Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog 
Άρχισε ο Σάκης Αποστολάκης να προβάλλει το νέο πουλέν του αντιεξορυκτικού «κινήματος» και υποψήφιο δήμαρχο δήμου Αριστοτέλη, Γιάννη Μίχο, με σημερινό άρθρο του στην Ελευθεροτυπία… Μόνο που ως συνήθως, δεν μας τα λέει καλά. 

Δηλώνει ότι «το Λαύριο και η Πτολεμαΐδα» δεν έχουν τουρισμό… Τι σχέση έχουν το Λαύριο και η Πτολεμαΐδα με την Χαλκιδική; Δηλαδή αν δεν υπήρχε μεταλλευτική δραστηριότητα η Πτολεμαΐδα θα ήταν τουριστικό κέντρο; Μην τρελαθούμε…



Και όποιος κατεβαίνει για δήμαρχος με σύνθημα «ήπια ανάπτυξη και δουλειά για όλους», θα πρέπει να μας αναλύσει και τους τρόπους με τους οποίους θα τα πετύχει αυτά, για να τον τιμήσουμε με τη ψήφο μας, αλλιώς… μένουμε στα λόγια του αέρα…

Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κος Μίχος επισημαίνει ότι υπάρχουν δύο αντίθετα στρατηγικά μοντέλα ανάπτυξης, που δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Η βαριά βιομηχανία και η ήπια ανάπτυξη. Σε αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα ας μου επιτρέψει να έχω αντίθετη γνώμη… Το αν μπορούν ή όχι να συμβαδίσουν εξαρτάται από τη χωρική διασπορά τους και τον χώρο που εκμεταλλεύεται κάθε δραστηριότητα… 

Και αυτή η ήπια ανάπτυξη που ακούω καμιά δεκαετία, γιατί δεν έγινε ποτέ όσο δεν υπήρχε μεταλλευτική δραστηριότητα; Τι την εμπόδισε; Και τελικά ποια είναι αυτή η ήπια ανάπτυξη; ΟΙ ξενοδόχοι, εστιάτορες και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων; Μέχρι εκεί μπορούσαν και ΠΟΤΕ δεν έκαναν ούτε βήμα παραπάνω για το καλύτερο.

 Και κάθε χρόνο σώζονται από τις ορδές τουριστών: Για το 2013 όλες οι αγορές παρουσίασαν αύξηση, ιδιαίτερα αυτές της Ρωσίας , Ουκρανίας, Σερβίας, Γερμανίας. Από τις νέες αγορές, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Τουρκία και Ιταλία είχαν επίσης ανοδικές τάσεις, με σύνολο 500.000 σχεδόν επισκεπτών. 

Ξέρετε τι μου λένε αυτά τα νούμερα κε Μίχο αν τα συνδυάσω με τα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή; Ότι ευημερούν αυτοί που ασχολούνται με τον τουρισμό. Οι βολεμένοι… Και αυτοί που δεν ασχολούνται με τον τουρισμό τι θα κάνουν κε Μίχο; Εργάτες, οικοδόμοι, ελεύθεροι επαγγελματίες… 

Όλοι αυτοί που δεν έχουν «τον μήνα που τρέφει τους δώδεκα», όπως λέει και ο λαός… Μήπως –στα πλαίσια της ήπιας και οικοτουριστικής ανάπτυξης–, θα πρέπει να πάρουν τα βουνά να μαζεύουν ρίγανη και φασκόμηλο να πουλάνε ματσάκια στους τουρίστες το καλοκαίρι, έξω από τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια;

Όσο για την αυθαίρετη ατάκα «ο τουρίστας της Χαλκιδικής δεν θα δει πόσο μακριά είναι τα ορυχεία, θα δει ότι είναι στη Χαλκιδική και δεν θα έρθει», αν είναι δικιά σας ξανασκεφτείτε το… Μας είπαν ότι είστε έξυπνος άνθρωπος, μην αρχίζετε την προεκλογική σας εκστρατεία με τέτοιες «πατάτες»… Αν είναι του φίλου μας του Σάκη Αποστολάκη, ε, τότε εντάξει, τόσες ανοησίες έχει πει και έχει γράψει… Έχει το ακαταλόγιστο….

Αναδημοσίευση από www.metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Να ναι καλά ο κ. Μίχος μας θύμισε την κ. Ιγγλέζη μιλώντας για "Λαύριο και Πτολεμαίδα"..., αφού και εκείνη παλιότερα έχει χρησιμοποιήσει το ίδιο... επιχείρημα.

Εκτός όμως του ότι είναι άκυρη η σύγκριση ιδίως με το παράδειγμα της Πτολεμαΐδας, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα λησμονούν ίσως λόγω κακής πληροφόρησης, ότι στην περίπτωση του "Λαυρίου" δεν εμποδίστηκε σε καμία περίπτωση η τουριστική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου Νοτιανατολικής Αττικής μέχρι και τη Βουλιαγμένη η οποία απέχει 30 χιλιόμετρα.

Ενώ ακόμη και στην περίπτωση της Πτολεμαΐδας στα 12 χιλιόμετρα φυτρώνουν σα μανιτάρια τα τελευταία χρόνια καταλύματα για χειμερινές αποδράσεις στη Βλάστη, ενώ εξίσου δυναμική πορεία καταγράφουν στην περιοχή κτηνοτροφικές και αμπελουργικές δραστηριότητες. (Διαβάστε εδώ)

Για να τα παραδεχθεί και να τα πει όλα αυτά ένας πολιτικός, που θέλει να εκλεγεί ως αιρετός στη ΒΑ Χαλκιδική, πρέπει να εκπληρώνει μια πολύ σημαντική προϋπόθεση. Να επιθυμεί να είναι όντως... ενωτικός στην πράξη και όχι ΜΟΝΟ στα λόγια.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή οι πολιτικοί αξιολογούνται για την αξιοπιστία τους από τα λεγόμενά τους θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι ο ίδιος Μίχος με τον Μίχο που επέμενε και διαλαλούσε ότι οι θέσεις εργασίας στην εταιρία δεν θα αυξανόταν όσο έλεγαν τα στελέχη της εταιρίας στη ΜΠΕ αλλά αυτές θα αυξανόταν μόνο κατά 70 άτομα;
Εάν είναι το ίδιο πρόσωπο θα πρέπει ο συγκεκριμένος κύριοσ να μας απαντήσει γιατί τότε έλεγε ψέμματα και γιατί τώρα να πιστέψουμε ότι λέει την αλήθεια αφού συνελήφθει" με τη γίδα στη πλάτη" αν κρίνουμε ηδη εκ του αποτελέσματος και από το αριθμό των ήδη νέων εργαζομένων που πλησιάζει τα 1000 άτομα.

http://www.ustream.tv/recorded/12851035