Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΟΙ... ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Το ερώτημα ποιος ελέγχει την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει καταντήσει ρητορικό.

Νέα περιστατικά ΄΄εταιρικής κοινωνικής ευθύνης΄΄ βγαίνουν στο φως  με την επιμονή των κατοίκων , σε πείσμα της ΄΄απραξίας΄΄ της κρατικής μηχανής (είτε λέγεται ΥΠΕΚΑ και επιθεωρητές περιβάλλοντος, είτε λέγεται Δήμος Αριστοτέλη, είτε Περιφέρεια αιρετή και μη, είτε Υπουργείο Υγείας - διεύθυνση δημόσιας υγείας, είτε Αστυνομία, είτε Λιμεναρχείο , είτε Δασαρχείο, είτε Εισαγγελία, είτε ...)

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί γεγονότα (06-12-2013) που έγιναν στο Χονδρό δένδρο, με αφαίρεση από την Αστυνομία, πινακίδων κυκλοφορίας μερικών από τα φορτηγά που κατευθύνονταν προς την ΄΄επένδυση΄΄ , καθώς και νέες λήψεις από την περιοχή των  Σκουριών.

Αναδημοσίευση από sillent-footsteps.blogspot.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG:  Η είδηση η οποία νομίζουμε ότι αποσιωπείται απ' αυτή την ανάρτηση είναι ότι η αστυνομία, που υποτίθεται ότι "κλείνει τα μάτια" της στις... παρανομίες της εταιρείας είναι εκεί και κάνει τη δουλειά της, παίρνοντας πινακίδες και καταλογίζοντας πρόστιμα στους αυτοκινητιστές που προβαίνουν σε παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. 

Με μια δόση υπερβολής, κατά τη γνώμη μας, καθώς δε χρειάζονται 5 διμοιρίες είτε για να καταγράψουν αυτές τις παραβάσεις, είτε για την επίβλεψη των κινήσεων των 40 επαγγελματιών της οικολογίας, που κάθε μεσημέρι κάνουν την υπερωριακή εθελοντική εργασία τους στο Χοντρό Δέντρο.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, πως το ιστολόγιο "σιωπηλά βήματα", εκ παραδρομής..., "λησμόνησε" να μας υπενθυμίζει, ότι η εταιρεία έχει καταθέσει από τον Οκτώβριο του 2011 τεχνική μελέτη για την κατασκευή κόμβου επί του συγκεκριμένου σημείου της επαρχιακής οδού στη διεύθυνση δημοσίων έργων της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας και στο δασαρχείο Αρναίας, της οποία η αδειοδότηση εκκρεμεί μόλις 2 χρόνια....

Αναμφίβολα, οι πολέμιοι της μεταλλευτικής θα επιθυμούσαν για κάθε υποέργο να έχει εκδοθεί και η ανάλογη άδεια. Νομίζουμε όμως ότι τα... παράπονα τους θα πρέπει να τα κάνουν στην επίσημη πολιτεία, που παραδοσιακά καθυστερεί σ' αυτές τις περιπτώσεις, αν και από την άλλη, χάρη σ' αυτές τις καθυστερήσεις έχουν λόγο "αγωνιστικής" ύπαρξης.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε, ότι όλο το επενδυτικό έργο στο σύνολο του έχει αδειοδοτηθεί και εγκριθεί από την πολιτεία και το ΣτΕ και αυτό δίνει το δικαίωμα να εργάζονται 1.600 κάτοικοι της περιοχής, εκ των οποίων οι 400 στις Σκουριές, γεγονός που σε τέτοιες εποχές έχει τη σπουδαιότητα του.

Στο βίντεο δε που ανέβασαν τα "σιωπηλά βήματα" άξιος λόγου και γενικότερης προσοχής είναι ο... φόβος που νιώθει για τις μανούβρες που κάνουν τα φορτηγά, δημοφιλής πολέμιος της μεταλλευτικής, ο οποίος ανάλογο φόβο δεν τον ακούσαμε ποτέ να διατυπώνει σε κινητοποιήσεις που συμμετείχε και ο ίδιος και στις οποίες έπεφταν βροχή οι βόμβες μολότοφ, οι πυρσοί και οι ναυτικές φωτοβολίδες μέσα στο δάσος... 

Περασμένα ξεχασμένα θα πουν κάποιοι για το καλό του παρόντος και του μέλλοντος αυτού του τόπου, με την ελπίδα όμως, ότι στο ίδιο πνεύμα σuναίνεσης και κατανόησης θα κινηθούν και οι εκπρόσωποι της αντιμεταλλευτικής διανόησης, αληθινά και όχι υποκριτικά, επειδή πλησιάζουν εκλογές...

Τέλος, καλά κάνει η αστυνομία και επιβάλλει κυρώσεις σε όσους οδηγούς παρανομούν για να πάνε στις Σκουριές, στρίβοντας στο ύψος του Χοντρού Δέντρου.  Το ότι αναγκάζονται δηλαδή να βγάλουν την πίσω πλευρά των βαρέων οχημάτων τους στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ακόμη και να πατήσουν διπλή γραμμή, λόγω της ύπαρξης οξείας γωνίας, που δεν τους επιτρέπει να πάρουν εξ ολοκλήρου τη στροφή, όπως έρχονται από τον επαρχιακό για να μπούν μέσα στο δασικό δρόμο.

 Όμως μήπως θα έπρεπε οι αρχές να είναι εξίσου αυστηρές και σε εκείνες τις περπτώσεις οδηγών ΙΧ, που κάνουν επιτόπιες μανούβρες στη μέση επαρχιακών οδών της ΒΑ Χαλκιδικής για να παρακολουθήσουν τα δρομολόγια φορτηγών που μεταφέρουν υλικά και εμπόρευμα από και προς τα μεταλλεία και τα εργοτάξια τους; 

Είναι κάτι που συζητιέται ευρέως στους κύκλους των οδηγών φορτηγών δημοσίας χρήσεως, που κινούνται στην περιοχή. Μόνο που αυτοί οι επαγγελματίες, λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης χρόνου δεν έχουν τη δυνατότητα να καταγγείλουν στις αρμόδιες αρχές, τους κινδύνους που μπορεί να προξενηθούν απ' αυτές τις οδηγικές συμπεριφορές.

Δείτε το βίντεο με τις εικόνες που κατέγραψε το ιστολόγιο "σιωπηλά βήματα"...