Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΟ Δ.Χ. ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΑ ΜΟΛΥΒΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 χθες το βράδυ και ενώ το ΔΧ φορτηγό βρισκόταν στη διασταύρωση της Βαμβακιάς με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και το εγκατέλειψε, ενώ στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των οποίων οι άνδρες με συντονισμένες ενέργειες περιόρισαν τη φωτιά στα λάστιχα του οχήματος.

Στο ΔΧ φορτηγό, το οποίο ανήκει σε εργολάβο της Ελληνικός Χρυσός, ήταν ενσωματωμένο κοντέινερ το οποίο περιείχε συμπύκνωμα μολύβδου (γαληνίτης) από το μεταλλείο του Στρατωνίου. Δεν ήταν ούτε χρυσοφόρος πυρίτης, ούτε προέρχονταν από τη μονάδα επεξεργασίας της Ολυμπιάδας και ούτε υπήρξε κάποια διαρροή του υλικού. (Δείτε εδώ)

Στο σημείο του ατυχήματος εκτός από την πυροσβεστική έσπευσαν και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βόλβης, αλλά και μέλη του «συντονιστικού» της Ιερισσού τα οποία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την επιχείρηση κατάσβεσης και μεταφόρτωσης του κοντέινερ σ’ άλλο φορτηγό. 

Μάλιστα, όπως μάθαμε ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Βόλβης απαίτησε να ανοίξει το σφραγισμένο φορτίο για να παρθεί δείγμα και να σταλεί για έλεγχο στο γενικό χημείο του κράτους...για ένα υλικό που παράγεται τα τελευταία 50 χρόνια από το μεταλλείο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φωτιά προκλήθηκε από τα φρένα του βαρέος οχήματος, κάτι που αποτελεί πολύ συχνή αιτία πρόκλησης φωτιάς σε φορτηγά. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια του ατυχήματος θα διερευνηθούν από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Να σημειώσουμε ότι πριν δυο μήνες, πάλι εντός ορίων του Δήμου Βόλβης και πιο συγκεκριμένα στη Ρεντίνα είχε σημειωθεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι και σήμερα, διαρροή χρυσοφόρου πυρίτη σε ανοικτού τύπου φορτηγό δημοσίας χρήσεως Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Ας μην απορούν κάποιοι φίλοι για τα αντανακλαστικά που δείχνουν οι «φίλοι του περιβάλλοντος» σε τέτοια συμβάντα. Μετά και την "αποκάλυψη" που κάναμε για το διαπλανητικό πρόγραμμα εξόρυξης  της Ελληνικός Χρυσός, ήταν ψυλλιασμένοι οι άνθρωποι. 

Για την ακρίβεια «φοβήθηκαν» μήπως στο φορτηγό υπήρχαν καύσιμα για το κοσμοσκάφος που πρόκειται να καταφθάσει στη βάση εκτόξευσης των Σκουριών, το προσεχές Σάββατο... Για κακή τους τύχη «άνθρακας και αυτός ο θησαυρός». Μετά ήρθε και η... πείνα και το δρώμενο έληξε εκεί!