Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014: ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ! (Βίντεο)

Όταν γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, ότι αυτή η επικοινωνιακή πατέντα της τοποθέτησης προκριματικών καλπών για την ανάδειξη του υποψηφίου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» θα ρίξει ακόμη περισσότερο νερό στο μύλο του κοινωνικού διχασμού της ΒΑ Χαλκιδικής, που οι ίδιοι οι επικεφαλής της προκάλεσαν με τα λόγια και τα έργα τους, κάποιοι «σοφοί» έσπευσαν να μας μαλώσουν...

 Πέρα από τις παρατηρήσεις που δεχτήκαμε μας κούνησαν και το δάχτυλο, υποστηρίζοντας ότι αυτή η διαδικασία είναι μια «γιορτή» της... άμεσης δημοκρατίας και κάτι «που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα...»!

Θα θέλαμε πολύ να δούμε, τι θα πουν τώρα όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι «θεματοφύλακες» της δημοκρατίας  (εκτός όλων των άλλων θεσμών και αξιών) που αυτή την παρατήρηση μας, την έκαναν πριν από εμάς, στις 22 Δεκεμβρίου στην Ιερισσό και οι 2 από τους 6 υποψήφιους του συνδυασμού τους, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τους στους κατοίκους της.

Οι υποψήφιοι που έχουν σοβαρές επιφυλάξεις απέναντι σ’ αυτή την εκδοχή «αμεσοδημοκρατίας» ήταν ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ κ. Ανδρέας Γιαννακουδάκης και ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων»... (παρακαλούμε μη σπεύσετε από τώρα να γελάσετε ή να κλάψετε από τα γέλια..)

Όσοι όμως παρακολουθήσετε με προσοχή το βίντεο που έφεραν τα «σιωπηλά βήματα» στη δημοσιότητα (πολύτιμη όπως πάντα η προσφορά τους) και αναδημοσιεύουμε και εμείς με τη σειρά μας, θα διαπιστώσετε ότι ο μόνος... διχασμός για τον οποίο κόπτονται και ανησυχούν οι επικεφαλής του αντιμεταλλευτικού μπλοκ, είναι για τον κίνδυνο διχασμού που ελλοχεύει στις τάξεις των δικών τους ψηφοφόρων. Εκείνων δηλαδή που πιστεύουν ότι τα προβλήματα της ΒΑ Χαλκιδικής θα... λυθούν αν μπεί λουκέτο στα μεταλλεία.

Τους καίει δηλαδή, μη τυχόν διασπαστεί το «κίνημα» πριν καν ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική τους καμπάνια.

Μάλιστα, ιδρυτής του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» είναι της άποψης, ότι ακανθώδες όπως αποδεικνύεται ζήτημα της εκλογής του βασικού... μνηστήρα για τη διεκδίκηση της δημαρχίας στο δήμο Αριστοτέλη, μπορεί να επιλυθεί κατόπιν συζητήσεως ανάμεσα τους. 

Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι αυτή τη διαδικασία ο αντίχρυσος ακτιβιστής την σύγκρινε με τη διαδικασία εκλογής του Πάπα της Ρώμης λέγοντας χαρακτηριστικά «μόλις το κονκλάβιο αποφασίσει και βγει λευκός καπνός, θα αναφωνήσουμε “habemus papam”»(!!!!)

Κατά τη γνώμη μας, η φαγωμάρα που’χει ξεσπάσει στις τάξεις του αντιμεταλλευτικού μπλοκ οφείλεται στο γεγονός, ότι τα κόμματα που θέλουν να χειραγωγήσουν από την αρχή ως το τέλος αυτή τη διαδικασία, για ευνόητους λόγους, θέλουν να επιβάλλουν και τον υποψήφιο της αρεσκείας τους. 

Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προσωπικές φιλοδοξίες και τα ιδεολογικά πιστεύω κάποιων υποψηφίων, αλλά και με το... θέλω των συλλογικοτήτων και θιασωτών της αμεσοδημοκρατίας, που στήριξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα τον «αγώνα» των κατοίκων της Ιερισσού.

