Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ELDORADO ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΤΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης και Δημήτρης Στρατούλης μέσω κοινού δελτίου τύπου προς τα ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι δε θα παραστούν τελικά σε συνέδριο που είναι να γίνει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τίτλο: "Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη: διδάγματα από την ύφεση".


Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους, η βασική αιτία της ματαίωσης της παρουσίας τους ως ομιλητές στην ημερίδα, οφείλεται στο γεγονός ότι η "Eldorado Gold" είναι χρυσός χορηγός στην ημερίδα...

Διαβάστε την ανακοίνωση των δυο βουλευτών. Ακολουθεί σχόλιο του blog.


Αθήνα, 04.11.2013



 Όπως γνωρίζετε, είχαμε ανταποκριθεί άμεσα στην πρόσκλησή σας να συμμετάσχουμε στο πολυσυνέδριό σας υπό τον τίτλο «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη: Διδάγματα από την ύφεση», σε δύο θεματικές συζητήσεις με αντικείμενα που αντιστοιχούν στις πολιτικές και κοινοβουλευτικές αρμοδιότητές μας ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.



Σήμερα, όμως, πληροφορηθήκαμε ότι χρυσός χορηγός του συνεδρίου σας είναι η εταιρεία «Eldorado Gold» , και κατόπιν αυτού μας είναι πολιτικά αδύνατο να παραβρεθούμε.



Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκλησή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για συμμετοχή μας σε συζητήσεις που θα διοργανώσετε στο μέλλον για θέματα αρμοδιότητά μας



 Σταθάκης Γιώργος,



Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ



Στρατούλης Δημήτρης



Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Αναδημοσίευση από www.stratoulis.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG:  Νομίζουμε ότι το ζήτημα της χορηγίας του συνεδρίου είναι το πρόσχημα το οποίο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βαφτίστηκε "πολιτική αιτία" που καθιστά αδύνατη την παρουσία τους. 

Κατά τη γνώμη μας, οι θιασώτες της αποανάπτυξης μέσω του υπαρκτού ακτιβισμού που έχουν βρει καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το νόημα της ζωής και του "αγώνα" στο κυνηγητό της μεταλλευτικής δραστηριότητας σ΄όλη τη χώρα, υπαγόρευσαν αυτή την "επιστολή αδυναμίας".

Το δυσάρεστο στην υπόθεση είναι, ότι οι ήδη υπάρχοντες και οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν παρακολουθούν τη λογική του υπαρκτού ακτιβισμού, χάνουν μια ευκαιρία να ακούσουν και να μάθουν τις επίσημες θέσεις του για την ανάπτυξη της οικονομίας και της απασχόλησης από τους καθ' ύλην αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος (ο κ. Σταθάκης είναι υπεύθυνος σε ζητήματα Ανάπτυξης και ο κ. Στρατούλης είναι υπεύθυνος σε ζητήματα εργασίας).

Αυτή η λογική που εκφράζεται μέσα από την ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζουμε ότι επι της ουσίας κολακεύει τη λογική της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής, που οι μάζες και κυρίως οι υποκινητές τους "αγωνίζονται" για την επικράτησης της σ' όλα τα επίπεδα...