Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ?


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Ραγδαίες είναι οι αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, της εταιρίας που δαιχειρίζεται τα μεταλλεία της Χαλκιδικής και της Θράκης. Τους τελευταίους μήνες έντονη ήταν η φημολογία για την ουσιαστική ανάληψη του ελέγχου από τους ξένους ιδιοκτήτες της μητρικής Eldorado Gold, οι οποίες όπως φαίνεται υλοποιούνται τις τελευταιες εβδομάδες.

Κορυφαία στελέχη που βρίσκονται στην εταιρία και είχαν επωμιστεί την ευθύνη της ανάπτυξης σε πρώτη φάση υποβαθμίζονται, ενώ άλλα απομακρύνονται σε μια ιδιαίτερα κλειστή διαδικασία για την οποία λίγα έχουν διαρρεύσει.



Αν τώρα οι εξελίξεις συσχετισθούν με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κρίνει παράνομες τις επιδοτήσεις 11 εκατ. που δόθηκαν στην εταιρία επί Μπόμπολα, εκμηδενίζοντας στην ουσία το κόστος αγοράς της από το Δημόσιο, τότε η υπόθεση αποκτά οσμή σύγκρουσης συμφερόντων στο εσωτερικό της μητρικής, όπου μέτοχος είναι και ο όμιλος Μπόμπολα καθώς και ο Δ. Κούτρας, ο οποίος κινούσε και τα νήματα μέχρι τώρα.



Από τις διεργασίες αποδυναμωμένος βγαίνει ο Πέτρος Στρατουδάκης, που ήταν μέχρι τώρα ο επικεφαλής της Ελληνικός Χρυσός, ενώ πολλά στελέχη έχουν ήδη αντικατασταθεί.



Χρηματιστηριακές πηγές επισημαίνουν ότι ο βασικός μέτοχος επιχειρεί διαχωρισμό της μεταλλευτικής δραστηριότητας από τον εμπλουτισμό και την εμπορία ώστε να μπορεί εν συνεχεία να εγκαταλείψει τη ζημιογόνο, ή ακόμα και να πουλήσει κομμάτια.

Αναδημοσίευση από antigoldgreece.wordpress.com

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Πριν από δύο ώρες, όπως μετέδωσε σε τιτίβισμα του το πάντα... έγκυρο "παρατηρητήριο" αποτελεί παρελθόν και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας κ. Κώστας Γεωργαντζής. 

Οι δραματικές εξελίξεις κορυφώνονται αφού αναμένεται νέο τιτίβισμα... αποχαιρετισμού του "παρατηρητηρίου..." και στον Γενικό Διευθυντή των Μεταλλειών κ. Μιχάλη Θεοδωρακόπουλο.

Η επόμενη μέρα έχει διάδοχη κατάσταση και μάλιστα σ' ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής στην τοπική κοινωνία με τεράστια μεταλλευτική εμπειρία και πάμπολες συστατικές επιστολές!!!

Όλα αυτά τα.. προσόντα συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του ιδρυτή του "παρατηρητηρίου...", που οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το φέρουν να αναλαμβάνει θέση διευθύνοντα συμβούλου, γενικού διευθυντή της "Ελληνικός Χρυσός" και αντιπροέδρου της Eldorado Gold, ενώ για τη θέση του υπευθύνου επικοινωνίας ερίζουν δημοσιογράφοι που έχουν αναδείξει τις "τοξικότητες" και τα "σκάνδαλα" της εταιρείας με τις αποκαλυπτικές αναρτήσεις και δημοσιεύσεις τους ("κουτί της πανδώρας", "Κόκκινο", "Εφημερίδα των Συντακτών", "Ελευθεροτυπία", "Αυγή", "Ποντίκι")

Όπως μεταδίδουν... ανεξάρτητες αντιμεταλλευτικές πηγές το σκηνικό "παράδοσης παραλαβής" προετοιμάζει το συντονιστικό Ιερισσού το οποίο θα αποδώσει τιμές με πλήρη εξάρτηση από sosουδικα αξεσουάρ στους απερχόμενους και επερχόμενους διευθυντές. 

Το περιοδικό "άστρα και όραμα" στο προσεχές τεύχος του θα μας ενημερώσει για το εαν η πολυπρόσωπη νέα διοίκηση της "Ελληνικός Χρυσός" θα 'χει την εύνοια όλων των πλανητών...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά άλλαξαν ή δεν άλλαξαν τα στελέχη στην δομή της ελληνικός χρυσός???
Όπως και να έχει όμως για τον Γεωργαντζή πραγματικά θα στεναχωρηθώ αν έφυγε απο την θέση του.
Αφ ενός γιατί όταν τον γνώρισα ΕΚΤΟΣ εργασίας ηταν σχετικά καλός τύπος αφ εταίρου ποιον θα κολαντρίζω εδώ μέσα...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Ειλικρινά Αστερίξ δε γνωρίζουμε. Καταλαβαίνεις όμως ότι από τη στιγμή που τη διαχείριση των μεταλλείων περνάει στον πρόεδρο του "παρατηρητηρίου..." κανενός η θέση δεν είναι δεδομένη...!

Αν έχεις επιλέξει τον κ. Γεωργαντζή ως φανταστικό φίλο σου και έχεις την εντύπωση ότι τον κολαντρίζεις με το να γράφεις σ' εμάς σχόλια που αφορούν εκείνον και την εταιρεία, εμείς δε θα μπούμε στη διαδικασία να σου χαλάσουμε αυτήν την εικονική πραγματικότητα που ζείς.

Να ήταν και η μόνη, να πάει στην ευχή...