Ανεξάρτητα, από το αν θα τα βρουν μεταξύ τους οι... μνηστήρες ή όχι, πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα κακοπαιγμένο θέατρο σκιών, όπου στην πορεία εκτός από αυτό τον υποψήφιο θα κατατεθούν και άλλες υποψηφιότητες, ούτως ώστε ο ψηφοφόρος του δήμου Αριστοτέλη να’ χει «επιλογές», πιο «ουδέτερες» φαινομενικά, αλλά σίγουρα ελεγχόμενες από το... κονκλάβιο, όπως είπε και ο ίδιος ο ίδιος ο πρόεδρος του αντιμεταλλευτικού «οργανισμού»...

Το κυριότερο δε όλων είναι αυτό το αντιμεταλλευτικό μόρφωμα, ούτε τη δημοκρατία έχει σαν προτεραιότητα, ούτε βέβαια την ένωση της διχασμένης κοινωνίας. Για κατανάλωση από αφελείς είναι όλα αυτά. 

Καθρέφτης όλων αυτών που πιστεύουμε είναι οι ίδιες οι τοποθετήσεις των υποψηφίων τις οποίες νομίζουμε, ότι αξίζει να χάσετε μια ώρα από τη ζωή σας για να τις δείτε. Οι 5 από τους 6 (εκτός του Γιάννη Μίχου, οποίος αρχικά δείχνει διαφοροποιημένος από τους υπόλοιπους) δε σκέφτονται καθόλου, το πιο παραγωγικό ίσως κομμάτι της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, που δεν είναι άλλο από τη μεταλλευτική οικογένεια. Κοινός στόχος τους είναι η οριστική και αμετάκλητη διακοπή της  μεταλλευτικής δραστηριότητας και αδιάφορο τι θα κάνει ο κόσμος των Μαδεμοχωρίων σ' ενα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σαν... ισοδύναμο «αναπτυξιακό» δέος προβάλλουν τα γνωστά, πλην όμως, κούφια επιχειρήματα, περί «αειφόρου αναπτυξιακής προοπτικής» μέσω της αλιείας, της μελισσοκομίας, της τυποποίησης παραδοσιακών προϊόντων.

 Λες και όλες αυτές τις δεκαετίες η μεταλλευτική στάθηκε εμπόδιο σ’ αυτές τις παραγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες θα «ανοίξουν» απ’ εδώ και στο εξής, αν κλείσουν τα μεταλλεία.

Ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» ήταν πιο σαφής από τους υπόλοιπους. Θέλει ν’ ακολουθηθεί στην περιοχή το αναπτυξιακό μοντέλο της Κασσάνδρας, ως προς το κτίσιμο χιλιάδων παραθεριστικών κατοικιών. «Αν δεν φύγει αυτός ο διάολος, όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα θα πάνε περίπατο» τόνισε με έμφαση.

Κατά τ’ άλλα, αυτό το κίνημα είναι «ενωτικό» ... Όσοι θέλετε να γελάσετε με την ψυχή σας κρατήστε την υπομονή σας, αφού πρώτα παρακολουθήσετε το βίντεο, που ακολουθεί.

ΥΓ. Στην αρχή του βίντεο ένας από τους συντονιστές της εκδήλωσης ακούγεται να λέει για τις μεταδημοτεύσεις και πως «όλα πάνε καλά» και όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί κατ' ιδίαν... 

Είναι προφανές, ότι... έχουν την κοινωνία με το μέρος τους, γι' αυτό έχουν επιδοθεί σ' ένα ανελέητο κυνήγι του να πείσουν «επαναστάτες» από την Εκάλη και την Κηφισιά να μεταδημοτεύσουν στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Τουλάχιστον, μέχρι τις εκλογές και μετά βλέπουμε...  



21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σουβλιές ανταλλάζουν μεταξύ τους οι καθηγητές Λαζαρίδης και Παναγιωτόπουλος με τον αρχέγονο. Και ο αρχέγονος με τον Τσιριγώτη. Είναι πάντως ενωμένοι σε μια πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα. Το κονκλάβιο έριξε τις μασκες του.

Ανώνυμος είπε...

