Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΜΕΣΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ... ΣΚΟΥΡΙΕΣ!!! (Βίντεο)

Οι ηγέτες των απολυταρχικών καθεστώτων στην προσπάθεια τους να συντονίσουν πνευματικά τη μάζα, υποχρέωναν τους πάντες να φορούν τα ίδια ρούχα, να κουβαλούν τις ίδιες σημαίες, τα ίδια σύμβολα, να κάνουν τις ίδιες γυμναστικές ασκήσεις και να στέκονται πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή. 

Αν μη τι άλλο, μ' αυτόν τρόπο οι υποτελείς βίωναν και μια περιρρέουσα ισότητα...

Στον 21ο αιώνα αυτό το μοτίβο πνευματικής - ιδεολογικής στοίχισης εξελίχτηκε. Στο "πρόγραμμα" μπήκαν και άλλα στοιχεία για να κάνουν πιο.. ενδιαφέρουσα και περισσότερο ελκυστική στις μάζες την ευθυγράμμιση στην απολυταρχικότητα.

Η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ και οι φοιτητές του είχαν την... τιμή και το... προνόμιο να δουν στην πράξη, τη νέα "επαναστατική μέθοδο" ελέγχου της μάζας. Μια ομάδα ξένων ακτιβιστών τους παρουσίασε το "χορό της αλληλεγγύης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική" η άλλιώς "flash mob against the gold mining project in chalkidiki". Ένα χορός που απαιτεί... μαζικότητα και... συναντίληψη για το "σκοπό" που γίνεται.

Δυστυχώς, όπως διαβάσαμε στο wikipedia αυτός ο "χορός" έχει λάβει μια... διασταλτική ερμηνεία στην Αμερική, όπου γεννήθηκε σαν χορογραφική σύλληψη το 2003 και χρησιμοποιείται εσχάτως για διάπραξη αξιόποινων πράξεων πχ. ληστείες, απαλλοτριώσεις ξένων ιδιοκτησιών. (Δείτε εδώ)

Ευχόμαστε η...διασταλτική ερμηνεία του Αμερικάνικου "flash mob" να μην επεκταθεί και στη χώρα μας, αλλά να παραμείνει ως ένα απλό μέσο χειραγώγησης των μαζών... 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MPRABO TA PAIDIA ANTE KAI KAMIA ARKOYDA ARGOTERA NA GYRNANE STA XORIA ....THA BGALOYN KAI PARADAKI.....