Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΕΒΗΛΩΘΗΚΕ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Στο στόχαστρο ιερόσυλου ή ιερόσυλων δραστών μπήκε το εικονοστάσιο της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται στην είσοδο παλιάς ερευνητικής στοάς στις Σκουριές και το οποίο όπως βλέπετε στην φωτογραφία βρέθηκε σπασμένο το τζάμι του.

Η στοά αυτή είχε γίνει επί tvx και ως είθισται σε κάθε στοά, έτσι και στην είσοδο αυτής κατασκευάστηκε ένα εικονοστάσιο προς τιμήν της προστάτιδας των μεταλλωρύχων.

 Η βεβήλωση του έγινε τυχαία αντιληπτή σήμερα το απόγευμα από εργαζόμενους, που έτυχε να περνούν από την συγκεριμένη στοά, η οποία δεν φυλάσσεται καθόλου, όπως αντίστοιχα οι υπόλοιποι εργοταξιακοί χώροι.

Για την ταυτότητα το δραστών και το χρόνο που έγινε το συμβάν μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι, ωστόσο καλό θα είναι να μην τους επιτρέψουμε να βγάλουν ετυμηγορία, από τη στιγμή που μέχρι στιγμής δεν έχουν ακουστεί ή καταγραφεί επίσημες μαρτυρίες για το συμβάν.

Αναμφίβολα, η εικόνα από μόνη της σοκάρει, καθώς ακόμη και ο πιο φανατικός πολέμιος της μεταλλευτικής δραστηριότητας γνωρίζει και σέβεται τη σημασία και το ρόλο, που διαδραματίζει η Αγία Βαρβάρα στη ζωή των μεταλλωρύχων. Τουλάχιστον, έτσι θέλουμε να πιστεύουμε.

Όπως και να' χεισ τα τόσα χρόνια δεν θυμόμαστε να έχει ξανασυμβεί βεβήλωση σε εικονοστάσιο της Αγίας Βαρβάρας, σε κάποια από τις μεταλλευτικές στοές. Ελπίζουμε να είναι και η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Έχουν που έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα, σ' ότι αφορά αξίες και σύμβολα. Ας μείνει και κάτι όρθιο...


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ψάχνετε ποιός μπορεί να έκανε τέτοια ασέβεια. Δες τε την αλητεία και τον αθεισμό που κουβαλούν χωρίς καμία ντροπή, οι νταβατζήδες της Χαλκιδικής που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
http://eftropios.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4341.html

Ανώνυμος είπε...

Χυδαίο και προσβλητικό το σχόλιο. Τι να περιμένεις απ'ενα blog που γράφει ο αυτοεξόριστος του Παλαιοχωρίου.

Ανώνυμος είπε...

ατομα του αναρχικου χωρου-συριζα που κατασκηνωναν στην περιοχη και οικολογοποιουνταν ολο το καλοκαιρι.

Ανώνυμος είπε...

@ 5 Σεπτεμβρίου 2013 - 12:19 π.μ.

Τελικά πρέπει διαβάζεις πολύ ... Καραμανλή και έχει κολλήσει στο κεφάλαιο Παρίσι !!!

;) ;) :)