και η αντιμετώπιση τους και άλλο το έργο που πρέπει να φέρει εις πέρας η πραγματική τοπική κοινωνία.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση προς @15 Σεπτεμβρίου 2013 - 7:23 μ.μ
Καλή η κριτική, οι χαρακτηρισμοί και όλα...

Με την αυτοκριτική τι γίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε τι άλλο θα σκάσει αύριο το πρωί... γι αυτές τις 40 φτυαριές μεταλλείο που θα μας ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.
Κοντός ψαλμός αλληλούια...!!!
Το αυριανό δεν θα είναι πλάκα ούτε και για γέλια. Αλλά μόνο για κλάματα απ όλους μας. Αντιδρώντες και υποστηρικτές...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Λουκάς Σταμέλλος είπε...

Γειά σας, ήρθα. Τί θέλετε να μάθετε;

Ανώνυμος είπε...

Πότμε είμαι κάτοικος Σταυρού και είμαι αυτός που αναρωτήθηκα ποιός είσαι την περασμένη εβδομάδα. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο κατάλαβα τι είσαι.Δεν έχω πρόβλημα μ' αυτό που είσαι, ούτε με τα πιστέυω σου.
Εχω όμως μια ερώτηση. Το ότι είσαι άθεος και κατά των μεταλλείων γιατί πρέπει να το επιδεικνύεις με τόσο χυδαίο τρόπο;
Γιατί βρίζεις τα θεία μας μαζί με το χωριό μας; Γιατί δεν τα σέβεσαι; Αυτό που έγραψες: "Πρέπει να είπαν γ@Μ@ το Σταυρό σας" τι είναι ακριβώς; Χιούμορ, εξυπνάδα, σοφία, τι;