Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ...


Όλα γίνονται για το... περιβάλλον!!!
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Όπως ανακοινώθηκε χθές, η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία το αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών, για ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή στην υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Αυτό συνεπάγεται ότι την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα τη συνεχίσει η ανακρίτρια Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Άρα η προσπάθεια του συνηγόρου του κου Παπαγεωργίου να αναβαθμίσει τη σημασία της υπόθεσης και να παρουσιάσει το θέμα ως πολιτική δίωξη και όχι ως ποινικά κολάσιμες πράξεις, απέτυχε. Δεν λέω, καλή προσπάθεια, αλλά και η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης δεν μασάει κουτόχορτο…
 
Αν προσέξετε αυτή είναι και η προσπάθεια όλων των συνηγόρων των κατηγορουμένων: Να πάρει η υπόθεση τέτοια έκταση και δημοσιότητα, να εμπλακεί τόσο βαθιά ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα πολιτικά κόμματα, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να ισχυριστούν ότι όλη υπόθεση είναι πολιτική δίωξη εκ μέρους της κυβέρνησης επειδή εμπλέκεται η αντιπολίτευση.

Πόσους μήνες πριν λέγαμε ότι η υπόθεση του μπάχαλου στην Ιερισσό είναι ΚΑΘΑΡΑ πολιτική και κανείς δεν ενδιαφέρεται ούτε για το περιβάλλον, ούτε για τους κατοίκους της Χαλκιδικής… Λυπούμαστε πολύ που βγαίνουμε αληθινοί, αλλά προσέξτε και τη συνέχεια: Έρχονται δημοτικές εκλογές και τα πράγματα θα ενταθούν. Εδώ θα είμαστε και δούμε…

Αναδημοσίευση από www.metalleiablog.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Ένα μικρό "μανιφέστo" που αναρτήθηκε στο συριζέϊκο ιστολόγιο alterthess για τη "διαγαλαξιακή ημέρα" εναντίον των μεταλλείων Κασσάνδρας, (όσοι θέλετε μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ), δικαιώνει απόλυτα την ανάγνωση που κάνει το metalleiablog επί των παλιών και των νέων δεδομένων, που κοσμούν το... αγωνιστικό ανθολόγιο των "Σκουριών".

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν... αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με το ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης στη BA Χαλκιδική και το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η φαντασία των επαγγελματιών της πολιτικής για την εξουσία δείχνει να 'χει στερέψει. Το όποιο αποθεματικό... πολιτικής φαντασίας (δυστυχώς νοσηρής της πιο πολλές φορές) εξαντλείται σε υποθέσεις που η λογική και η επιστήμη σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στον παραλογισμό και την παραεπιστήμη.

Όμως ας είναι καλά, οι εύθυμοι ακτιβιστές που όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που επιλέξαμε γι' αυτή την ανάρτηση έδωσαν ένα πρόωρο αποκριάτικο χρώμα και κλίμα στην πορεία που έκαναν στο πλαίσιο της "διαγαλαξιακής" κινητοποίησης, που είχε ως επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Όπως πληροφορηθήκαμε το κέντρο της πόλης, επί ένα τρίωρο, κατάλαβε τι σημαίνει "ανάπτυξη" και "πρόοδος" σε εποχές σκληρής οικονομικής κρίσης. Πολίτες και οδηγοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης από το κυκλοφοριακό κομφούζιο, τα αιωρούμενα ρυπογόνα σωματίδια που εκλύονταν από τις εξατμίσεις των χιλιάδων μποτιλιάρισμένων ΙΧ και ένα ξεχασμένο πανό στα κάγκελα της πλατείας της ΧΑΝΘ να προσυπογράφει το σκηνικό κόλασης: "Η τοξική σκόνη δεν έχει σύνορα"...!

Όποιος διαφωνεί ότι όλα αυτά γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος, ας το ξανασκεφτεί πριν σηκώσει το χέρι του...

ΥΓ. Πάντως, ο "αγώνας" χωρίς φίρμες του τραγουδιού, χορό, σουβλάκι και μπύρες δεν φαίνεται να είναι και πολύ ελκυστικός στις μάζες...

Οι πάντα... μετριοπαθείς"αγωνιστές" κάνουν λόγο για 15.000 διαδηλωτές!!!
Δώρο από εμάς και ένα μηδενικό (0) για να τους κάνουν 150.000...
Άλλωστε, στον "αγώνα" όλα επιτρέπονται!