Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΣΚΟΥΡΙΕΣ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013... ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Εργοτάξιο Σκουριών. Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα 16ης προς 17ης Φεβρουαρίου. Μια ομάδα ένοπλων κουκουλοφόρων εισβάλει στις εγκαταστάσεις με σκοπό να βάλει...  λουκέτο. Σπέρνει το φόβο και τον τρόμο στους εργαζόμενους φύλαξης του χώρου. Δύο απ’ αυτούς τους εργαζόμενους ακινητοποιούνται. Οι δράστες τους δένουν χειροπόδαρα και τους περιλούζουν με βενζίνη.

Είναι οι πιο... τυχεροί του σκηνικού κόλασης που ετοιμάζουν οι κουκουλοφόροι, καθώς ότι άλλο περιέλουσαν με βενζίνη το παρέδωσαν στις φλόγες. Αυτοκίνητα, μηχανήματα αλλά και ότι βρήκαν στο διάβα τους. 

Φεύγοντας οι δράστες κόβουν και ρίχνουν και κορμούς δέντρων μέσα στο δασικό δρόμο, ούτως ώστε να καθυστερήσουν την πρόσβαση των οχημάτων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας στο σημείο. 

Το φως της ημέρας αποκαλύπτει το μέγεθος της... επιτυχίας του σχεδίου τους. Στην κυριολεξία δεν άφησαν τίποτα άκαυτο, μέσα στο δάσος που τόσο πολύ «αγαπήθηκε» τα τελευταία δυο χρόνια.

Όλα τα υπόλοιπα που ακολουθούν, όπως αποτιμήσεις ζημιών, δηλώσεις, αντιδράσεις, αστυνομικές και δικαστικές έρευνες τείνουν να περάσουν στην ιστορία... Ένα χρόνο μετά και κανείς δεν ξέρει ακόμη ποιοι σχεδίασαν και ποιοι εκτέλεσαν το σχέδιο «πύρινο λουκέτο στις Σκουριές».

Ίσως, αυτό να έχει και μικρή πλέον σημασία μπροστά στην εξελισσόμενη επιχείρηση: «Ας ξεχάσουμε τι έγινε στις Σκουριές» και με τον τρόπο που κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να το κάνουν βίωμα στην κοινωνία.

Είναι αλήθεια, ότι όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε το τι έγινε στις Σκουριές. Κυρίως εκείνοι που έζησαν την επίθεση αλλά και εκείνοι που το επόμενο πρωινό αντίκρισαν τις περιουσίες τους κατεστραμμένες ολοσχερώς.

Σ’ αυτό είναι αλήθεια, ότι βοηθάει και ο χρόνος αλλά και η αποτυχία του σχεδίου, καθώς το επενδυτικό έργο συνεχίστηκε κανονικά, παρά τα όποια εμπόδια συνεχίζουν να στήνουν στο δρόμο προς τις Σκουριές όσοι έχουν αποκτήσει ιδεολογικό φανατισμό εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Αυτό όμως που ενοχλεί, ακόμη και τον πιο άσχετο ή ουδέτερο με την επίθεση είναι, ότι μέσω των Σκουριών κάποιοι βρήκαν τη «χρυσή ευκαιρία» να δώσουν πολιτική χροιά σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις βίας, που αξίζει κατά την επιχειρηματολογία τους να δικαιολογηθούν στο όνομα ενός «αγώνα», από το πολιτικό σύστημα, τη δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ.

Κανείς όμως από τους... επιλήσμονες δε θέλει να θυμάται ή να μιλάει γι’αυτό που έγινε στις Σκουριές. Ίσως γιατί η λήθη σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την επανάληψη των σκηνικών σκληρής βίας. Όχι μόνο στις Σκουριές, αλλά για όπου κριθεί απαραίτητη η εφαρμογή αυτής της... μεθόδου.


Ευχαριστούμε, αλλά δε θα "πάρουμε" τη λήθη. Επιλέγουμε την υπενθύμιση του τι έγινε στις Σκουριές για να μην ξαναζήσουμε ποτέ, αν γίνεται, ως κοινωνία αυτό που συνέβη στις 17 Φεβρουαρίου του 2013...





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οσο και αν θελουν να συμπεριφερόμαστε σαν λοβοτομημένοι, δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ΠΟΤΕ αυτή την άνανδρη κίνηση των τολίσκων.

Ανώνυμος είπε...

MIΛΑΝΕ ΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΕΚΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ..ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΤΙ,,ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ ,,ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΛΟΤΟΜΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΜΕ ΜΙΝΙΑΤΙΚΟ 450Ε.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ,,ΚΟΙΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,,ΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΦΟΡΑ ,,ΠΙΕΣΗ ,, ΒΡΙΣΙΔΙ,,ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΣΕ ΣΑΝ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ..Η ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΕ....

Ανώνυμος είπε...

2:27 Εχεις μεγάλο δίκιο. Δε φταίει όμως η Ελληνικός Χρυσός σ' ότι έχει να κάνει με την εταιρεία σεκιούριτι και ήταν και πολύ κακός ο χειρισμός των εργαζομένων και της εταιρείας όταν έφτασε η λήξη της σύμβασης.


Επίσης η εταιρεία δεν έχει καμία ευθύνη για τις αμοιβές που δίνουν οι εργολάβοι στους υπαλλήλους τους. Δυστυχώς δεν γίνεται να προσληφθεί όλος ο κόσμος της περιοχής στα μεταλλεία.