Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ

Με μια χρονική καθυστέρηση δύο χρόνων και δύο μηνών η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου Μεγάλης Παναγίας στο ύψος του Χοντρού Δέντρου.

Παράλληλα με την έγκριση του βασικού έργου εγκρίθηκε και η μελέτη της προσωρινής σήμανσης - ασφάλισης κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του ισόπεδου κόμβου.

Πρόκειται, κατά τη γνώμη μας, για μια εξίσου σημαντική έγκριση καθώς επάνω σ’ αυτήν θα βασιστούν όλες οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (πχ. εκτροπή κυκλοφορίας) που θα πρέπει να εφαρμοστούν, έως ότου ολοκληρωθεί το έργο.


Αυτές οι αδειοδοτήσεις βάζουν ένα τέλος στην αναγκαστική παρανομία του πατήματος της διπλής γραμμής που υπέπεσαν δεκάδες επαγγελματίες αυτοκινητιστές το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην προσπάθεια τους να στρίψουν από την επαρχιακή οδό προς το δασικό δρόμο που οδηγεί στις Σκουριές, λόγω της δυσμενούς γωνίας που υπάρχει στη συμβολή αυτών των δρόμων (η γωνία πρόπτωσης της δασικής οδού στην επαρχιακή είναι οξεία και συγκεκριμένα κάτω από 70%).

Μια κατάσταση που όσο σοβούσε προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά στους αυτοκινητιστές, καθώς και τσουχτερά πρόστιμα τους επιβάλλονταν και τις πινακίδες τους έχαναν, με βάση τις κυρωτικές διατάξεις του κ.ο.κ.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και την επίβλεψή τους θα την έχει η διεύθυνση τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής. Για τις τρέχουσες εξελίξεις όπως πληροφορούμαστε έχει ενημερωθεί εγγράφως και η αστυνομική διεύθυνση της Χαλκιδικής, η οποία καλείται να συμβάλει από την πλευρά της στην εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Όσο περνάει ο καιρός με βάση τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή μας, αρχίζουμε να πιστεύουμε, ότι τα γρανάζια της δυσκίνητης κρατικής μηχανής, παίρνουν μπρος μόνο όταν υφίστανται πιέσεις από τις διαμαρτυρίες οικολόγων. Υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι μάλλον αδύνατον να λειτουργήσουν.