Τόλης Παπαγεωργίου από το βίντεο της ομιλίας που δείξατε :Μπορείτε να μου πείτε σε τι δεν έχω δικαιωθει απ' αυτά που λέω εδώ και 16 χρόνια; Σ' όλα εχω δικαιωθεί.

Αυτά να έρθει να μας τα πεί εδώ στη Στρατονίκη. Θα του θυμήσουμε αυτά που ξεχνάει. Αν δεν τα θυμηθεί πρόβλημα του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάπας της Ιερισσού κουβαλάει επάνω του σε κατηγορίες σχεδόν το μισό ποινικό κώδικα. Πως λοιπόν αυτός ο κύριος θα διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου, με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν;

Ανώνυμος είπε...

προς @ 7:44 μ.μ.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εκτός αν καταδικαστεί για τα αδικήματα που τον βαραίνουν με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά ρε πολίτες είστε για γέλια μ αυτά που γράφετε!!!
κοντός ψαλμός αλληλούια!!!!!
Αύριο κιόλας θα ακούσετε για τον μέχρι πρότινος < ρουφιάνο > σας πως στηρίζει εμάς την ενωτική πρωτοβουλία, και δη αυτόν που να τον φάτε δεν θα χορτάσετε..!!!
Θα έχεις εκπλήξεις αύριο το πολύ μεθαύριο.
Υπομονή!!!!
Εσείς αναρωτιέμαι μόνο ποιον
< αξιόλογο > θα κατεβάσετε απέναντι μας...
τον Βαγιωνά μήπως????
Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος!!!!
όσες συναντήσεις και αν κάνουν Π. Μ. Κ. και Β. πάλι λειψοί θα είναι απέναντι μας!!!
Αν κατεβάσετε πάλι αυτόν τον Στρατωνίσιο σας το λέω από τώρα ότι είναι καμένο χαρτί για σας!!!
Τα κουκιά φίλε μου δεν σας βγαίνουν ότι και αν κάνετε!!
λυπάμαι πολύ αλλά τον δήμο τον έχετε από χαμένο χέρι!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ ιδού η Ρόδος ιδού και η Φολέγανδρος... Σας έχουμε ευχηθεί ΉΔΗ τα καλύτερα.

Εμάς επίτρεψε μας να έχουμε διαφορετική άποψη.Οτι μας έχει πεί δυστυχώς για σένα έχει διαψευστεί.

Ανώνυμος είπε...

όχι μόνο δεν διαψεύστηκε αλλά ενισχύθηκε κιόλας η άποψη μου.
έχετε φτάσει στο σημείο να κάνετε << σλαλομ >> στα γεγονότα.
Μην το κουράζετε το πράγμα, το παιχνίδι για σας ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!
και μαζί με το παιχνίδι αυτό, φυσικά και η εξόρυξη...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Άντε βρε Αστερίξ με το καλό.
Habemus papam??? Ποιόν???
Για πές... Μη μας κρατάς σε αγωνία..

Ανώνυμος είπε...

μέχρι τις 19 του μήνα θα παίζουμε διαφημίσεις...
Αν καθίσεις και τις παρακολουθησεις όλες θα είσαι απο τους πρώτους που θα το μάθεις!!!!
όπως και να έχει όμως ισχύει αυτο που είπα για σας... game over!!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Υ.Γ.
μα την αληθεια παρακαλάμε να κατεβάσετε για υποψήφιο τον Βαγιωνά..αλλα και ο Πάχτας δεν μας χαλάει. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος!!!!
το κακό με τον δεύτερο είναι οτι θέλει στις επόμενες βουλευτικές να κατεβεί με το ΠΑΣΟΚ.
Κάνω λάθος μήπως???????????????????????????????????????????????????????????????

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αφου το παιχνίδι είναι... χαμένο, όπως λές.

Τι σε νοιάζει εσένα ποιός θα είναι υποψήφιος από την άλλη πλευρά;

Σου συστήνουμε να χαλαρώσεις. Παίξε διαφημίσεις...

Ανώνυμος είπε...

