Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Φώτο από την επίσκεψη κατοίκων του Στρατωνίου
στο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας
Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός μέσα στα πλαίσιο του θεσμού της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ξενάγησε 50 κατοίκους του Στρατωνίου στα εργοτάξια του επενδυτικού έργου της στη ΒΑ Χαλκιδική.
Οι κάτοικοι και ο γενικός διευθυντής των μεταλλείων μέσα στη στοά των Σκουριών
Συνοδοιπόροι στη βόλτα των κατοίκων του Στρατωνίου ήταν ο Γενικός Διευθυντής των Μεταλλείων Κασσάνδρας κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος και η κ. Χρύσα Στύλου του τμήματος επικοινωνίας της εταιρείας.
Μαδεμοχωρίτες μέσα στο εργοτάξιο των Σκουριών
 Πρώτος σταθμός της περιηγήσης των κατοίκων το εργοτάξιο των Σκουριών και η υπόγεια σήραγγα προσπέλασης του υπόγειου μεταλλείου. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Στρατωνίου εντυπωσιάστηκαν από την πορεία των εργασιών, ενώ εξέφρασαν και την απορία τους για το θόρυβο που προκαλούν οι αντιδρώντες, που ισχυρίζονται ότι έχει αλλοιωθεί το τοπίο. 

Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών που βρέθηκαν για πρώτη φορά στην περιοχή, χρησιμοποίησαν τη φράση: "καλά αυτός είναι ο "κρανίου τόπος"; Γι αυτό το έργο λένε τόσο φοβερά πράγματα οι αντιδρώντες;" 
Κάτοικοι του Στρατωνίου μέσα στο
εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα
 Μετά τις Σκουριές, ο δεύτερος σταθμός ήταν η επίσκεψη στο πλυντήριο και το μεταλλείο της Ολυμπιάδας, όπου και εκεί οι επισκέπτες διαπίστωσαν το πόσο έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του, τα συνεχή έργα αναβάθμισης και αποκατάστασης σε σχέση με το πρόσφατο ή το μακρινό παρελθόν.

Η στοά του Κοκκινόλακα
 Η περιήγηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στον Κοκκινόλακα, όπου βρίσκενται σε εξέλιξη το έργο κατασκευής της μεγάλης στοάς σύνδεσης του Μαντέμ Λάκκου με την Ολυμπιάδα, όπως επίσης και το έργο του νέου χώρου απόθεσης αποβλήτων.

 Οι κάτοικοι εντυπωσιάστηκαν και εκεί με την ευρυχωρία της στοάς της οποίας οι διαστάσεις δεν έχουν καμία σχέση με το ύψος και το πλάτος των στοών που υπήρχαν παλιότερα. 

Συγκεκριμένα, οι διαστάσεις αυτής της στοάς είναι 6 μέτρα πλάτος επί 6 μέτρα μήκος.
Φώτο από την στοά προσπέλασης των Σκουριών
Τις προσεχείς εβδομάδες θα έχουν τη δυνατότητα επίσκεψης στα εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός και άλλοι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων.


2 σχόλια:

apo athina είπε...

xaxaxaxa exete poly gelio re paidia...
krima omos poy ta symferonta sas ta vazete pano apo toys sympolites sas kai th perioxh sas (poy se 20 xronia tha einai apagoreymenh perioxi.)
eyxome na katalabete to egklhma poy kanete eseis ypostirizontas toys!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 10 Δεκεμβρίου 2013 - 11:46 π.μ.

Σ΄ευχαριστούμε που εκτός όλων των άλλων μας επιλέγεις και για τη ψυχαγωγία σου.

Μήπως εσύ που ξέρεις από τώρα τι θα γίνει σε 20 χρόνια έχεις να μας συστήσεις κάποια καλή ασφαλιστική εταιρεία για να κάνομε ασφάλεια ζωής;