Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ... ΣΚΟΥΡΙΕΣ!

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Κάτι δεν πάει καλά με τους «κατοίκους Ιερισσού», όπως τους αναφέρει συνεχώς η Αυγή…
 
Αν πράγματι κάτοικος είπε «Η απουσία της τοπικής δημοτικής αρχής φαίνεται από την έλλειψη αστυνομικής φύλαξης, με τους κατοίκους να επιτελούν χρέη τροχονόμων μέχρι την αναγκαστική μετανάστευση στην Αρναία (περίπου 45 λεπτά απόσταση) για ένα γραφειοκρατικό ζήτημα, παρ’ ότι η Ιερισσός είναι η πρωτεύουσα του δήμου», μάλλον πρόκειται και φάρσα… 

Κύριοι κανείς δεν θέλει πρωτεύουσα του δήμου γαλατικό χωριό… Οι υπόλοιποι μάλλον προτιμούν ένα κανονικό ελληνικό χωριό… Όσο για το αστυνομικό τμήμα, και γι’ αυτό ο Χρ.Πάχτας φταίει; Εσείς δεν το κάψατε; Εσείς δεν είχατε οχυρώσει το χωριό να μην μπαίνουν αστυνομικές δυνάμεις; Πλάκα κάνετε;

Όσο για την ατάκα. « η Ελληνικός Χρυσός χρηματοδοτεί εδώ και χρόνια έξω από το Στρατώνι το δικό της Χριστουγεννιάτικο Χωριό, αλλά το δικό μας φτιάχτηκε με αγάπη, της εταιρείας από συμφέρον», βλέπω κάποια ίχνη κακεντρέχειας και ζηλοφθονίας, αλλά ξέρετε υπάρχει εκείνη η παμπάλαια παροιμία: «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς»

Συμπέρασμα; Εκεί στην Ιερισσό και εκεί στην Αυγή κανέναν δεν άγγιξε το πνεύμα των Χριστουγέννων… Πέρασε και έφυγε… Κρίμα!

Αναδημοσίευση από www.metalleiachalkidikis.gr
 
*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Από το άρθρο της "Αυγής" προκύπτουν κάποιες σοβαρές ανακρίβειες.

Η πρώτη έχει να κάνει με την "Παραμυθοχώρα" του Στρατωνίου, η οποία όπως αναφέρεται είναι "εκτός του Στρατωνίου" και ότι "είναι της Ελληνικός Χρυσός, από την οποία χρηματοδοτείται"

Αν η Αυγή είχε κάνει κάποια στιγμή τον κόπο να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής και όχι μόνο με τους "κατοίκους της Ιερισσού" θα μάθαινε επί τέλους ότι:  
  • η "Παραμυθοχώρα" βρίσκεται εντός του οικισμού του Στρατωνίου
  • είναι εθελοντικό δημιούργημα φορέων και συλλόγων κατοίκων του Στρατωνίου και όχι της Ελληνικός Χρυσός. Η εταιρεία συνεισφέρει σ' αυτήν την προσπάθεια, όποτε της ζητηθεί από τους κατοίκους του Στρατωνίου
  • η Ιερισσός δεν είναι οι "Σκουριές". Η Ιερισσός απέχει 20 χιλιόμετρα από τις Σκουριές και είναι ένα από τα 16 χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής και ειδικότερα του Δήμου Αριστοτέλη
Από το δημοσίευμα προκύπτει ότι η αλόγιστη και ανακόλουθη χρήση εννοιών, κατά τον τρόπο που εξυπηρετεί τους πολέμιους της μεταλλευτικής στον επικοινωνιακό αγώνα τους, έχει δημιουργήσει πλέον μια τεράστια σύγχυση σ' όλο τον υπόλοιπο κόσμο, ενδεχομένως και στα φιλικά προς σ' αυτούς μέσα ενημέρωσης. 

Όπως οι λέξεις "νόμος", "παρανομία", "οικολογία", "περιβάλλον", 'αγώνας" και πολλές άλλες έχουν χάσει την αξία της σημασίας τους, έτσι και οι λέξεις ή οι φράσεις "συμφέρον", "αγάπη" και "έλλειψη αστυνομικής φύλαξης", τείνουν να γίνουν ανέκδοτα με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται από τους αντίχρυσους.

Σε κάθε περίπτωση όμως το να συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την έλλειψη αστυνόμευσης δεν προσφέρει τίποτα πέρα από τα συνήθη "δώρα", που τους αρέσει να παίρνουν και αναφερόμαστε φυσικά στον επικοινωνιακό θόρυβο που επιδιώκουν να γίνεται γύρω από την περίπτωση τους.

Φορείς εκπροσώπησης έχουν πχ. το συντονιστικό. Αν είναι η κατάσταση τόσο χάλια στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού, ας κάνουν ένα αίτημα προς τις επίσημες αρχές και ας ζητήσουν την επαναλειτουργία του αστυνομικού τμήματος, που οι ίδιοι έκλεισαν πριν από 8 μήνες, όπως σωστά επισημαίνουν τα "Μεταλλεία Χαλκιδικής".

Φαίνεται άλλωστε πως οι κακές σχέσεις των αντίχρυσων με την αστυνομία αποτελούν παρελθόν. Είδαμε ξεκάθαρα τις αγαστές σχέσεις που έχουν από κοινού οικοδομήσει κατά την πρόσφατη ανάδειξη και πάταξη των τροχονομικών παραβάσεων στο Χοντρό Δέντρο, από επαγγελματίες αυτοκινητιστές, οι οποίοι αναγκάζονταν να πατούν διπλή γραμμή, λόγω της διετούς κρατικής αναλγησίας, ως προς την έγκριση σχετικής τεχνικής μελέτης κατασκευής ισόπεδου κόμβου στο σημείο. (Δείτε εδώ και εδώ)

Γιατί λοιπόν δε ζητούν να επαναλειτουργήσει το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού; Τι τους εμποδίζει; Μήπως τους καλύπτουν σε επίπεδο αστυνόμευσης οι άριστες σχέσεις που έχουν αναπτύξει με το αστυνομικό τμήμα της Αρναίας; Είναι γνωστό άλλωστε, πως κάποια από τα εκλεκτά στελέχη των αντίχρυσων, σε καθημερινή βάση "χτυπούν κάρτα", εκτός από τις Σκουριές και στο αστυνομικό τμήμα της Αρναίας...

Αν δε τους εξυπηρετεί και αυτή η κατάσταση γιατί δεν κάνουν "αγώνα" για να την αλλάξουν προς το καλύτερο; Τι περιμένουν οι αυτόκλητοι υπερασπιστές και του νόμου και μένουν αδρανείς;;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος σας είπε ότι είναι ρεπορτάζ. Δεν είναι ρεπορτάζ, είναι πολιτικό παραλήρημα από αυτά που μας συνηθίζει η Αυγή τελευταία.