Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΥΣΟΙ ΣΤΗ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ

Με το χειριστή μιας... τσάπας τα έβαλαν στο Χοντρό Δέντρο οι «επαναστάτες» του... #skouries.

Κατά... παράβαση του ωραρίου τους, εμφανίστηκαν σχετικά... νωρίς -στις 10.30 το πρωί- στο σημείο που γίνονται οι εργασίες κατασκευής ισόπεδου κόμβου και εξανάγκασαν τον εργαζόμενο χειριστή να εγκαταλείψει το πόστο του.

Η «αμεσοδημοκρατική» αναστολή των εργασιών κράτησε μέχρι τις 3 το μεσημέρι, όταν και οι επαγγελματίες ακτιβιστές κουράστηκαν να παραμένουν στο ίδιο σημείο χωρίς αντικείμενο...

Και πάλι η παρουσία της αστυνομίας ήταν αυτή που... έπρεπε, έτσι ώστε να μη χαλάσει το δρώμενο εκείνων που απολαμβάνουν να υποκαθιστούν τις αρχές. Διακριτική και από απόσταση. 

Μόνο όταν αντιλήφθηκαν, ότι ανάμεσα στους ακτιβιστές ήταν και 4 αγγλόφωνοι (!!!) έδειξαν να καταλαμβάνονται από κάποια περιέργεια στα όρια της... ανησυχίας ενισχύοντας την αρχικά ισχνή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων προς το μεσημέρι.

Τώρα από πού και ποιοι ήταν οι 4 αγγλόφωνοι που βρίσκονταν μαζί με τους τοπικούς ακτιβιστές παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις με τον... επαναστατικό οίστρο των ντόπιων ακτιβιστών.

Εννοείται πως όλα εξελίχθηκαν ομαλά και χωρίς καμία συνέπεια για εκείνους που μ' όλη την άνεση τους στέρησαν το μεροκάματου ενός εργαζόμενου. 


Εκτός από την καθημερινή κάρτα που χτυπούν οι ακτιβιστές στο Χοντρό Δέντρο, επιχειρώντας να διακόψουν ή να καθυστερήσουν κάθε είδους εργασία με την ανοχή της αστυνομίας, τα υβριστικά συνθήματα με σπρέι, που γράφονται ολονυχτίς σε τοίχους του χωριού, στα ψιλά πέρασε και μια επίθεση με σοβαρές υλικές ζημιές, που σημειώθηκε σε βάρος ΙΧ αυτοκινήτου μεταλλωρύχου ανήμερα την 25η Μαρτίου. 

Επίθεση που θυμίζει ανάλογες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Ιερισσό εναντίον εργαζομένων στα μεταλλεία.

Εξίσου, μεγάλο προβληματισμό δημιουργεί η κατάσταση που επικρατεί στο Γυμνάσιο της Μ. Παναγίας, όπου άγνωστοι εκμεταλλευόμενοι είτε τη φοβικότητα, είτε τη συνειδητή ανοχή της διεύθυνσης και των καθηγητών του σχολείου, έχουν γεμίσει με υβριστικά και αντιμεταλλευτικά συνθήματα τα θρανία και τους τοίχους του σχολείου. Εσωτερικά και εξωτερικά.  


Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, πως οι αντίχρυσοι επιδιώκουν επιτακτικά την πρόκληση σκηνικού γενικευμένης έντασης μέσα στη Μ. Παναγία. 

Το μεγάλο ευτύχημα είναι, ότι ο κόσμος της Μ. Παναγίας στη συντριπτική πλειοψηφία του επιδεικνύει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και δεν πέφτει στην παγίδα που στήνουν οι γνωστοί κύκλοι διασποράς αλητείας και διχασμού.