Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΦΘΟΡΕΣ ΣΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΣ ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ #SKOURIES (Φωτογραφίες)

"Σπαρμένος" από... εμπόδια ο δρόμος προς τις Σκουριές
Κατά την επιστροφή από πρόσφατη επίσκεψη "ανίχνευσης" στο εργοτάξιο των Σκουριών, κάποιοι άγνωστοι έκριναν σκόπιμο να ξηλώσουν δύο πινακίδες και τρεις λάμπες οδικής σήμανσης. 

Οι φθορές αυτές πέρα από τη "συμβολική-αγωνιστική αξία", που μπορεί να 'χουν μέσα στο μυαλό εκείνων που τις προξένησαν για να καταδείξουν το μένος τους απέναντι στη μεταλλευτική, έκρυβαν και σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών διερχόμενων ΙΧ και φορτηγών ΔΧ.

Οι πινακίδες και οι λάμπες που καταστράφηκαν ήταν τοποθετημένες επάνω σε στροφή του δρόμου με κατεύθυνση το εργοτάξιο, ενώ παράλληλα οι δράστες φρόντισαν να τον... σπείρουν και με πέτρες με προφανή σκοπό να δυσκολέψουν τη ζωή, αν όχι να προκαλέσουν και κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα οδηγών οχημάτων, που διέρχονται από το σημείο ιδίως βραδινές ώρες.
Αν μη τι άλλο, στοχευμένες οι... παρεμβάσεις των δραστών
Το ευτύχημα είναι ότι τα "εμπόδια" εντοπίστηκαν εγκαίρως και απομακρύνθηκαν πριν προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα. Ο χρόνος πρόκλησης αυτών των ζημιών προσδιορίζεται ανάμεσα στο βράδυ της περασμένης Δευτέρας μέχρι και τις πρώτες πρωινής ώρες της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου.

Κατά τ' άλλα, κάποιοι "ακτιβιστές" αυτή την ώρα διαμαρτύρονται για την ασφαλτόστρωση του δρόμου, που δήθεν το υλικό της περιέχει... αρσενικό!!!

Αυτά που "στρώνουν" κάποιοι άλλοι στο δρόμο εργαζομένων που πάνε να βγάλουν το μεροκάματο τους είναι βέβαιο ότι δεν τους απασχολούν καθόλου. Προφανώς, όλα αυτά θεωρούνται θεμιτά και προβλεπόμενα στο πλαίσιο του "αγώνα". 

Το πλέον οξύμωρο απ' όλα είναι ότι και η αστυνομία μάλλον αντιμετωπίζει ως "φυσιολογικές" αυτές τις καταστάσεις και... συμμετέχει με όποιον τρόπο μπορεί σ' αυτό το "φεστιβάλ" ακραίου και επικίνδυνου παραλογισμού που ζει η περιοχή, παριστάνοντας τον απλό θεατή με... έννομο ενδιαφέρον. Μέχρι εκεί... Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει δράση το κονκλάβιο της Ιερισσού.