Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΘΑΥΜΑ! Η Η ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ... ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ


Αλλεπάλληλα είναι τα "θαύματα", που συμβαίνουν στον... αγώνα ενάντια στη "ρύπανση" και την "καταστροφή" που προκαλεί η μεταλλευτική δραστηριότητα στο περιβάλλον της ΒΑ Χαλκιδικής.


Όπως μας ενημέρωσαν φίλοι του blog, τόσο το κέντρο της Θεσσαλονίκης όσο και τα προάστια της έχουν "πνιγεί" στην κυριολεξία  από χιλιάδες αφίσες που αφορούν τη συναυλία "για μια εξόρυξη που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ". Ένα σκηνικό που παραπέμπει έντονα σε προεκλογική περίοδο...

Κολλημένες αφίσες επάνω σε κολόνες, σε τοίχους, σε μνημεία, σε γέφυρες, σε φωτεινούς σηματοδότες, σχεδόν παντού. Σ' αυτήν την περίπτωση οι περίφημες "οικολογικές ευαισθησίες" περί ρύπανσης πάνε περίπατο και καταπίνονται αμάσητες χωρίς δεύτερη σκέψη από τους... κοινωνικούς "αγωνιστές". 

Να μη σχολιάσουμε τα κομμένα δέντρα που απαιτούνται για τέτοιες... ανάγκες. Το "οικολογικό" δράμα και η ψυχοπόνεση περιορίζονται στα κομμένα δέντρα μιας οριοθετημένης έκτασης από υπουργικές και δικαστικές αποφάσεις και δεν είναι άλλη απ΄' αυτή των Σκουριών.

Αλλά τι τους ενδιαφέρει αυτό τους... κοινωνικούς "αγωνιστές"; Τη δουλειά τους να κάνουν και όλα τ' άλλα δέντρα, πλην των Σκουριών, να πάνε να... κοπούν! Ή μήπως τους ενδιαφέρει ποιος θα επωμιστεί τον καθαρισμό της ρύπανσης που αφήνουν πίσω τους;

Δόξα το... μαγικό "λυχνάρι του Αλαντίν", η "τράπεζα του αγώνα" έχει λεφτά για πέταμα και για ρύπανση, την ώρα που ο μισός και παραπάνω ενεργός πληθυσμός της χώρας είναι άνεργος, μισθοί και συντάξεις είναι στα τάρταρα, ενώ οι τράπεζες εδώ και 3 χρόνια έχουν σταματήσει να δίνουν δάνεια.

 Παρ' όλα αυτά, οι... κοινωνικοί "αγωνιστές" διαθέτουν ανεξάντλητα οικονομικά αποθέματα όπως αποδεικνύεται για την τύπωση χιλιάδων αφισών, εντύπων, μπλουζών, για την κατάθεση προσφυγών, αγωγών, μηνύσεων και ταξιδιών σε κάθε γωνιά της γης.

Πόσο υποκριτικός, μυστήριος και ταυτόχρονα αντιφατικός είναι αυτός ο "αγώνας" σε σχέση με την τρέχουσα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα;;;

ΥΓ. Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης οι "τιμές κρασιού" και "φιάλης" που φαίνονται κάτω από την αφίσα στα "15" και "70 ευρώ" αντίστοιχα, δεν ανήκουν στην αφίσα της συναυλίας. Όπως μας ενημέρωσε ο φίλος που μας έστειλε τη φωτογραφία είναι τιμές από αφίσα άλλης εκδήλωσης πάνω στην οποία τοποθετήθηκε η συναυλιακή αφίσα. 

Όσοι θέλετε να πάτε πιστεύουμε ότι οι τιμές των προϊόντων προς πώληση θα είναι "αγωνιστικές". Τώρα για το αν θα πάρετε απόδειξη απ' ότι αγοράσετε δεν παίρνουμε όρκο. Οι "αγωνιστές" και σ' αυτά τα ζητήματα έχουν... άλλη λογική. 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, πως σας μπήκε η έμμονη ιδέα ότι ο "αγώνας" γίνεται για την οικολογία. Διαβάστε τη δήλωση σκοπών του συντονιστικού. Λέει τίποτα για οικολογία και πράσινα άλογα; Είναι ένας πολιτικός αγώνας που έχει εκμεταλλευτεί τους φόβους κάποιων πολιτών για να προωθήσει τα πολιτικές του φιλοδοξίες. Ξέρουμε ποιοι κατευθύνουν τον αγώνα. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο χορηγός του αγώνα.

"Ποιοι ειμαστε | about
Η δραστηριοποίηση των πολιτών και η ελεύθερη συμμετοχή τους σε συλλόγους και φορείς του τόπου αποτελεί έκφραση δημοκρατίας, αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα όλων, και υποχρέωσή μας προς τον τόπο που ζούμε. Μέλη της Συντονιστικού Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου είναι όλοι οι πολίτες – μέλη Συλλόγων ή Φορέων – οι οποίοι μεταξύ τους καταθέτουν σκέψεις και προτάσεις για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία. Μέσω του Συντονιστικού Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου και των γενικών συνελεύσεων των πολιτών της ευρύτερης περιοχής εξετάζεται όποιο ζήτημα αφορά τα δρώμενα και τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή."

Ανώνυμος είπε...

εμβολιο για την λυσσα κανατε?αν οχι μην το παραλειψτε........κυνδινος!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΟΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΓΛΥΚΟΣ ΟΤΑΝ ΠΛΥΘΕΙΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!