Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗ "ΒΑΒΕΛ" (Βίντεο)


Το βράδυ της Τετάρτης που μας πέρασε στο στούντιο της εκπομπής «Βαβέλ» της Super TV φιλοξενήθηκαν ο διευθυντής των «Μεταλλείων Κασσάνδρας» Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος και ο εκπρόσωπος τύπου της «Ελληνικός Χρυσός» Κώστας Γεωργαντζής. Επί δύο ώρες, οι εκπρόσωποι της εταιρείας έδωσαν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που έθεσε ο δημοσιογράφος της εκπομπής.

Στην εκπομπή έκαναν τηλεφωνική παρέμβαση ο Χρήστος Ζαφειρούδας, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και ο Νίκος Ζαγοράκης πρόεδρος του Στρατωνίου, ενώ ερώτηση προς στελέχη της εταιρείας έκανε από το τηλέφωνο και κάτοικος της Ιερισσού, που είναι κατά της επένδυσης.

Κατά τη γνώμη μας, ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία όσοι δεν είχατε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την εκπομπή, αξίζει να δείτε το βίντεο που ακολουθεί. 

Είναι αξιοσημείωτο. ότι τα στελέχη της «Ελληνικός Χρυσός» πρότειναν από κοινού στον παρουσιαστή της «Βαβέλ» να γίνει μια εκπομπή στην οποία θα απαντήσουν μόνο σε ερωτήσεις που θα τους γίνουν από κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής,είτε είναι υπέρ είτε είναι κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Ο κ. Σταθώρος έδειξε αρχικά μάλλον ξαφνιασμένος από την πρόταση τους, επικαλούμενος ότι θα πρέπει να βρεθεί ο λειτουργικός τρόπος για να ξεπεραστούν οι όποιες τεχνικές δυσκολίες για να γίνει αυτή η εκπομπή.

Ως ένα βαθμό, θεωρούμε δικαιολογημένο το ξάφνιασμα του δημοσιογράφου, καθώς στην προσπάθεια που όπως εκείνος λέει πως καταβάλει για την ύπαρξη διαλόγου, κλίματος συναίνεσης και κατευνασμού των οξυμένων πνευμάτων στην περιοχή μέσα από τις εκπομπές του, δεν είχε ακούσει ούτε εκείνος, ούτε κανείς άλλος να υπάρχει μια ανάλογη πρόταση πχ. από το συντονιστικό των κατοίκων της Ιερισσού, ή από τον επικεφαλής του «παρατηρητήριου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων», όπου από μόνοι τους θα ζητούσαν να γίνει μια εκπομπή όπου θα απαντούσαν χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις σε ερωτήματα της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής αλλά και εργαζομένων στα μεταλλεία.

Δεν πειράζει. Σημασία έχει να γίνει μια αρχή έστω και μέσω της τηλεόρασης. Να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος ανάμεσα σ’ όσους θέλουν να μάθουν και να πληροφορηθούν ζητήματα που αφορούν τη μεταλλευτική της ΒΑ Χαλκιδικής, αλλά η στείρα άρνηση δεν επέτρεπε και συνεχίζει να μην επιτρέπει να γίνει εφικτή αυτή η ενημέρωση με διάφορα τεχνάσματα.


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΣΕΠ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗΝ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΔΕΝ ΜΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 2 Κ 3 ΑΤΟΜΑ Κ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΝΕΝΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΤΕΛΟς 2011 ΑΡΧΕς 2012 ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙς Κ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗς ΕΤΑΙΡΕΙΑς ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΝΤΙΠΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ Κ ΤΑ ΚΟΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.ΕΤΟς Κ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ.ΕΚΕΙ ΠΑΩ ΠΑΣΟ.Κ ΑΝ ΒΓΕΙς Κ ΤΑ ΠΕΙς ΣΕ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗς ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ.ΝΑΕΧΕΙΣ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΙΤΗΣΗ Κ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙς ΠΩΣ Κ ΠΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Κ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕς.ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΟΥΦΟ ΝΑ ΑΚΟΥς ΟΤΙ ΣΕ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ Κ ΣΥ ΕΦΥΓΕΣ.ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ.ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΦΑ ΚΑΘΥΠΟΔΕΞΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ Κ ΟΤΙ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΙΛΗΣΑ Κ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΤΡΥΠΑΝΙΑ.Ο ΜΗΝΑς ΕΓΙΝΕ ΧΡΟΝΟΣ Κ ΒΑΛΕ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΩ Κ ΓΩ.ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Κ ΟΤΙ ΕΦΥΓΑ ΜΟΝΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @5:47 μ.μ.

Είναι λυπηρό και στέναχωρο αυτό που περνάς. Δυστυχώς δεν είμαστε αυτοί που πρέπει να απευθυνθείς για να βρείς λύση στο πρόβλημα σου.

Ευχόμαστε ότι το καλύτερο και να βρεθεί σύντομα λύση.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΥΓΩ ΣΕ ΣΕΝΑ.ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ Κ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

αυτές οι φαεινές ιδέες του Πάχτα είναι που κατέστρεψαν την περιοχή μας...
Άκου εκεί ΑΣΕΠ σε ιδιωτική επιχείρηση!!!!!
Ο άνθρωπος είναι μόνο για γέλια!!!!
Ελπίζω το όραμα που λέει σε διάφορες συγκεντρώσεις ότι έχει να μην είναι σαν την ιδέα του για το ΑΣΕΠ.
Διαφορετικά στο επόμενο εξάμηνο που του μένει ακόμη στην εξουσία χαθήκαμε...!!!


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ,

αυτό είναι ακόμη ένα από τα ψέματά σας. Δεν το πρότεινε ο Πάχτας, το προτείνατε εσείς.

Τίποτα από αυτά που λέτε δεν έχει σχέση με την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

η πρόταση μας ηταν να πάρετε δρόμο απο την Χαλκιδική όχι να γίνουν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
Πας καλά ρε????

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ όπως πολύ σωστά λέει και ο Σταθώρος στην εκπομπή την οποία μάλλον δεν είδες, την πρόταση για ΑΣΕΠ στις προσλήψεις την έκανε ο Δάλλας (αυτός που το κάψανε οι αγωνιστές το μαγαζί που νοίκιαζε στην αστυνομία, αλλά ευτυχώς όχι το σπίτι) και το επανέλαβε ο παπαράτσι Σεκέρογλου στην ερώτηση που έκανε προς τους εκπροσώπους της εταιρείας.