εεε όπως και να χει κομματάκι διασκέδαση την χρειάζονται και οι αγωνιστές...
δεν μπορείς να είσαι πάντα με τα καριοφίλια στον ώμο!!!
Αποκριές έρχονται να μην έχουμε ενα θέμα να διακομοδίσουμε???
Ο Βαγιωνάς και ο Πάχτας είναι πολύ καλά θέματα!!!
Και φυσικά το γέλιο απο τις αποκριές θα φτάσει μέχρι τις εκλογές Μαϊου....

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ έχεις πολύ άγχος... Γιατί;;; Που έχει πάει η σιγουριά σου;;;

Έχουμε μέρες για τις αποκριές. Το τριώδιο δε θα ανοίξει στις 19 Ιανουαρίου. Το ζήτησε ο αρχέγονος και έτσι θα γίνει.

Επομένως παίξε διαφημίσεις. Άνοιξε ένα Apelia...

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον θα έλεγα το αντίθετο...
είμαι πολύ ήρεμος θα έλεγα και πολύ σίγουρος...!!!
Δήμαρχος θα είναι δικός μας ο κόσμος να χαλάσει...
Δεν θα είναι ο κυριάκος, θα είναι ο τόλης, που τον αγαπάτε πολύ, δεν θα είναι ο τόλης, θα είναι ο λαζαρίδης...
Γι αυτο είμαι ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΟΣ και θα το διακωμωδίσουμε καλά στις αποκριές!!!!!
Μάλιστα άρχισα να σκέφτομαι και το πως θα διακωμωδήσω και τα δικά σας σχόλια...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ελπίζω αύριο ήμερα φώτων να σας φωτίσει ο θεούλης να αλλάξετε ρότα σε όλα όσα κάνατε και κανετε μέχρι στιγμής στην Χαλκιδική!!!
χρόνια πολλά!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση @5 Ιανουαρίου 2014 - 9:38 μ.μ.

Αστεριξ η... σιγουριά σου θυμίζει πλέον ανέκδοτη ιστορία.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήσουν σίγουρος ότι δήμαρχος θα ήταν ο Κυριάκος. Από χθές έπαψες να είσαι τόσο σίγουρος. Έβαλες άλλους δυο στο παιχνίδι... Τον αρχέγονο ακτιβιστή και τον κ. Λαζαρίδη...

Και πόσες φορές ακόμη έχεις να αλλάξεις γνώμη..

Εμείς σου το είχαμε πει από την αρχή... Καλά ξεμπερδέματα!

Εσύ επιμένεις στην κασέτα σου. Αφου δεν έχεις να κάνεις τίποτα καλύτερο, πρόβλημα σου.

Ανώνυμος είπε...

Στρεβλώνεις τα λεγόμενα μου...
Τα ονόματα σου τα δίνω για έμφαση και όχι για λόγους ανασφάλειας...
Ποτέ δεν έχω αλλάξει γνώμη και ποτέ δεν θα την αλλάξω μέχρι που να σταματήσει η καταστροφή της Χαλκιδικής.


ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστεριξ όποιος μας διαβάζει μπορεί να καταλάβει ποιός εφαρμόζει το δόγμα "με λένε ρίζο και όπως με βολεύει τα γυρίζω" και ποιός όχι.

Η διαστρέβλωση και ο αποπροσανατολισμός είναι τα στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν και σ' έχουν καταστήσει αναντικατάστατο στέλεχος στην αντιμεταλλυετική κομπανία.

ΑΞΙΟΣ... ΑΞΙΟΣ... ΑΞΙΟΣ...!

Ανώνυμος είπε...

το << αναντικατάστατο στέλεχος στην αντιμεταλλευτική κομπανία>>

ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ για μένα!!!

Σ ευχαριστώ!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Και για εμάς είναι τίτλος τιμής, που ένα στέλεχος όπως εσύ αφιερώνει χρόνο και φαιά εγκεφαλική ουσία σ΄εμας.

Σ΄ευχαριστούμε για την προτίμηση σου.

Ανώνυμος είπε...


ε όχι και προτίμηση...
φροντιστήριο σας κάνω...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ είναι και δική μας χαρά που σε βλέπουμε να νιώθεις έτσι από τη μαθητεία μας.

Ανώνυμος είπε...

με στεναχωρεί μόνο που είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως...!!

ΑΣΤΕΡΙΞ