Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ Ή ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ"?

Από πού άραγε θα απογειώνονται στο πολύ άμεσο μέλλον
οι επανδρωμένες αποστολές των Ελληνικών κοσμοσκαφών;
Έφτασε η στιγμή της μεγάλης αποκάλυψης. Μπαίνουμε κατευθείαν στο «ψητό» της υπόθεσης χωρίς πολλά λόγια. Τα όσα θα σας περιγράψουμε λένε πάρα πολλά από μόνα τους.


Όλα άρχισαν από μια πληροφορία, που θέλει ομάδα αντιδρώντων από Ιερισσό και Μ. Παναγία να κλείνουν συμβολικά το προσεχές Σαββατοκύριακο το δρόμο ανάμεσα σε Παλαιοχώρι και Μ. Παναγία.

Μια νέα κίνηση διαμαρτυρίας εναντίον της επένδυσης από ανθρώπους που το καλοκαίρι δούλεψαν για να κάνουν ένα κομπόδεμα, ούτως ώστε απ’ εδώ και στο εξής να μπορούν ελεύθερα και απρόσκοπτα να προχωρούν σε πράξεις ακτιβισμού, όποτε πάνε να... σκάσουν από την χειμωνιάτικη πλήξη, μέχρι την επόμενη άνοιξη, οπότε θα μπουν και πάλι σε προετοιμασίες ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. 


Για να είμαστε απολύτως δίκαιοι σχετική «προειδόποιηση» για το σκηνικό που θα δημιουργηθεί προσεχώς μας είχε δώσει και ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου...» σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Βαβέλ» της Super tv.


Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά και αθώα... Ψάξαμε και βρήκαμε την αληθινή αιτία αυτής της κινητοποίησης. Μια αιτία που δεν την ξέρουν ούτε αυτοί που σχεδιάζουν να κάνουν τον αποκλεισμό της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου – Μεγ. Παναγίας!!! 

Ισως, να τη γνωρίζουν αυστηρά και μόνο τα ηγετικά στελέχη του «συντονιστικού της Ιερισσού» και εννοείται τα ηγετικά στελέχη της «Ελληνικός Χρυσός»... 


Έχουμε λοιπόν και λέμε... Το Σάββατο η εταιρεία σχεδιάζει να μεταφερθεί στις Σκουριές η ακριβής προσομοίωση ενός κοσμοσκάφους, το οποίο θα εγκατασταθεί στο υπό κατασκευή ανοικτό όρυγμα και θα χρησιμοποιηθεί για την ταχύρρυθμη αστροναυτική εκπαίδευση εργαζομένων, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της θα σταλούν σε μεταλλευτικές βάσεις άλλων πλανητών, όπου βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη διαστημικό ερευνητικό – εξορυκτικό πρόγραμμα και σχέδιο με έναρξη εξορύξεων ακόμη και μέσα στο 2014!!!


Οι πλανήτες που έχουν επιλεγεί γι’ αυτό το πρόγραμμα είναι ο Ερμής, καθώς στην επιφάνεια του έχουν βρεθεί τεράστιες συγκεντρώσεις υδραργύρου. 


Ο πλανήτης Άρης, όπου έχουν εντοπιστεί υψηλές συγκεντρώσεις  κοκκινόχρωμης σκουριάς, δηλαδή σιδήρου, (εξού και το προσωνύμιο «κόκκινος πλανήτης») και η Αφροδίτη, όπου οι γεωλόγοι της εταιρείας εντόπισαν ένα κολοσσιαίο κοίτασμα χρυσοφόρου πυρίτη, όπως είναι αντίστοιχα και το κοίτασμα των Σκουριών.


Με λίγα λόγια αυτό είναι το... απόκρυφο σχέδιο των επιστημόνων της «Ελληνικός Χρυσός» το οποίο είναι κωδικοποιημένο μέσα στην εγκριθείσα ΜΠΕ από την Ελληνική Πολιτεία και στο οποίο επένδυσε μετά χαράς η Eldorado. Το επενδυτικό σχέδιο στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής είναι ο «προθάλαμος» για διαπλανητικές εξορύξεις. 


Κάποιοι θα αναρωτηθούν και που θα βρεθούν οι οικονομικοί πόροι για να πάρει σάρκα και οστά αυτό το μεγαλεπήβολο εγχείρημα; Δεν έχουμε να κάνουμε με επίγειες εξορύξεις, αλλά με διαστημικές. Αρκούν και μόνο τα κεφάλαια της Eldorado;


Εδώ είναι το άλλο μεγάλο κομμάτι αυτής της συνταρακτικής - σκανδαλιστικής ιστορίας, που αποκάλυψε πρώτο και καλύτερο το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων».


Σε ανάρτηση του έφερε στη δημοσιότητα, είτε εν γνώσει του, είτε εν αγνοία του, το οικονομικό πρόγραμμα «τροφοδότη» αυτής της εξωγήινης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Είναι το πρόγραμμα «ΕΣΠΑ» δίμηνης εκπαίδευσης. (Διαβάστε εδώ)


Νομίζουμε ότι γίνεται εύκολα κατανοητό πως αυτό το πρόγραμμα είναι η... (Β)ΕΣΠΑ, που θα στείλει τους κατοίκους και εργαζόμενους της ΒΑ Χαλκιδικής στο διάστημα!


Όπως έγραψε το «παρατηρητήριο...» κάθε απασχολούμενος από τους 4.300 συνολικά θα αφήσει στην εταιρεία το ποσό των 8.600.000 ευρώ έκαστος!!!! Μ’ έναν απλό πολλαπλασιασμό το ποσό αυτό αγγίζει το ιλιγγιώδες νούμερο των 37 δις ευρώ....


Μόλις πριν από λίγο, επιβεβαιώσαμε πως η εταιρεία τα μισά απ’ αυτά τα χρήματα θα τα δώσει, ως δωρεά στο ταμείο των εργαζομένων για να εξοστρακίσει και τις όποιες πιθανές αντιδράσεις ή αρνήσεις τους για την επάνδρωση του μυστικού επενδυτικού σχεδίου και τα άλλα μισά θα τα δώσει σε... χορηγίες!


Μάλιστα, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ψήνεται όπως πληροφορούμαστε... χρυσή συμφωνία της «Ελληνικός Χρυσός» με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να φορέσει η Εθνική Ομάδα στο μουντιάλ της Βραζιλίας φανέλες που θα φέρουν το λογότυπο της «Ελληνικός Χρυσός»...

Στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας η εταιρεία θα αναλάβει όλα τα έξοδα της προετοιμασίας της ομάδας στις... Σκουριές και στο ...διάστημα!!!


Ο στόχος διττός. Και να παίξει η Εθνική ομάδα... διαστημικό ποδόσφαιρο στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά κυρίως να ψυχαγωγηθούν οι εκπαιδευόμενοι εργαζόμενοι στον ελεύθερο χρόνο τους με την παρακολούθηση της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας. Μ' ένα σμπάρο δύο τρυγόνια..


Παρ' όλα αυτά το... μεγάλο μυστικό διέρρευσε στις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να «κάψουν» το σχέδιο της εταιρείας για βάση εκτόξευσης κοσμοσκαφών στο διάστημα από το open pit των Σκουριών, ζήτησαν από το βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Καπερνάρο να καταθέσει ερώτηση στη βουλή για την κατασκευή ανάλογου διαστημικού σταθμού στην Καλαμάτα με στόχο την τουριστική αξιοποίηση του... (Δείτε εδώ)


Σκουριές ή Καλαμάτα; Η μάχη μέχρι την τελική... διαστημική επιλογή αναμένεται συγκλονιστική!


*Το κείμενο που μόλις διαβάσατε είναι προϊόν μυθοπλασίας με ισχυρές δόσεις χιούμορ, αν και πολλές φορές στη ζωή και τα πιο ευφάνταστα σενάρια γίνονται πραγματικότητα.




11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα αφήσουμε τους Καναδούς να φτάσουν στο διάστημα. Απαιτούμε ο δήμος να κάνει τα έξοδα.

Είμαι ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διαγαλακτικών Ταξιδιών Χαλκιδικής και Βορείου Ελλάδος. Από αύριο αρχίζω καραβάνι ενημέρωσης και διαμαρτυρίας. Θα βγάλω και μπλουζάκια αλλά καλύτερης ποιότητας από του Τόλη.

Ανώνυμος είπε...

ούτε για μυθοπλάστης είσαι ικανός!!!
όσο για το χιούμορ τι να πω...πάγωσα ρε γαμώτο μου και ερχονται και χιόνια ..!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστεριξ συγνώμη που το χιούμορ μας δεν είναι του γούστου σου.

Θα το λάβουμε υπόψη μας την επόμενη φορά.

Μέχρι τότε κοίταξε να ζεσταθείς με τα... αστεία σου!

Ανώνυμος είπε...

για να κάνεις χιούμορ θα πρέπει να είναι κάποιος ευφυής κι εσύ τουλάχιστον δεν είσαι, οπότε αυτά που γράφεις είναι κρυάδες...!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ το προσωπικό έλλειμα ευφυίας, ευτυχώς το καλύπτει ο... υψηλός δείκτης νοημοσύνης που έχεις εσύ!!!

Επιτελούς, αλληλεγγύη...!

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από την πλάκα που κάνετε, όσοι δουλεύουμε στα μεταλλεία, ευτυχώς που δεν κάναμε πραγματικότητα τα όνειρα που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά. Φαντάζεστε να γινόμασταν αστροναύτες; Στην πείνα θα είμασταν τώρα.

Ανώνυμος είπε...

δείχνω αλληλεγγύη με το παραπάνω εδώ και δυο χρόνια περίπου αλλα αρχίζω να απογοητεύομαι μαζί σου γιατί είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ ένας καλός αλληλέγγυος και... δάσκαλος, όπως εσύ ξεχωρίζει απο τους υπόλοιπους για την υπομονή και επιμονή του.

Επομένως, τι είναι δυο χρόνια για τη τεράστια διδασκαλική οντότητα σου;

Ανώνυμος είπε...

παιδια ξερουμε που εχει φτασει αυτη τη στιγμη το καρναβαλι ενημερωσης;αγωνιουμε,βρεχει,ειναι και κακος ο κοσμος...

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι πολλά όντως αλλα σκέφτομαι να σε προτείνω για το ΚΔΑΥ...
(Κέντρο Διάγνωσης Αξιολόγησης κ Υποστήριξης)
και αυτό πάλι λόγω αλληλεγγύης...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

@1:54 ολα και όλα καλά. χουρέμ, scatola και λοιπές λάμιες στη λαμία. Ακούνε ψίθυρους καρδιάς από το γκλέτσο τον μπαλαμό... κουρδουκλιόμαστε!!!!!!!!!!!